Arkadaşlar bazen tarayıcılara sinir bozucu reklam vb. bulaşabiliyor. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için kısa bir yazım ile yardımcı olmak istiyorum.

Hepimizin tarayıcısına mutlaka istenmeyen, sinir bozucu eklenti ve arama motorları bulaşmıştır. Bunlar, genellikle bilinçsiz olarak indirme yaptığımızda veya program yüklerken ileri’ye basıp durduğumuz için bulaşmış olabilir. Bazen program yüklerken bazı eklentilerin kurulması istenir. Bunların seçimini kaldırmazsak işte o zaman varsayılan arama motorumuz değişebilir, bilgisayarımıza virüs bulaşabilir ve sinir bozucu eklentilerle uğraşmak durumunda kalabiliriz. Üstelik genellikle bu eklentileri antivirüs yazılımları algılamaz ve normal eklentiler sayfanızdan kaldıramazsınız. Hatta daha kötüsü, kaldırdığınızı zannettiğiniz zaman aslında kaldıramamaktır. Ancak bunun bir çözümü var ve 99% ihtimalle sizin probleminizi de çözecektir. Öncelikle bu istenmeyen eklentileri kaldırmak için AdwCleaner ( http://m.tamindir.com/adwcleaner/ )programını indiriyoruz. Kurulum gayet basit.

Tara düğmesine tıklıyoruz ve tarama işleminin tamamlanmasını bekliyoruz. Daha sonra ortadaki sekmelerde saptanan olası istenmeyen eklenti ve reklamları görebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz hepsini seçip Temizleniyor düğmesine tıklamanız. Not: Kaldır düğmesi AdwCleaner’i kaldırır.

Bu şekilde büyük ihtimalle istenmeyen yazılımlardan kurtulmuş olacaksınız. Eğer probleminiz hala çözülmediyse 2 seçenek daha var:

1-Antivirüs programınızı güncelleyip Tam Tarama başlatmalısınız.

2-AdwCleaner programının bir veritabanı vardır. Zararlı eklenti ve reklamlar bu hafızada bulunur. Belki de bir sonraki AdwCleaner güncellenmesinde bu eklenti de listeye eklenir. Ondan dolayı yeni sürüm çıktığında yeni sürümü indirip bir de o şekilde deneyebilirsiniz.

Chrome tarayıcılar için şunu da deneyebilirsiniz:

Tarayıcı ayarlarınızı sıfırlayabilirsiniz:
Tarayıcı penceresinin sağ üst köşesindeki Chrome menüsünü tıklayın Chrome menu
Ayarlar‘ı seçin.
Alt kısımda, Gelişmiş ayarları göster‘i tıklayın.
“Ayarları sıfırla” bölümü altında Ayarları sıfırla‘yı tıklayın.
Görüntülenen iletişim kutusunda Sıfırla‘yı tıklayın.
Ayarları sıfırladığınız zaman kişisel verilerinize ve yer imlerinize bir şey olmaz. Yalnızca tarayıcı ayarları sıfırlanır. Umarım faydalı olmuştur. Link vermeye gerek duymadım.