lostyazilim
tr.link

Suriyelilere Vatandaşlık Verilmeli mi?

14 Mesajlar 2.939 Okunma
lstbozum
tr.link

sokakroportajlari sokakroportajlari WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 16.07.2012
    • Yaş/Cinsiyet 42 / E
    • Meslek Bilisim uzmani
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad K** Ö**
    • Mesajlar 492
    • Beğeniler 177 / 126
    • Ticaret 0, (%0)
    Ülkelerinde çıkan asker - hükümet savaşı nedeniyle evlerini terketmek zorunda kalan, sokaklarımızda, mahallelerimizde yaşayan, aynı bakkallardan alışveriş yaptığımız, aynı havayı soluduğumuz insanlar onlar. Şimdi ise vatandaşlıkları gündemde.

Sokak Röportajları sunar; "Sizce Suriyeli'lere T.C. vatandaşlığı verilmeli mi?"

Daha fazla röportaj izlemek ve yeni röportajları kaçırmamak için Youtube kanalımız

wmaraci
    reklam

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 25.07.2014
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek Elektrik Teknisyeni
    • Konum Fransa
    • Ad Soyad C** E**
    • Mesajlar 3508
    • Beğeniler 488 / 1190
    • Ticaret 1, (%100)
    Uzun vadeye bölünerek (4-5 sene), kısım kısım verilebilir fikrindeyim öncelik doktor,mühendis gibi fakat bir anda topyekün verilmesi ülkemiz açısından bir çok ve büyük sorunlar meydana getirir, ekonomik,politik vs gibi.
    Ama şu da var ki kesin olarak verilmez diyerek karşı çıkılması yanlış olur. Yurt dışında bir sürü Türk olan çifte vatandaşlarımız var. O zaman fransa da bütün Türkleri kapı dışarı etsin? Almanya ? ABD? hepsi Türklere verdiği vatandaşlığı iptal edip vursun tekmeyi göndersin geri ülkesine.

Kanalınız gerçekten iyi bir şekilde ilerliyor tebrik ederim ayrıca, işinizde başarılısınız.
    sokakroportajlari

kişi bu mesajı beğendi.

4u24 4u24 Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 14.03.2016
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek müzisyen
    • Konum Almanya
    • Ad Soyad H** K**
    • Mesajlar 610
    • Beğeniler 376 / 170
    • Ticaret 5, (%100)
    hayırrrr

GoogleBloggero GoogleBloggero WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 11.02.2016
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Yazar
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad I** T**
    • Mesajlar 219
    • Beğeniler 59 / 57
    • Ticaret 8, (%100)
    Ben 3 gündür bir Suriyeli göremedim sokaklarda sınavı geçemediler. HAYIR

Blogger Tema Düzenleme, İç Seo Ve Tema Hızlandırma Yapılır.
    wmaraci
    wmaraci

• Üyelik 25.07.2014
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Konum Fransa
    • Ad Soyad C** E**
    • Mesajlar 3508
    • Beğeniler 488 / 1190
    • Ticaret 1, (%100)
    GoogleBloggero adam kendi ülkesi için savaşmamış kaçmış da senin ülken için mi savaşacak. Kaldı ki kendi milletimiz bile bakkalı, marketi yağmalama derecesinde alış veriş yapıp evinde saklanmadı mı o gece? Bizim milletimiz evinde saklanacak elin suriyelisi de sokağa çıkıp hayin avı yapacak. Tabiki çıkmazlar.
    GoogleBloggero

kişi bu mesajı beğendi.

nuti nuti WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 19.12.2011
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Meslek Muhasebe
    • Konum Konya
    • Ad Soyad M** D**
    • Mesajlar 595
    • Beğeniler 216 / 85
    • Ticaret 12, (%100)
    Tabikide hayır. Çünkü onlar vatandaşlığı haketmediler. İnanın bizim ülkemizde bize kabadayılık yapıyorlar. Konyada yaşıyorum. Artık her yeri kapladılar ve inan ki bize yabancı muamelesi yapıyorlar kendi memlektimizde bizleri istemiyorlar.
    kizilperi

kişi bu mesajı beğendi.

