Siteyi ana dizine taşıdım, aslında portal yapmayı düşündüüm sonra vazgeçtim...
mua adlı üyeden alıntı
3.Soru benden kardeşim...
-nerden çıktı bu webmaster'lık merakı?
-urfakken ranzadan düştün mü? :)
Zamanında bir foruma takılıyordum, o zamanlar webmasterlik diye birşey olduğundan bile haberim yoktu, internetle tek bağlantım o forum idi. Forum benim için büyük önem taşıyordu, buluşmalar, tartışmalar, sohbetler bolca vardı, gün geldi bende moderatör olma hissi uyandı, bunun için kendimi iyi göstermem gerekiyordu, bende bolca konu açıp, yazı yazıyordum, moderatörmüş gibi sorunu olanlara yardım etmeye çalışıyordum. Ama nafile, sonra nerde hatırlamıyorum karşıma bedava forum hizmeti veren bir sitenin reklamı çıktı. Tıkladım ve 1 yılımı bedava forumlara harcadım, sonra Vbulletin ile tanıştım, ama Vbulletin'in paralı olduğunu ve çok pahallı olduğunu söylediler. Bende ücretsiz bir hosta mybb açtım, netteki arkadaşlar null sürümünden bahsetti hemen yaptım. Bu sıralar bana yardım eden biri vardı. 1 yılda böyle gitti, işte bu zamanlarda webmaster olma yolunda ilk adımı attım. Ama ücretsizlerle uğraştığım 2 sene içinde olmak istediğim şeyi fakettim, tabi bu sıralar o takıldığım forumla aram bozuldu, abim, ben ve forumun en aktif 25 üyesi forumun artık bozulduğunu ve çıkarları doğrultusunda çok menfaatçi davrandıklarını düşünüyorduk. Yöneticiler çok milliyetçi (yakınları adına) davranıyorlardı. Tarışmalarda onların düşüncesine zıt olanları bir yolunu bulup adaptasyona alıyorlardı.
Neyse;
Daha sonra
Süleyman Paşa ile tanıştım. Hemşerim olması ayrıca aynı gün 2 saat ara ile doğmuş olduğumuzu öğrenince aramız bir anda sıkılaştı. Ve bu arakadaşlıktan sonra benim internet hayatım bir anda değişti. Ve kendi sitemi kurdum. (bu domaini yeni aldım daha önce sitem için başka domainler de kullanmıştım)
Ranzada hiç yatmadım, yattığım yerden de hiç düşmedim:cool:
Çalışıyorum, sabah 8 ila akşam 4 arası meşgulum. Zaten konu bir hafta sürecek.:rolleyes:
Teşekkürler...