Merhaba arkadaşlar.
Can sıkıntısından ne yapacağımı şaşırdım. En sonunda da boş boş oturacağıma reklam yayıncılarının işine yarayacak bir program yazmaya karar verdim. Ne işe yarıyor bu program derseniz; mesela bir blogunuz var ve reklam yayını yapıyorsunuz, mutlaka bunları bir yere kaydediyorsunuzdur unutmamak için. Heh işte tam bu işe yarayacak bir program. Peki nerden böyle bir şey yapmak geldi aklıma? Bloguma aldığım reklamların kayıtlarını daha önce Excel'de tutuyordum. Bir yazılımcı olarak neden kendi yazdığım bir programda tutmuyorum kayıtları dedim. Sonucunda da C# yardımı ile böyle bir şey yaptım.
Programda şuan birçok eksik var, bunun farkındayım. Şimdiden konu açmamın sebebi bu programı beraber geliştirme isteğim. Ne yapılabilir, neler eksik siz söyleyin ben programa ekleyim. Notlarım arasında yapılacak şeyler mevcut. Fakat kaçırdığım şeyler olabilir.
Programı [SIZE=3]buradan[/SIZE] indirebilirsiniz. Eğer programı açtıktan sonra veri tabanı hatası alıyorsanız programı yönetici olacak çalıştırın.
Umarım bu işin sonucunda herkese faydalı olabilecek bir ürün çıkar.
Programa giriş yaparken kullanıcı adı ve şifre soracaktır. Kullanıcı adı: admin şifre: 123456
Kullanıcı adı ve şifreyi programa giriş yaptığınızda kullanıcı panelinden değiştirebilirsiniz.
Önemli:
Şimdilik programı reklam kayıtlarınızı tutmak için kullanmayın arkadaşlar. Yeni özellikler ekleyeceğim için veri tabanı üzerinde değişiklik yapabilirim.
Önemli
Programı kullanabilmek için Framework 4'e ihtiyacanız olacaktır. Muhtemelen bilgisayarınızda yüklüdür. Yüklü değilse buradan indirip kurabilirisiniz.
Yapılacaklar:
[*]Reklamın süresi yazıldıktan sonra bitiş tarihi otomatik olarak ayarlanacak.
[*]Reklam verenin iletişim bilgileri eklenecek.
[*]Program çift tıklama ile küçülmeyecek.
[*]Süresinin dolmasına az kalan reklamlar sağ altta gözükecek.
[*]Süresi dolan reklamların arka planını kırmızı ile göstermek.
[*]Süresinin dolmasına x gün kalan reklamların arka planını yeşil ile göstermek.
[*]Reklam verenler için bir bölüm oluşturmak.
[*]Süresinin dolmasına x süre kalan reklamların listesini görmek.
Yapılanlar kırmızı renk ile belirtilmiştir.