Aylık 250 milyar kullanıcıya ulaşan pinterest kuşkusuz web site yöneticilerinin en çok sevdiği platformlar arasında yer almaktadır. Pinteresti bu kadar cazibeli hale getiren dönüşüm oranlarının yüksek ve tatmin edici olmasıdır.

Pinteresti Mutlu Edin
Ortaya konulan bir sisteme ne kadar sağlıklı faydalar eklerseniz size de dönüşü bir o kadar yüksek olacaktır. Pinterestin olmazsa olmazları arasında listeleyebileceğimiz detaylara bir göz atalım.

1- Kesintisiz Bir Sunucu Bulun
Web sitelerinin gün içerisinde belirli aralıklarla kesintilere uğraması pinterest için en olumsuz durumlardan bir tanesidir. Bu tip can sıkıcı kesintilerin olup olmadığını takip edebilmek için jetpack eklentisi ile kesintilerinizi takip edebilirsiniz. JetPack ile site kesintilerini takip edin adlı makalemize bu link üzerinden ulaşabilirsiniz. Sunucu kesintileri pinterest profilinizde yer alan istatistikleri ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir. Bazı incelemelerde kapalı kalan web sitelerinin açıldıktan sonra hemen hemen tüm pinterest analytic verilerinin sıfıra düştüğü net bir biçimde gözlemlenmiştir.

2- Hızlı Bir Tema Edinin
Gereksiz kodlardan arınmış kullanıcıların web siteniz üzerinde rahatlıkla gezinebildiği sade, şık aynı zamanda da hızlı bir temaya ya da scripte ihtiyacınız olduğunu asla göz ardı etmeyin.

3- Responsive Tasarım Kullanın
Ağırlıklı olarak mobil kullanıcılardan oluşan pinterest kitlesi için mutlaka responsive bir tasarıma sahip olmanız gerekmektedir.

4- Resim Boyutlarını Düşürün
Yukarıda da belirttiğimiz gibi ağırlıklı olarak mobil kullanıcılardan oluşan bu kitle için resim boyutları ciddi önem arz etmektedir. Netice itibari ile mobil cihazların resim yükleme performansı ile diğer cihazların performansı muhakkak farklılık gösterecektir. Dolayısı ile gerekli sıkıştırma işlemleri gerçekleştirilmiş düşük boyutlu yüksek kaliteli resimler pinterest ile olan dostluğunuzu pekiştirecektir.

5- Panolarınızı Besleyin
İnsanların web siteniz ile etkileşime başladığı ana giriş kapısı olan panolarınız ilgilenmeyi ihmal etmeyin. Özellikle ilk zamanlarda eklenen pinlerin belirli aralıklar ile düzenli bir biçimde eklenmesini sağlayın.

5- Alakalı Resimler Pinleyin
Özellikle uzun vadede takipçi sayınızın artması için, kullanıcılar arasında popüler bir panoya ya da hesaba sahip olmak için panolarınızın içerisine alakalı resimler pinleyin. X kategorisinde insanlara Y pinleri sunmayın.

7- İnsanları Panolarınıza Davet Edin
Farklı kişilerin panolarınıza içerik eklemesine izin verin. Bu şekilde farklı bakış açıları ile büyüyen ve birden fazla katılımcı ile beslenen panolara sahip olacaksınız. Eklenen içerikleri mutlaka takip edin ve itenmeyen içerik türleri ekleyen kişileri panolarınızdan kaldırın. Bu şekilde kaliteli ve alakalı panolar bulabiliyorsanız ya da size davet geliyor ise katılın, içeriklerinizi farklı panolarda paylaşın.

8- Kapak Fotoğrafları Ekleyin
Panolarınız için ilgi çekici kapak fotoğrafları edinin, insanların etkileşimeburadan başladığını unutmayın.

9- Panolarınızı Güçlendirin
Panolarınız için gerekli kategori seçimini doğru bir biçimde yapın. Yine panolarınız için ek açıklamaları tamamlamayı ihmal etmeyin. Pinterestin aylık 250 milyar kullanıcı kapasiteli bir sosyal arama motoru olduğunu asla aklınızan çıkarmayın.

kaynak : https://www.picker.com.tr/9-adimda-pinteresti-mutlu-edin/

yazılarımız ilk siz okumak için web sitemden web push bildirimlerinize izin verebilir ya da

sosyal medyadan beni takip edebilirsiniz.
facebook - instagram