proteemo456 proteemo456 WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 10.06.2015
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Meslek PC Programcılığı
    • Konum Bursa
    • Ad Soyad B** S**
    • Mesajlar 495
    • Beğeniler 50 / 50
    • Ticaret 21, (%95)
    cihaneken çifte vatandaş Türkler ile suriyelileri bir tutman yanlış dostum bence kesinlikle verilmemelidir ayrıca yurtdışındaki Türklerinde hırsızlık kapkaçlık,adam yaralama gibi suçlara karıştığını sanmıyorum.

• Üyelik 25.07.2014
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Konum Fransa
    • Ad Soyad C** E**
    • Mesajlar 3508
    • Beğeniler 488 / 1190
    • Ticaret 1, (%100)
    proteemo456 beş parmağın beşi bir değil, yurt dışında Türklerde sıkıntı yapıyor yapmıyor değil, hırsızı da var, adam döveni de var, suriyeliler kadar değil tabiki ama var.

Hem sorun o değil sorun şu, Türkiye'de doğmuş bebekler ne olacak peki? Onlar mecbur Türk vatandaşı olacak. Annen, Baban hangi ülkeden olursa olsun sen hangi ülkede doğduysan oranın vatandaşlığını almaya hak kazanırsın. Bu tüm Dünya genelinde böyledir. Onlara nasıl bir çözüm bulunacak? Veya türkiye de mülk alan suriyeli, amerikalı, alman da türk vatandaşı olmaya hak kazanır. Adamlar işyeri bile kurdular, şirket kuran var onlar ne olacak, mecbur verecekler vatandaşlık. Ben zaten hemen hepsine birden verilsin demiyorum, belli kriterlere göre 3-4-5 seneye yayılarak verilsin diyorum.

53456 53456 WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 24.08.2015
    • Yaş/Cinsiyet - /
    • Meslek
    • Mesajlar 2421
    • Beğeniler 1174 / 895
    • Ticaret 20, (%100)
    Devletin o verdiği paraları yemek yerine işlerini yapmak için malzeme alsalardıda bu kadar üremeselerdi.

cihaneken amaçlarıda belli zaten.

defolup gitsinler

AhmetCakmak34 AhmetCakmak34 WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 10.01.2014
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Meslek Bilgisayar mühendisi
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad A** Ç**
    • Mesajlar 2471
    • Beğeniler 934 / 1174
    • Ticaret 41, (%100)

proteemo456 adlı üyeden alıntı

cihaneken çifte vatandaş Türkler ile suriyelileri bir tutman yanlış dostum bence kesinlikle verilmemelidir ayrıca yurtdışındaki Türklerinde hırsızlık kapkaçlık,adam yaralama gibi suçlara karıştığını sanmıyorum.

Yurtdışındaki Türkler çok iyi bir tarihe sahip değil geçmişte ve şuanda. Örnek vermek gerekirse zamanında Almanya'ya göç edip orada yaşayan Türklerin bir kısmı gerek hırsızlık, gerek kavga dövüş gerekse Alman kadınlara düşkünlüğü ve içmeye merakları yüzünden Almanlar tarafından hoş karşılanan birşey olmadı ve bu yüzden yıllardır Almanlar ağırlıkta olmak üzere Türklere karşı bir kin ve öfke besliyorlar. Tabiki tamamı değil büyük bir kısmı böyle.

Özet geçmek gerekirse Türklerde yapar Suriyelilerde. Ama ülkelelerine bağlılık ve yaşam tarzı bakımından tabiki Türkler daha üst bir seviyede yaşama bakış açısından. Müslüman olarak hepimiz eşitiz öbür tarafta, bu yüzden fazla takmamak gerek. Herkes kendi yaptığından, yapacağından sorumlu.

Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al