-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Dijital Medya Ajansı
-
-
Ad Soyad
B** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhabalar uzun süredir site kuruyorum ilgileniyorum vs. fakat tam olarak VPS sunucunun ne olduğunu bilmiyorum. Sunucunun hostingten farkı nedir ? Bir siteye sahibim günde ideal 500-1k arası görüntülenme alıyor haber sitesi. Ayrıca kişisel web sitem var ileride forum sitesi açmayı düşünüyorum. VPS'de bunların hepsini barındırabiliyor muyum ? Birileri tam olarak açıklayabilir mi VPS'yi ? İnternette göz attım fakat hep kurumsal anlatımlar mevcut.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
vps - vds farklı şeylerdir. sağlam cpu&ram hosting bazen vps den daha iyi olabilir.vps aynı paylaşımlı hosting mantığında eğer size verilen cpu&ram kullanmazsanız ortak havuzda diğer vpsler paylaşır. vds de durum böyle değildir. siz harcamazsanızda o cpu&ram sizde kalır.
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhabalar,
VPS kişisel paylaşımlı sunucular gibi lanse edilir, VDS ise paylaşımsız sunucu olarak tanımlanır. VPS aldığınızda ram ve işlemcisi paylaşımlı olan bir sunucuya sahip olursunuz. VDS aldığınızda ise ram ve işlemcisi paylaşımsız bir sunucuya sahip olursunuz.
Paylaşımlı normal bir hosting de bir çok modul ve limit güvenlik için kapalıdır. Sağlayıcınızdan limitin yükseltilmesini istediğinizde buna izin verilmeyebilir. VPS veya VDS de ise tüm sunucu modulleri ve yazılımları tamamen size aittir ve dilediğiniz gibi güncelleyip limitleri yükseltebilirsiniz.
VDS bu tanımlar arasında en avantajlı olanıdır ve paylaşımsız kaynaklar ise özgürce sitelerinizi barındırabilirsiniz.
Saygılarımızla ...
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba
buraksglnVPS veya VDS aslında bir tanımdır. Yani sanal sunucudur. Asıl olan sunucunuza kurulu işletim sistemi türüdür çünkü kontrol paneli işletim sistemi üzerine kurulur.
Örneğin linux bir sunucu almış iseniz ücretsiz panel tercihleride mevcuttur. Eğer bir firma altında host bayisi iseniz ve kaynak sorunları yaşıyor iseniz VPS veya VDS sizin için ideal demektir.
Siteler size ait ise ve birilerine ücretli olarak satmıyor iseniz reseller olmak yerine tüm kontrolün sizde olduğu bir vds olmak daha mantıklıdır.
Elbette burada sunucuyu yönetebilme bilgisininde olması konusunu eklemek gerekiyor. Diğer türlü bir firma altında reseller olarak barınmak daha güvenlidir.
Ücretsiz linux paneller (bayilik bulunmaz);
Centos panel
Panilux
Vesta Panel
Kloxo Panel
Webuzo
zPanel
Webmin
Ücretli linux (bayi de oluşturulabilen) paneller
cPanel/WHM
DirectAdmin
Plesk (Web Host Lisanslı)
Saygılarımızla ...
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39