Demet Dizi Scripti, yerli/yabancı bir dizi sitesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış, özellikleri ve sizlere sunduğumuz fiyatları ile fırsat ürünüdür.

Aşağıda yazılan özellik tanıtımlarını mutlaka okuyun, bazı yapılar forum içerisinde satın alıp kullandığınız scriptlerde ki alışılagelmiş düzenden farklı gelebilir. Dizi,takvim,oyuncu,yorum,üyelik,tür,ülke,forum... içerik yapılarından bahsetmeyeceğiz bunları panel ve site üzerinden ayrıntılı görebilirsiniz.

Sormak istediğiniz soruları konu üzerinden, özel mesaj veya destek paneline üye olup ticket açarak sorabilirsiniz.

Demo

Örnek içerikleri girilmiş
Dizi sayfası: http://www.dmtdizi.com/ash-vs-evil-dead.html
Bölüm sayfası: http://www.dmtdizi.com/ash-vs-evil-dead/Sezon-3/Bolum-10/
Oyuncu sayfası: http://www.dmtdizi.com/Oyuncu/Lucy-Lawless/
Üye sayfası: http://www.dmtdizi.com/Uye/test/

Yönetici paneli
yetkisiz:yetkisiz

Panelin işlevselliğini test etmek için yetkileri artırılmış (scriptin biz özelliğidir) yönetici bilgileri için talepte bulunun.

Panelde göremeyeceğiniz alanlar: Log kayıtları, Site üzerinde aktif kişiler, Reklam yönetimi, Sitemap yönetimi, Database backup (Sadece super admin(ayarlar üzerinde tam yetkili yönetici) görebilir)

Sipariş/Destek Paneli

**Yazılımın öne çıkan bazı özellikleri**

1. Yatay büyüme
Script bağımsız parçalardan meydana gelir (panel, site, resim, dosya, dönüştürme).
Panel sistemin merkezi olup diğer bileşenler çoğaltılabilir. Birden fazla web sunucu, resim sunucu.. eklenerek sistem büyütülebilir.
Başlangıçta tek bir sunucu üzerinde barındırılıp ziyaretçi yoğunluğuna göre resimler ayrı bir sunucuya, web sitesi ayrı bir sunucuya.. aktarılabilir ve sayı olarak da artırılabilir.

2. Dinamik sayfa oluşturma ve içerik blokları
İçerik blokları dinamik olarak listeler oluşturmanızı sağlar ve panel üzerinden istediğiniz sayfalara dahil edebilirsiniz.
Örnek olarak oluşturabileceğiniz içerik listeleri: imdb x puan üzeri diziler, bu hafta bu ay son x gün içinde en çok izlenen bölüm / favorilere eklenen dizi / hayran olunan oyuncular / genel listelemeler... (panel üzerinden tabloları ayrıntılı görebilirsiniz)
Dinamik olarak sayfa oluşturabilir, sayfaya özel bir link verebilir, meta etiket tanımlaması yapabilirsiniz.
Örnek olarak paneliniz üzerinden rss sayfası dahi hazırlayabilirsiniz.

3. Sizin tanımladığınız resimler
İçerikler için kullanılacak resimler panel üzerinden boyutları ve ismi belirtilerek tanımlanır.
Bir dizi için afiş resmi, oyuncular için profil resmi gibi sabit bir yapısı yoktur.
İstediğiniz gibi resimler tanımlayabilir ve bu resimlere göre tasarımınızı genişletebilirsiniz.

4. Meta etiketler
Site üzerindeki tüm sayfalara title, description ve keywords meta etiket tanımlaması yapabilirsiniz.
Dinamik değişken ve ortam değişkenleri ile daha etkili kullanım.
Dizi, sezon, bölüm.. önemli içerik yapıları için özelleştirilebilir yapı.
Dinamik değişkenler için kontrol bloğu. Örnek olarak dizi sayfasında title etiketinde imdb puanı kullanıldığında "{$title} Imdb {$imdb}" kalıbı için "Game Of Thrones Imdb 9.4" olucaktır. Imdb puanı eklenmemiş olsa idi? Arrow dizisi için "Arrow Imdb" gibi eksik bir cümle olucaktı.
Değişken kontrol bloğu: "{$title} [Imdb {$imdb}]" Game Of Thrones için "Game Of Thrones Imdb 9.4", Arrow dizisi için "Arrow".

