BLS-TM PHP Tema Motoru V2

BLS-TM Tema Motoru'u, kendim kullanmak için kodladığım, kullanımı çok basit ve son derece hızlı bir php tema motorudur, birçok tema motorunda tema dosyaları 5-10 dk. da bir derlenir ve boşu boşuna sistem kasılır. BLS-TM PHP Tema Motoru'nda dosya isimleri şifrelenerek kaydedilmez ana php dosyasının adı ne ise aynı isimle kaydedilir ve aynı isim de farklı dizinler de bulunan dosyaların karşıma ihtimaline karşılık o dizinde bir ayar.php dosyası oluşturulur ve içerisine derleme yapılacak klasörün yolu yazılır, aynı şekilde tema dosyalarının hangi dizin de olduğu ve uzantılarının .bls, .php, .html veya sizin istediğiniz bir isim olacak şekilde ayarlama yapabilme imkanı vermektedir.

Örnek Kullanım:

Kısaca ayar.php içerisine yazılacak kodlar
if(!defined('BLSTM_TD')) include 'blstm/tema_donustur.php';
BLSTM::AYAR("tema_dosyasi_uzantisi", ".bls"); // tema dosyalarının uzantısı
BLSTM::AYAR("tema", "temalar/ilk/"); // tema dosyalarının bulunduğu dizin
BLSTM::AYAR("derleme_klasor", "blstm/derleme/index/"); // derleme yapılacak klasörün adı.
?>



Oluşturduğunuz php dosyasına tema dosyası eklemek için tek yapmanız gereken o php dosyasına yukarıda oluşturduğunuz dosyayı include etmek ve en alt kısmına da tema dosyasının sadece ismini (uzantısını değil) Class içerisine yazmaktır.



phpdosyasi.php içeriği

include 'olusturdugunuz_ayar_dosyasi.php';




PHP Kodlarınız.



new BLSTM('temadosyasi_adi');
?>



BLS-TM Tema Motoru tema dosyasında yaptığınız en küçük değişikliği anında algılayarak sadece o değişiklik yapılan dosyayı yeniden derleme yapar.


Demo, örnek kodlar ve indirme sayfası: http://www.netgenel.net/blstm/index.php