Yandex’in yeni tarayıcıs Yandex Browser kısa bir süre önce Opera’nın Turbo teknolojisini kullanmaya başladığını duyurdu.

Tarayıcı pazarına ani bir giriş yapan Yandex.Browser ilginç geliştirmelerle yoluna devam ediyor. Yandex, geçtiğimiz hafta yaptığı resmi açıklamayla Opera’nın Turbo özelliğini kullanmaya başlayacağını duyurdu. Yandex’in Opera Software firması ile yakın ilişkiler içerisinde olduğunu ve birçok alanda ikili anlaşmalar yaptığını biliyoruz. Turbo kullanımına ilişkin protokol de yakın bir tarihte iki firma arasında yapılarak Yandex’in yeni tarayıcısında kullanılabilir hale geldi.

Bildiğiniz gibi Turbo teknolojisi, düşük bağlantılarda Opera sunucularını kullanarak çok daha hızlı bir şekilde ve çok daha az veri kullanarak gezinmenize yardımcı olan bir teknolojidir. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye ayrıca aşağıdaki yazılarımızdan ulaşabilirsiniz.

Yandex.Browser’ın Turbo teknolojisini kullanımı sırasında bazı özel ayarlar da bulunuyor. Turbo mod, internet bağlantı hızınız 128kbps altına düştüğü an devreye giriyor ve yine 512kbps hızına eriştiğinizde otomatik olarak kapanıyor. Elbette bu özellik manuel olarak kontrol edilebiliyor. Yine ayrıca Turbo mod dinamik içerik barındıran (video, flash, banka siteleri, v.b.) web sitelerinde aktifleşmiyor.

Turbo gibi bir teknolojinin farklı platformlarda kullanılıyor olması, bu teknolojinin ne kadar gelişmiş ve kullanışlı olduğunun elbetteki en önemli göstergelerinden birisi. Eğer siz de hali hazırda benzer düşük hızlı bağlantılarda gezinim yapıyorsanız, bu teknolojinin sahibi Opera Tarayıcı’yı en azından bir kere indirip test etmelisiniz.

Kaynak:http://www.operaturkiye.net/yandex-browserda-turbo-kullanmaya-basliyor/