Yeni bir sanal mağaza açarken kullanılacak e-ticaret sistemi nasıl olmalıdır sorusuna bir kaç madde ile cevap verelim.

Güvenlik
Kullanacağınız eticaret sitesi güvenilir olmalıdır. Güvenlik iki ayrı noktada devreye girmektedir. Bunlardan bir tanesi tasarımınızdan dolayı müşterilerinizin sizlere karşı duyacağı güvenlik ve ürün alırken tedirgin olmamasıdır. Müşteriler sitenize arama motorlarından ya da diğer reklam verdiğiniz alanlardan gelirler. Eğer tasarımınız şık değilse güvenli bir site değilmiş derler ve çıkarlar.

Sitenizin kodlaması güvenli bir şekilde yapılmalıdır. Herhangi bir açığı olmamalıdır. Dışarıdan müdahale edilemez olmalıdır. Bunun yanı sıra açacağınız eticaret sitesinde uluslararası güvenlik önlemlerinin alınması gerekmektedir. 3D secure poslar kurulmalı ve 128Bit SSL şifreleme sistemi de sitenize mutlaka dahil edilmelidir.

Ürün İçerik Yönetimi
Sitenizin içerik yönetimini çok sağlıklı ve kolay bir şekilde yapabilmeniz gerekmektedir. Dilediğini zaman ürün, ürün resmi, ürün açıklaması, kategoriler vb. eklenmesi gereken her şeyi size ait olan panelden yapabilmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda siteniz üzerinde dilediğiniz zaman değişikliklerde yapabilmeniz ileride sizler için önemli konular arasında yer alacaktır.

Sipariş Yönetimi
Müşterileriniz sitenize giriş yapacak ve belirlediğiniz ödeme seçeneklerinden bir tanesini seçerek ödemelerini tamamlayacaklardır. Sipariş yönetim sayfası oldukça düzenli olmalıdır. Havale, kredi kartı ile ödeme, kargo ile kapıda ödeme gibi kategorize edilebilinmelidir.

Yukarıdaki üç özellik istediğiniz gibi olduktan sonra en önemli olan konu arama motorlarında iyi birde yerde bulunabilmenizdir. Bunun içinde seo (arama motoru optimizasyonu) eğitimleri alabilir ya da bu konu hakkında bilgili olan bir wm arkadaşa çalışma yaptırabilirsiniz.