5. Wilson lower bound puanı ile daha iyi site puanı sıralaması
Genellikle kullanıcılar tarafından içeriklere verilen puanların aritmatik ortalaması alınmakta ve bu değere bakılarak sıralanmaktadır.
Aritmatik ortalamanın eksi yönü 100 kişinin puanladığı bir dizinin örnek olarak 10 üzerinden 9.7 gibi bir yüksek puan almasına rağmen sadece bir kişinin 10 puan verdiği bir dizinin aritmatik ortalaması 10 olacağından bu dizinin üzerinde yer almasıdır. (Imdb üzerinde yeni bir filmin 50-100 kişi tarafından tam puan verilip top listesinde yer alması doğru olmazdı). Wilson lower bound puanı ile bu durumun önüne geçilmiştir. (Yorumlar için de uygulanmıştır)
Daha detaylı bilgi için referans alınan http://www.evanmiller.org/how-not-to-sort-by-average-rating.html sayfasına bakabilirsiniz.

6. Convert
Video dosyası mp4 (Mpeg-4 part 10 veya h264 (avc) standardı) formatına kalite seçimi ve alt yazı dosyası gömülerek (harici olarak ekleme de desteklenmektedir*) dönüştülür. İsterseniz dosya sunucunuza göndererek akışı kendi sunucularınız üzerinden verebilir, api kullanarak openload ve benzeri sitelere uzak yükleme yaparak dış kaynak (embed iframe) olarak siteye ekleyebilirsiniz. Videoyu ek olarak parçalara da bölebilir, video dosyasının meta bilgilerine site adresini gömebilirsiniz.

7. HLS
Dosya sunucusunda barındırılan mp4 dosyaları parçalara (segment) ayrılarak m3u8 dosyası oluşturulur. Bu işlem conversion sunucusunda değil dosya sunucunuz üzerinde isteğe bağlı olarak yapılır, istenilirse m3u8 ve segment dosyaları (ts) silinebilir. Statik dosyalar üzerinden akış sağlandığından HLS protokolü için sunucuya ek bir modül yüklemeye gerek yoktur. Mobil ve jw player tarafından desteklenir.

[COLOR="Sienna"]8. Apache solr[/COLOR]
Nosql (ilişkisel olmayan) veritabanı olarak solr kullanılmıştır. İlişkisel veritabanı mysql üzerinden veriler solr'a periyodik olarak aktarılarak döküman olarak saklanırlar. Yüksek tekil hit/gösterim amacı olanlar için mysql üzerindeki yükü minumuma indirgeme amaçlanmaktadır. Master slave yapısı desteklenir. Periyodik aktarım dolayısıyla güncelliğini kaybeden içerikler için kontrol mekanızması vardır. Örnek olarak diziye ait yorumlar solr üzerinden alınırken yeni bir yorum geldiğinde sadece o içerik için yorumlar mysql üzerinden alınır. Birden fazla web sunucu kullanılması durumunda da her sunucu aynı anda o içerik için mysql üzerinden yorumları alıcaktır.

9. Kaynaklar
Embed/iframe.. kodları bir gruba dahil edilir ve bu grup kendine ait özellikler barındırır.
*Yapı : part veya full
*Görünüm : ayrı veya birleşik (açılır menü)
*Format: gruba özel format parça 1, parça 2.., full yapısı için de desteklenir. 2 adet tek parça openload kaynağı openload #1, openload #2 gibi gösterilebilir.
*Destekledikleri: videonun mobil/html5 desteği var mı? https destekliyor mu? otomatik olarak filtreme.
*Kaynak siteye ait tüm kodlarda değişiklik yapabilme (Ör: domain değişikliği, davranış değişikliği iframe->pseduo, parametre ekleme (youtube otomatik oynatsın gibi), ilave kod (sayaç,video önü reklam..), size ait bir başka bir domain üzerinden videoları oynatma)

10. Özel Alanlar
Dizi ve bölüm içerikleri için özel alanlar tanımlayabilirsiniz. Bu işlem veritabanı üzerinde ilgili tablolarda dinamik olarak sütun oluşturma işlemidir. Tarih, yıl, float, integer, enum, set gibi veri tipleri desteklenir. İçerik bloklarında bu alanlara özel filtreleme yaparak özel listelemeler oluşturulabilir veya farklı amaçlarla kullanabilirsiniz.

Burada belirttiğimiz özellik tanımları kısa bir özettir ve her biri kendi içinde yazılımsal olarak çok daha fazla ayrıntıları barındırır.

