Infestation: Global War ( I:GW ) Nedir?
Infestation: Global War 06 EKIM 2015 tarihinde tam olarak çıkan, Hunt Team tarafından geliştirilen zombilere ve diğer oyunculara karşı hayatta kalma ( survival ) oyunudur. Hem TPS hemde FPS olarak oynanabilir. Oynayan kişi istediği zaman oyun içinde TPS - FPS arasında geçiş uygulayabilir. Oyun PVE & PVP olsa da bana göre son gelen güncellemeler ile PVP ağırlıklı bir oyun oldu.

Oyunun resmi traileri:




FACEBOOK SAYFAMIZ : https://www.facebook.com/GlobalWarMMO/
WEB SITEMIZ : http://www.thebeatgame.com/Panel

INDIRMEK İÇİN ;

Mega : https://mega.nz/#!dthnCAzZ!RciJ7RL3DlG2imWoBNBVaLD3hBrHDR6pHcCL3vhehXY
Dosya.Co : http://dosya.co/5nex738lmfsc/ISSGW_Launcher.rar.html
Dosya.Tc : http://s6.dosya.tc/server5/e6x0dw/ISSGW_Launcher.rar.html
Full Sürüm / Full Patch : https://mega.nz/#!9wRkkISL!c5R-M2owNhPKbr61rvMs1d9IH2BULaya2yc1HEWZb9Q


Oyunun önerilen sistem gereksinimleri neler?

İşletim Sistemi: Windows Vista/7
Işlemci: Intel Core 2 Quad @ 2.4 GHz / AMD Phenom II X4 @ 2.6 GHz
RAM: 4 Gb
Disk Alanı: 3 Gb free
Video RAM: 1 Gb
Ekran Kartı: nVidia GeForce GTX 460 / ATI Radeon HD 5850
Ses Kartı: DirectX Compatible
Ağ:
Direct X: 10




Oyuna giriş yaptığımız da bizi nasıl bir ekran bekliyor?
Oyuna giriş yaptığınız da 5 adet karakter açmalısınız. Tabii ki 5 tane birden açmak zorunda değilsiniz. İsterseniz 1 karakter isterseniz 2 karakter bu size kalmış bir şey.




Buradan biraz bahsedelim:

Experience: Siz her kestiğiniz zombi başına 5 XP alırsınız. ( Premium üyeler 10 XP ) Toplam karakteriniz de mevcut olan XP burada yazar.
Survived: Bu kısım toplam kaç saat hayatta kaldığınızı yazar. Her karakterde farklıdır. Hangi karakterde ne kadar kaldıysanız o yazar.
Zombies Killed: Bu kısım toplam kaç adet zombi kestiğinizi gösterir.
Bandits Killed: Bu kısım oyunda toplam kaç adet haydut öldürdüğünüzü belirtir.
Civilians Killed: Bu kısım oyunda toplam kaç tane iyi oyuncu öldürdüğünüzü belirtir.
Reputation: Bu kısım ise oyunda ne kadar adam öldürdüyseniz ona göre değişir ve ona göre rütbe atlarsınız. ( Rütbe detaylarını daha sonra vereceğim. )
Last Map: Bu kısım da en son hangi mapte oynadığınız yazar.



Oyun da toplam 4 adet harita bulunmaktadır. Bunlar: Colorado v1, Colarado v2 ( Geliştirilmiş Sürüm ) , SmallVille , Clearview 'dir.
Tüm haritalar resmi sunucularda bulunur.



Oyun içi market sistemi var mı?
Evet oyun içi market sistemi var. Siz gerçek para ile Game Coins ( GC ) çekerek çektiğiniz GC leri dolara çevirebilirsiniz. Çevirdiğiniz dolarlarla ise marketten item alabilirsiniz. Markette kurşun,yemek,sağlık,kask ve zırhlar satılmaktadır.



Oyunda lootladığımız ( topladığımız ) itemleri nasıl saklayacağız?
Oyundan çıkıp deponuza atabilirsiniz.




Oyunda sıralama var mı?

Evet oyunda mevcut bir sıralama var. XP, hayatta kalma süresi , kestiğiniz zombi sayısı, öldürdüğünüz bandit sayısı, öldürdüğünüz sivil sayısı ve + , - repinize göre sıralamaya girersiniz. Bu resmi özellikle çekip koyuyorum çünkü oyunda ilk 10'un için de tek Türk. Kendisini şahsen çok yakından tanıyorum. Böyle oyunlarda sıralamada Türkleri görmek güzel oluyor.




Oyunda clan sistemi var mı?
Evet oyunda clan sistemi mevcut. Arkadaşlarınızla clan kurup oyunu oynayabilirsiniz.



