wmaraci reklam

Buray Savaş Anıl Röportajı

2 Mesajlar 1.788 Okunma
wmaraci reklam

mcr4pisback mcr4pisback Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Seo&Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** B**
  • Mesajlar 214
  • Beğeniler 23 / 61
  • Ticaret 7, (%100)
Geliyoo.com ile hedefleriniz nelerdir ?

Öncelikle röportaj için teşekkür ediyorum,Geliyoo’nun öncelikli hedefi Türkiye’ye kayda değer bir arama motoru kazandırmak. Bunun yanı sıra Türkiye’nin gelecekte ihtiyacı olacağına inandığımız verileri toplamak, analiz etmek ve bunları kullanabilir ve ayrıştırılmış şekilde güvenli şekilde depolamak.

Projenizi oluştururken aksilikler yada şans olarak gördüğünüz ne gibi şeyler yaşadınız ?

Proje’nin genelinde her gün her dakika istemediğiniz bir şeyle karşılaşabiliyorsunuz, bunun nedeni projenin çok kapsamlı ve çok fazla tecrübeye ihtiyaç duymasından kaynaklanıyor. 9 Yıldır arama motoru çalışmalarını inceliyorum yaklaşık olarak 4 yıldırda arama motoru Geliyoo’nun online yayını ile çalışmalarımızı online olarak devam ettiriyorum. Bu aşamada aksilik konusunu tek bir şey üzerine yoğunlaştıramayız, bir çok aksilik yaşıyoruz, yeterli sunucunun olmaması, yeterli düzeyde destek görmememiz de bir aksilik olarak kabul edilebilir. Aslına bakılırsa en büyük aksiliğimizin Türkiye’de ileriye yönelik adımların sadece para karşılığında atılıyor olması. Türkiye’de yatırımcılar raiplerden korkarak hareket ediyor ve bu işin kaynağında ciddi şekilde zarar göreceğine inanıyor. Ancak kimse bu işi ya başarırsak demiyor. Herşeyin başı inanmak aslında ben buna inanarak başladım ve Türkiye’de eğer profesyonel bir arama motoru olacak ise bu Geliyoo’dan başkası olmayacak şekilnde bakıyorum olaya. Çünkü sonuna kadar inandım. Şans olarak gördüklerim ise, Ailem yani Eşim ve Çocuklarım ve en önemlisi değerli kardeşlerim Fatih Arslan, Faruk Arslan ve Yasin Arslan’ın bana göstermiş oldukları büyük destek. Allah’ın her daim yanımızda olduğuna ve bizi asla yanlız bırakmadığına inandık böylece elde edeceğimiz en büyük şansımız inancımız oldu.

Projenizle ilgili amacınıza ulaşmaya başladığınızda neler hissettiniz ?

Mükemmel bir arama motoruna ulaştığımda daha yeni başlıyoruz olarak kabul edeceğiz, henüz daha yolun başındayız rakiplerimiz bizden çok tecrübeli ve bizden çok daha yüksek bir maddi güce sahipler. Biz bütün bu çalımaları benim maddi imkanlarımla yürütüyoruz. Elimden geldiğince çabalıyorum ve neredeyse tüm varlığımı Geliyoo’ya harcadım diyebiliriz. Allah hiç bir insana kaldıramayacağı yükü yüklemezmiş. Biz bu yükü üzerimize alarak hiç indirmeden bize inanan kişiler için taşımaya devam edeceğiz. Dediğim gibi henüz başarılı değiliz ancak olacağımıza inanıyoruz.

Geliyoo.com İnternet Dünyasına neler kazandıracak ?


Aslında burda internet dünyasına demek yerine Türkiye’de İnternet’e demek daha doğru olur, biz yapılmamış özel bir çalışma yürütmüyoruz bu nedenle var olanlara alternatif olarak bir çalışma yapıyoruz. Ancak kontrolünün tamamen bizde olduğu bir çalışmadan bahsediyoruz burda. İnternet’in amamı bizim tarafımızdan kontrol edilmiyor, “Kontrolsüz Güç Güç Değildir” mantığı ile bizlerde bu yola çıkarak kontrolü elimize alarak ülkemize gelecekte iyi şeyler sunabilmeyi ve daha güvenli şekilde internet de gezinebilmelerini sağlamayı hedefliyoruz.