4 ayrı paket halinde sunulan Demet dizi scriptine en uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz

Temel yapı = 500 TL
Convert+Streaming = 750 TL
Solr = 750 TL
Full = 1000 TL

Paketler arasında güncelleme geçiş yoktur. Bu yüzden ihtiyacınıza yönelik seçmelisiniz. Videoları kendi sunucunuzda alt yazı ekleme yaparak dönüştürmek, akış sağlamak, dönüştürdüğünüz videoları openload gibi sitelere yüklemek isterseniz conversion sunucu paketini, yüksek tekil hit/gösterim amacınız var ise başlangıç aşamasında ihtiyacınız olmasa da solr paketi almanızı öneririz.

Dönüştürme, resim ve dosya sunucuları üzerinde kullanılan kodlar açık kaynak olarak verilecektir.

***Site üzerinde ki tüm uygulama sayfaları (panelde dinamik sayfa ayarlarında listelenen tüm sayfalar) ve ilişkili bazı sayfalar açık kaynak olarak verilecektir. İlaveler yapabilir/yaptırabilirsiniz.***


Açık kaynak olarak verilen kodlara yapılan müdahaleler sizin sorumluluğunuzdadır. Ücretsiz olarak bireysel özelleştirmelere yönelik bir desteğimiz yoktur.

Template motoru olarak dwoo (http://dwoo.org/) kullanılmıştır, orjinal hali değildir. Üzerinde hata düzeltmeleri yapılıp yapısal bazı değişiklikler yapılmıştır. Bir çok plugin ilavesi yapılıp, mevcut pluginler üzerinde düzeltmeler ve ilaveler de yapılmıştır. Herhangi bir problemde sorunu dwoo geliştiricileri değil biz düzelteceğiz.

Botlar ve Ek Uygulamalar
------
biyografi (oyuncu bilgileri),
resim (bing/google),
imdb (dizi bilgileri, oyuncular, sezon bölümler, ülke ve türler),
youtube (fragman araması),
link checker (kaynak linkleri tek tıkla doğrulamak, silinmiş olanları tespit etmek),
remote upload (openload vb sitelere uzak yükleme),
kaynak (başka sitelerden bölümler için embed/iframe kod alımı)

imdb ve youtube dışında ki tüm bot/uygulamalar genişletilebilir yapıdadır.

Yazılımcılara bizim belirlediğimiz yapıya uyarak bot/uygulama yazdırabilir ve panel ile uyumlu olarak kullanabilirsiniz. (Destek paneli üzerinden talepte bulunup bizden de fiyat alabilirsiniz)

Bot/uygulama dosyaları açık kaynaktır ve buraya tıklayarak indirebilirsiniz. (Örnek ve çalışır halde bot/uygulama yazılan siteleri dosyalar üzerinden görebilirsiniz)

Teknik detaylar
---------------
Scriptin çalışabilmesi için yönetilebilir vps/dedicated sunucuya sahip olmalısınız. (sadece linux dağıtımı işletim sistemleri desteklenmektedir).
Script nesne yönelimli programlama (oop) ile geliştirilmiştir.
Php versiyon 5.6-7.2, Mysql versiyon 5.6 (Mariadb desteklenmemektedir)

İlk kurulum ücretsizdir, scriptin çalışması için gerekli olan yazılım ve eklentilerin kurulması size aittir.

**Sunucu kiralama hizmeti de vermekteyiz. Bizden vps/dedicated sunucu kiraladığınızda, sunucunuz gerekli yazılımlar, eklentiler ve Demet dizi scripti kurulu halde teslim edilir**

Destek / Lisans
------
Destek panelimiz üzerinden ticket açarak destek alabilirsiniz. Telefon/whatsapp/skype üzerinden desteğimiz yoktur.
Yazılım kaynaklı tüm hatalar tarafımızdan giderilecektir.
Panel ve web site için ayrı ayrı lisanslama yapılmaktadır. Paneli farklı bir alan adında kullanabilirsiniz.
Lisanslama ioncube php encoder 10 pro (linux) yazılımı kullanılarak alan adına yapılmaktadır.
Sipariş vermeden önce satış sözleşmesini okuyunuz.

-----
*Site üzerinde kullanılan menü ve renkler yabancı bir film sitesine benzetilip kalan sayfalar bu renk düzenine uyularak tasarlanmıştır. 1920px genişliğine sahip çözünürlüklere kadar responsive olarak desteklenmektedir. Bu scripti kullanıcak olanlardan beklentimiz bizim hazırladığımız temaya bağımlı kalmadan kendi temalarınızı yapmanız/yaptırmanız.
*Panel hazır bir tasarım değildir, responsive desteği yoktur. minumum 1280px genişliğine sahip bir çözünürlük kullanmalısınız.