Oyuna nasıl giriş yapacağız?
Oyuna girmek için oyun ekranında '' Play Game '' tuşuna basmanız yeterli. Ona bastıktan sonra karşınıza 8 adet kutu çıkacak. Hangisine girmek istiyorsanız onu seçip ordan girebilirsiniz.



Trial Servers:
Trial serverlar bir ara oyun alamayanlar için deneme sunucular açılmıştı oyunu bedavaya indirip sınırlı özelliklerde bu serverlarda oynamasına imkan verilmişti. Artık kapalı.
Official Servers: Official Serverlar resmi sunuculardır. Bu sunucularda Colarado mapi bulunmakta ve toplam 4 adet sunucu mevcut. Bunlar Europe,North America ve Russia olarak 3'e ayrılmakta.
Private Servers: Private serverlar kullanıcıların açtığı serverlardır.
Premium Servers: Premium serverlar premium üyeler için. Premium olmak için 3500 GC ödemeniz gerek. Premium serverlarda loot oranı daha fazla olmakla beraber kestiğiniz zombi başına +10 XP alırsınız.
Strongholds: Stronghold serverlarda ev yapabilirsiniz. Ayrıca küçük mape sahip olduğu için genelde PVP için girilir. Stronghold serverlar private serverlardır resmi değillerdir.
Public Test Environment: Test serverlarıdır. Yeni gelecek mapler burada test edilir ve playerlar girip deneyebilir.
Offical Veteran Servers: Veteran serverlar usta oyuncular içindir. Oyunu toplam 300 saat oynayanlar bu serverlara girebilir.
My Servers: Burada kendi kiraladığınız serverlar yer alır.


Server nasıl kiralayabilirim?
Sunucu seçimi bölümünden '' My Servers '' kısmına gelip kiralamak istediğiniz server tipini seçip kiralayabilirsiniz. Bir aylık normal private server 9000 GC'dir.



Skill Sistemi:



En üstteki kısım daha hızlı koşma daha hızlı yürüme vs. yarayan skillerdir. Orta kısımdaki skiller silah kullanımını geliştirir ve son kısım ise yaşamsal faaliyetleri ( açlık vs. ) geliştirir.


Zombileri nasıl öldürebilirim?
Zombileri keserken her türlü kafasına vurmalısınız. Kafasına vurmazsanız öldürmeniz imkansız. Silahla kafasına bir kere sıkmanız yeterli. Meleeler ise değişmekte örneğin katana 2 vuruşta alırken golf sopası 4 vuruşta alıyor. Oyunda yumrukta atabilirsiniz. Ayrıca zombilerin arasında sprint atarsanız tüm zombiler başınıza toplanır ve kaçmanız bir o kadar zor olur.

Nerelerde ve nasıl PVP yapmalıyım?
Genelde PVP Smallville,Clearview,Norad,Whitestone gibi yerlerde yapılmaktadır. Aynı şekilde insanlarda genelde kafasına sıkmalısınız yoksa öldürmeniz zorlaşacaktır.

Super Zombi nedir?
Süper Zombi normal zombilerden daha zor ölen fakat öldüğünde 250 XP veren vede ölünce silah çıkan zombi türüdür. Süper zombiyi kesmek için yüksek bir yere çıkıp kafasına bolca sıkmanız gerekmektedir. Örneğin oyunda ki en iyi pompalı ve yakında en çok damage veren silah olan '' Saiga '' ile ortalama 25 kafadan vuruşta ölmektedir.

Oyunda ki en değerli silah nedir?
Burada tüm silahları saymaya kalkarsak saymakla bitmeyecektir. Ancak en değerli silahlar sniperlardır. Sniperlar ise AW Magnum > VSS > M107 > Blaser > Mauser SRG Desert > Mauser SP66 > SVD olarak sıralanmaktadır. Assaultlarda ise en iyi silah Sig Saurer 556 daha sonra ise İmi-Tar 21'dir. Daha detaylı bilgi oyunun resmi forumunda mevcuttur.

Oyunda takas sistemi var mı?
Evet oyunda takas ( trade ) sistemi mevcut. Takas yapmak istediğiniz oyuncunun üstüne gelip '' E '' tuşuna basılı tutarak takas isteği yollayabilirsiniz. Takaslar genelde '' Blue Ridge '' de yapılmaktadır.
Sizler için ufak bir gameplay videosu çektim. Videonun konusu loot yapmakla alakalı diyebiliriz. Sonunda ise zombinin kafası dışına vurursanız ne olacağı,sprint ( hızlı koşma ) atarsanız ne olacağı gibi şeyler var.





Videoları HD olarak izleyebilirsiniz.