SCode isimli Mobil Uygulama ile Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanan Kadir Can Kırkoyun ile keyifli bir röportaj yaptık.
Merhaba;
–Furkan Oymak : Öncelikle kendinizden biraz bahseder misiniz?
+ Kadir Can Kırkoyun : Ben Kadir Can Kırkoyun. Lise 3.sınıf öğrencisiyim. 2 yıldır yazılım geliştiriyorum. Ağırlıklı olarak mobil teknolojiler üzerine çalışıyorum.
–Furkan Oymak : Yazılım işine girmeye nasıl karar verdiniz?
+Kadir Can Kırkoyun :Çok oyun oynuyordum. Artık sıkıcı gelmeye başlamıştı. Ben de bu oyunlar nasıl yapılıyor diye merak edip araştırmaya başladım ve bir baktım ki yazılım geliştiriyorum 🙂
–Furkan Oymak k :Okul hayatınızı anlatır mısınız başarıya ulaşmak için eğitim şart ama eğitimi ve işleri aynı anda yürütebiliyor musunuz ?
+Kadir Can Kırkoyun : Lise 3.sınıf öğrencisiyim. Derslerim teşekkür belgesi almaya yetecek kadar iyi. İkisini aynı anda elimden geldiğince yürütmeye çalışıyorum.Bunu başarmak için de bazı şeylerden fedakar olmak gerekiyor : Sosyal hayat , uyku…
– Furkan Oymak : Hedefinize ulaşırken çektiğiniz zorluklar neler olmuştur?
+ Kadir Can Kırkoyun : Sanırım bu sorunun cevabı kendi önyargılarım olabilir.Önyargılarımı kırdığımda hedeflerime ulaşmak gerçekten kolaylaştı.Bence başarıya giden ilk yol önyargıları kırmaktan geçiyor.
– Furkan Oymak : Başarıya ulaşmak için ne yapmanız gereklidir?
+Kadir Can Kırkoyun : Kendinize güvenin , hedeflerinizi belirleyin ve onlara ulaşmak için planınızı yapın.Hedeflerinize ulaşmak için çok çalışmanız gerekiyor.Başarı tesadüf değildir.
– Furkan Oymak : Silikon vadisine gitmeniz sizi nasıl etkileyecek , gitmek için hangi fedakarlıkları yaptınız ?
+Kadir Can Kırkoyun : Silikon Vadisi benim hayallerimden biriydi.Hayallerimden birine ulaştım. Silikon Vadisi’nde çalışma yöntemini inceleyip kendi çalışmalarımıza uyarlamayı planlıyorum.Sosyal hayat , uykudan fedakarlık yapıp yoğun bir tempoda ekip olarak çalıştığımızı söyleyebilirim.
Röportaj için Kadir Can hocamıza teşekkür ediyorum ve Röportajım son buluyor.
Kaynak ve uygulamayı indirmek için tıklayınız.