Merhaba Arkadaşlar,
İş yerimde zaman bulmuşken bir daha script yapıyım paylaşıyım dedim :) Ne yapsam diye düşünürken aklıma bi chat uygulaması yapmak geldi.
Php, jquery ve ajax kullanılarak hazırladığım scripti sizlerle paylaşıyorum. Geliştirmek isteyen arkadaşlar için kendi adıma güzel bir kaynak diyebilirim. Sen geliştircekmisin diye soran arkadaşlar içinde aklımda ekleyeceğim güzel şeyler var aslında büyük ihtimal v2 sürümünü çıkartırım.
İsteyen arkadaşlar V2 sürümünü beklesin, İsteyen arkadaşlar alıp geliştirsin, İsteyen arkadaşlarda alsın böyle kullansın…
Nedir Ne Değildir ?
Sisteme ilk başta giriş yapıyorsunuz eğer daha önceden giriş yapmamışsanız sisteme ilk girişte üye olmuş sayılıyorsunuz ve daha sonra bu kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapabiliyorsunuz.
Pek fazla bir özelliği olduğunu söyleyemem kısacası sayfa yenilemeden mesajlaşma sistemi işte. Aklıma gelen destek sitelerinde geliştirilerek kullanılabilir. yada ufak boyutlu sitelerde sohbet amaçlı kullanılabilir.
Aklındakiler Neler ?
v2 Sürümüne Eklemeyi Düşündüklerim
– Kullanıcıların kendi yazı rengini seçebilmesi
– Kullanıcılar Alıştıkları karakterleri “:D” gibi otomatik olarak smile çevirme
– Kullanıcıların kendi aralarında özel mesajlaşması
– Detaylı Admin Paneli
– Aklıma gelen bunlar şimdilik..
Son olarak mobil uyumludur. v2 sürümünü nezaman gelir diye soracaklar için iş yerinde boş kaldığım bi 2 saat daha olunca :) İyi günler diliyorum…
Php Chat Scripti