Merhabalar, bir yazıma daha hoş geldiniz. Bende adet oldu, her yazıya böyle başlamazsam bir şey oluyor illaki. O yüzden böyle başlıyorum. Eğer ilerleyen zamanlarda değişik ve güzel bir şey bulursam öyle başlarız. Diğer kişisel bloglardan farklı olarak blogumda alanında tanınmış kişiler ile röportaj yapıp, röportaj sonunda sizin ile paylaşmak olacak.
İlk röportajımızı Hasan Yaşar ile yaptık. Kendisi İmza İnternet Teknolojileri firmasının kurucu ortağı olarak indir.com ve oyna.com projelerini yönetmekte. Kendisine sorduğumuz sorulara nasıl bir cevap almışız onlara bakalım.
Kendinizi 3 cümlede anlatır mısınız ? Varsa en sevdiğiniz ve sevmediğiniz özelliğiniz/özellikleriniz nelerdir ?
Çalışmayı ve üretmeyi seviyorum. İnternet işim olduğu kadar, hobimde. Bu nedenle çalışırken her zaman için keyif alıyorum.
İnternette forum, sosyal medya vb. sitelerde üyelik alırken kullandığınız özel bir kullanıcı adı var mıdır ? Eğer varsa hikayesini paylaşır mısınız ?
Şu anda işlerim dolayısı ile forum vb. yerlerde aktif olarak bulunma şansım olmuyor. Öncesinde “ejder” ismini kullanıyordum. Ejder.com isminde bir web sitem vardı ve bununla birlikte tüm mecralarda bu takma ismi kullanıyordum. Şu anda sosyal mecralarda genellikle hasanyasar ismi ile yer alıyorum.
Şuanda ne ile meşgulsünüz ? Nasıl başladı, şuan ki durumu nasıl ?
Şu anda indir.com ile meşgulüm genelde. Bunun dışında yeni bir projeye başlıyoruz, bu projede ajans tarzı işler yapacağız. İlk yapacağımız iş ise “App Store Optimization” diye geçen uygulama market optimizasyonu. Yani uygulamaların marketlerdeki kullanıcı sayısını artırmaya yönelik bir girişim.
Gençlik yıllarınızı (11 – 17 yaş) nasıl geçirdiniz ? Nasıl bir çocuktunuz ?
Şanslı bir çocuktum. O yaşlarda bir çok ili gezme şansım oldu. 14 yaşından sonra bilgisayarın hayatıma girmesi ile birlikte yazılım ilgimde başlamış oldu.
Bilgisayar başında neler yaptığınızı, neler ile uğraştığınızı yakın çevrenize anlatır mısınız ?
Yaptığım işler genellikle göz önünde olduğu için ekstra anlatma ihtiyacı hissetmem. Fakat bazen yeni projeler aklıma geldiyse, bunu çevremle paylaşmayı severim.
Kişisel Blog kavramı size çağrıştırdığı ilk kelime ?
Paylaşım.
Önerdiğiniz film/filmler ?
Esaretin Bedeli bir çok film sitesinde liste başı. Bu benim içinde çok farklı değil, gerçekten çok sevdiğim bir film oldu. Bunun dışında son zamanlarda girişimcilik ile alakalı filmleri izlemeye çalışıyorum. Onları http://www.hasanyasar.com/girisimcilerin-izlemesi-gereken-filmler.html adresinde listeledim.
En sevdiğiniz söz nedir ?
İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır
Bulunmuş olduğunuz sektörde genç adaylara öneriniz nelerdir ?
Bir şeyler üretmeye çalışsınlar, öğrenmenin en güzel yolu uygulama. Kendilerine belirli hedefler belirleyip, o hedeflere ulaşmaya çalışsınlar. Bunlar kısa ve uzun vadeli hedefler olabilir. 5 yıl önce koydukları hedefin 3 yıl sonra gerçekleşebileceğini görecekler.
Kendisine sorduğumuz soruları cevapladığı ve güzel bir şekilde karşıladığı için teşekkür ederim. Bir sonraki kiminle röportaj yapmamızı isterseniz bana iletişim bölümünden ya da yazıya yorum yaparak iletebilirsiniz.
Kalın Sağlıcakla!
Kaynak : http://www.512mb.org/hasan-yasar-ile-roportaj.html