Büyük emekler vererek hazırladığımız web sitelerinizin, doğal olarak isteriz ki düzenli olarak ziyaret edilmesidir.
Web sitemizi ziyaret edecek ziyaretçilerin büyük bir kısmı arama motorları tarafından web sitemize yönlendirilir. Arana motorları içerisinde en çok kullanılan herkesçe bilindiği gibi Google. Bu durumda yapmamız gereken Google'a web sitemizi sevdirmeliyiz... :) Peki Google kendimizi nasıl sevdireceğiz? Buna farklı cevaplar verebiliriz... (meta etiketler, backlink, sosyal medya imleme, tanıtım yazıları vs.)
Edindiğim tecrübeler ışığında sizlere şunu söyleyebilirim ki; özgün içeriğin olmadığı bir web sitesinde istediğiniz kadar SEO çalışması yapın/yaptırarak bir yere varamazsınız...
Web sitenize ziyaretçi çekmek için önceliğiniz özgün içerik olmalı... Google'a web sitenizi sevdirmenizin en önemli ve en etkili yolu budur.
"Sayfalarınızda, özellikle de ana sayfanızda yüksek kaliteli içerik sunun. Bu, yapılması gereken en önemli tek şeydir." bunu ben demiyorum Google diyor. :) Google'un özgün içeriğe ne kadar önem verdiği yukardaki cümleden anlaşılıyor.
Peki nasıl özgün makale yazabilirim? Bunun cevabını için yine Google'a başvuralım... Google bir başka tavsiyesinde aynen şunları diyor; "Sayfalarınız, yararlı bilgiler içeriyorsa, içerikleri çoğu kullanıcının ilgisini çeker ve ziyaretçilerin sitenize bağlanmaları konusunda ikna eder." Google "yararlı bilgiler" derken, aslında en çok aranan kelimeleri ya da kelime gruplarını kastediyor... Yani yapmanız gereken en çok aranan kelime ya da kelime gruplarını baz alarak özgün içerikler yazmanız gerekiyor...
Peki hangi kelime ya kelime grupları için özgün makale yazabilirim? Bunun için Google'da en çok aranan kelime ya da kelime grupları araştırmak için Google AdWords Anahtar Kelime Aracı size yardımcı olacaktır. Özgün makale yazmak için ilk önce uzmanlık alanınız ya da en çok ilgilendiğiniz konulardan başlamanız daha yararlı olacaktır. En çok aranan kelimeleri ya da kelime gruplarını Google anasayfasında arama kutusuna bir kelime yazdığınızda, Google size en çok aranan kelime gruplarını önerecektir.
Şimdilik bu konuda yazacaklarım bunlarla sınırlı... Bir sonraki konum, özgün makale yazarken nelere dikkat etmeliyiz, yapmamız gerekenler olacak...
Not: Bir solukta yazdım yazıyı eğer hatam varsa affola. :)
Tekrar görüşmek üzere sağlıcakla kalın. :)
Ek Olarak: Google'da en çok aranan kelime ya da kelime grupları araştırmak için burdaki yazıdan da faydalanabilirsiniz.