Sistem ile ilgili biraz bilgi vereyim. Şöyle düşünelim, dünyanın çeşitli şehirlerinde arkadaşlarınız var her hangi bir tanesini Skype'tan arayıp diyorsunuz ki: Şimdi Firefox'unu aç,
www.google.com/ncr ye gir, "honda motorcycle parts" anahtar kelimesi için arama yap. İlk sayfada çıkan rasgele şu kadar siteye tıkla, 15 saniye sonra geri düğmesine bas, arama sonuçlarına geri dön, ileri linkine tıkla, ikinci sayfada benim sitemin linkini gördüysen, benim siteye tıkla sonra ilk sayfada 5 dakika bekle, daha sonra benim sitemin falanca sayfasına git 8 dakika bekle, sonra benim sitemin filanca sayfasına git 6 dakika bekle dedim ve o da dediklerimi yaptı. Daha sonra başka bir arkadaşınıza dediniz ki Facebook'taki benim şu sayfamı aç, orada benim sitenin linki var one tıkla sonra websitemi aç, ilk sayfada 10 dakika bekle vs.
Panda Smart Browser aynen yukarıdaki örnekte olduğu çalışıyor. Websiteniz için yarattığınız kampanyalar (arkadaşlarınıza talimat verdiğiniz kısım diyebiliriz), diğer üyelerin Panda Smart Browser'larında yürütülüyor. Web sunucularında bıraktığı parmak izi Chrome, Firefox veya Safari. Bot olarak görülmesi mümkün değil çünkü gerçekten bir browser. Ben size PSB'nin adres barı olan bir versiyonunu göndersem normal browser olarak kullanırsınız. Google Analytics'te browser olarak iz bırakıyor ve yaptığı ziyaretler ise organic ziyaretçi olarak görülüyor. Kullandığımız IP'ler gerçek kullanıcı IP'leri, proxy sunucular değil. Temiz ve gerçek kullanıcı IP'lerinin kullanılıyor olması bir diğer öne çıkan özellik.
Şu anda dünyada bu networkün bir örneği yok. Emrinize amade çalışan yüzlerce Panda Smart Browser olduğunu ve sizin istediğiniz şekilde websitenizi derinlemesine ziyaret ettiklerini düşünün. Bir kaç günde website kullanım istatistiklerinizi olumlu yönde yukarı çıkaracaktır.
Sisteme ilişkin bir çok olumlu ve bir kısım da olumsuz geri bildirimler alıyorum. Google'ı tekmeleriz, öttürürüz, hehe biz daha zekiyiz gibi bir iddiamız yok. Şu bir gerçek ki, Panda ve Penguen güncellemelerinden sonra Google'da işler değişti. Binlerce backlinks satın alayım, ilk üçe çıkarım diyebiliyorduk eskiden, şimdi öyle değil. Değişen dünyaya uyum sağlamaya çalışıyoruz. Eğer Google'a kendinizi (websitenizi) ihbar etmezseniz, sıkıntı olmayacaktır.
Prestijli sitelerden gelen linklerin değerine ben hala inanıyorum. Ancak algoritmalar değişti, değişiyor. Sizin, bizim güvendiğimiz binlerce backlinks Google'ın gözünde çöp oldu. Google; arama sonuçlarında çıkan websitelerinin hangilerinin yapılan arama ile daha alakalı olduğunu nasıl anlayacak? Daha kaliteli, kullanıcıların daha çok seveceği (sevdiği), siteye girdiklerinde daha fazla zaman harcadıkları, site içinde daha fazla sayfaya göz attıkları, derinlemesine gezdikleri bir site Google'ın gözünde daha değerlidir ve üst sıraları hak etmektedir.
Ek Olarak: Bu sistemde websitenize nasıl zarar verebilirsiniz? Sandalyede otururken sebepsizce hızlı hızlı nefes alıp verin bakın ne olacak, bayılırsınız, normal sıcaklıkta 8 saatte yemek yemeden 8 litre su için ölebilirsiniz. En hayati işler olan nefes almak ve su içmek bile yanlış yapıldığında bize zarar verebiliyorken Panda Bot Network ne yapmaz.
Yanlışı anlatıyorum; bir tane kampanya yaratın, iki tane sayfayı ziyaret edilmesi için ayarlayın ve kazandığınız tüm sürelerin bu kampanya tarafından harcanmasına izin verin. İlk Google güncellemesinde siteniz sıralamada muhtemelen geri gider. Neden? Google'ın gözünden bakalım. Yüzlerce gerçek kullanıcı arama sonuçlarında bu sitenin linkine tıkladıktan sonra hep aynı ilk sayfayı açıyor sonra hep aynı ikinci sayfayı açıyor ve siteden ayrılıyor. Çok garip, normal görünmüyor, demek ki site sahibi birilerine trafik için para vermiş, diye düşünür ve sopayı eline alır.
Doğruyu anlatıyorum; websitenizdeki tüm sayfaların listesini Panda Bot Network'e upload edin veya tek tek sayfa URL'lerini girin (web arayüzünü kullanın). Anahtar kelime(ler)inizi girin. Sonra her bir anahtar kelime için en az 10 farklı kampanya hazırlayın ve her kampanyanın sayfa gezinme sıraları, süreleri farklı olsun. (Sayfa ziyaret bekleme sürelerinde sizin belirlediğiniz oranlarda +- oynamalar otomatik olarak sistem tarafından ayrıca yapılacaktır) Sistem tüm kampanyalarınızı mümkün olan en eşit şekilde üyelerin Panda Smart Browser'larında koşturacaktır. Google'ın gözünden bakalım. Yüzlerce gerçek kullanıcı, arama sonuçlarında (veya Facebooktan, veya Linkedin'den) bu sitenin linkine tıkladıktan sonra çok değişik sayfaları, değişik sıralarda açarak sitenin içinde derinlemesine geziyorlar, uzun süre kalıyorlar, güzel, havuç gelsin.
Ek Olarak: Yazılım ve web arayüzü olduğu gibidir. Ücretsiz üyelik. İsteyen kullanır, istemeyen kullanmaz.
Panda Smart Browser VPS'lerde çalışmayabiliyor. Benimki Windows 7 64 bit, bende sorunsuz çalışıyor.
Dünyanın çeşitli yerlerinden üyelerimiz var. Trafik şu anda coğrafi olarak dengeli görünüyor.
Tek bir ülkeden çok fazla sayıda kullanıcı olmasını da tercih etmem doğrusu.
İngilizce bilmeyen arkadaşlarım için, böyle de bir sistem varmış diye göstermek adına bugün zamanımı ayırdım.
Durum böyle, hiç bir garanti vermiyorum, zaten dünyanın geri kalanında çalışan yürüyen bir sistem, isteyen dahil olur ve umarım hayrını görür.