Geliyoo.com da Browser’dan sonraki dönem için düşünülmüş bir uygulama var mı ?

Elbette bir çok uygulama bulunuyor Extention yani eklentileri için özel bir sayfamız olucak ve bizlerde bu kısımda eklentileri oluşturarak developer aradaşlarımıza yeni fırsatlar sunmayı hedefliyoruz. Bu aşamada bir çok kişi ve kurumun teklifini alıyoruz. Ancak şu an için ilk aşama Geliyoo Browser’ın en güvenli şekilde Türkiye pazarında çalışır durumda olması. İlk amacımız bu hedefimiz ise Geliyoo Browser’ı dünyaya sevdirmek öyle güzel şeyler yapacağız ki insanlar kullanmaktan mutluluk duyacaklar. Vazgeçilmez bir çalışma ortaya çıkarmak kolay değil bu nedenle tüm kullanıcılarımızın sabirlı olmasını rica ediyoruz.


Projenizde maddi açıdan sıkıntı çektiniz mi ? Çektiyseniz Nasıl aşmayı başardınız ?


Proje’de maddi sıkıntılar her zaman olucaktır çünkü kullandığınız sisyemler, altyapılar ve personel giderleri oldukça yüksek bir çalışmadan bahsediyoruz burda. Tüm maddi imkanlar tarafımca sağlanmaktadır. Son zamanlarda yaşadığımız bir çok sıkıntı oldu, ancak bütün bu sıkıntıları gerek aldığım krediler ile gerekse çevremi kullanarak bir şekilde aşmayı başardım. Sonuç olarak şu anda Geliyoo’nun hiç bir kurum yada kuruluşa borcu bulunmamaktadır hatta bazı kurumlardan alacaklı konumdadır.


Geliyoo.com Kullanıcılara mı hitap edicek yoksa klasik arama motoru mantığı ile mi yürüyecek ?


Geliyoo’nun dünya genelinde her kesime her kişiye hitap edebilmesi için tasarladık ve yayına açtık, elbette özellikle Türkiye’de kullanıcılarımız için en güzelini yapmaya oluşturmaya çalışıyoruz. Klasik arama motorunun yanı sıra bir çok hizmeti olacak elbette ancak bunları zaman içerisinde göreceksiniz burdan açıklamamız doğru olmaz. Zaman içerisinde yeni gelişmeler olacak ilk ve öncelikli hedefimiz Türkçeleştirme ve Türkçe temelli kelimelerde analiz işlemi bunlar bizim için olcukça ciddiönem taşıyor. İlk olarak bu konulara yoğunlaşacağız. %100 yerli bir çalışma olması ülkemizde bu başarının kayda değer olarak algılanmasına neden olacaktır. Ülkemizde yaşanan gelişmeler ileriye yönelik atılacak adımların da bir göstergesi. Ancak gerek hükümetin gerekse Tübitak ve çeşitli tenoloji destekçisi kurumların doğru şekilde Geliyoo’yu incelemesini ve değerlendirmesini bekliyoruz. Ülkemizin desteği bizimle olmadıktan sonra bizim yapacağımız çalışmaların bir anlamı olmayacaktır önemli olan bizim için öncelik ülkemizin bu projeye gönülden destek vermesi.
Zalimjojo BuraySavasANIL FathArsln

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

cudjex cudjex ozergul.net Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 1647
  • Beğeniler 347 / 570
  • Ticaret 8, (%100)
açıkçası değişik bir ropörtaj olmuş. biraz da kısa olmuş. yine de teşekkürler.
BuraySavasANIL FathArsln

kişi bu mesajı beğendi.

ozergul.net/com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al