lostyazilim

1) Google Kendinizi Sevdirmenin İlk Kuralı: Özgün İçerik

15 Mesajlar 3.148 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

GeNCo GeNCo Freelancer... Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 41 / 28
  • Ticaret 17, (%94)
Büyük emekler vererek hazırladığımız web sitelerinizin, doğal olarak isteriz ki düzenli olarak ziyaret edilmesidir.

Web sitemizi ziyaret edecek ziyaretçilerin büyük bir kısmı arama motorları tarafından web sitemize yönlendirilir. Arana motorları içerisinde en çok kullanılan herkesçe bilindiği gibi Google. Bu durumda yapmamız gereken Google'a web sitemizi sevdirmeliyiz... :) Peki Google kendimizi nasıl sevdireceğiz? Buna farklı cevaplar verebiliriz... (meta etiketler, backlink, sosyal medya imleme, tanıtım yazıları vs.)

Edindiğim tecrübeler ışığında sizlere şunu söyleyebilirim ki; özgün içeriğin olmadığı bir web sitesinde istediğiniz kadar SEO çalışması yapın/yaptırarak bir yere varamazsınız...

Web sitenize ziyaretçi çekmek için önceliğiniz özgün içerik olmalı... Google'a web sitenizi sevdirmenizin en önemli ve en etkili yolu budur.

"Sayfalarınızda, özellikle de ana sayfanızda yüksek kaliteli içerik sunun. Bu, yapılması gereken en önemli tek şeydir." bunu ben demiyorum Google diyor. :) Google'un özgün içeriğe ne kadar önem verdiği yukardaki cümleden anlaşılıyor.

Peki nasıl özgün makale yazabilirim? Bunun cevabını için yine Google'a başvuralım... Google bir başka tavsiyesinde aynen şunları diyor; "Sayfalarınız, yararlı bilgiler içeriyorsa, içerikleri çoğu kullanıcının ilgisini çeker ve ziyaretçilerin sitenize bağlanmaları konusunda ikna eder." Google "yararlı bilgiler" derken, aslında en çok aranan kelimeleri ya da kelime gruplarını kastediyor... Yani yapmanız gereken en çok aranan kelime ya da kelime gruplarını baz alarak özgün içerikler yazmanız gerekiyor...

Peki hangi kelime ya kelime grupları için özgün makale yazabilirim? Bunun için Google'da en çok aranan kelime ya da kelime grupları araştırmak için Google AdWords Anahtar Kelime Aracı size yardımcı olacaktır. Özgün makale yazmak için ilk önce uzmanlık alanınız ya da en çok ilgilendiğiniz konulardan başlamanız daha yararlı olacaktır. En çok aranan kelimeleri ya da kelime gruplarını Google anasayfasında arama kutusuna bir kelime yazdığınızda, Google size en çok aranan kelime gruplarını önerecektir.

Şimdilik bu konuda yazacaklarım bunlarla sınırlı... Bir sonraki konum, özgün makale yazarken nelere dikkat etmeliyiz, yapmamız gerekenler olacak...

Not: Bir solukta yazdım yazıyı eğer hatam varsa affola. :)

Tekrar görüşmek üzere sağlıcakla kalın. :)

Ek Olarak: Google'da en çok aranan kelime ya da kelime grupları araştırmak için burdaki yazıdan da faydalanabilirsiniz.

wmaraci
reklam

tolgahanuzun tolgahanuzun .com Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 283
  • Beğeniler 32 / 38
  • Ticaret 10, (%100)
Özgünlük gerçekten önemli.Rewrite yapıp paylaşan arkadaşlar bence pek bir başarı sağlayamıyor.Özgün içerik ile yükselmek zahmetli olsada daha kolay ve önü açık bir yöntem

Anarschi Anarschi Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek High Professional Student in G
  • Mesajlar 372
  • Beğeniler 82 / 243
  • Ticaret 0, (%0)
Kötü olarak algılama ama bir önemli bilgi daha veriyim..

Bir yazı google tarafından özgün olduğu için iyi okunabilir.Buna birşey demek istemem ama google dan önce bu yazıyı insanların okuyacağını göz önünde bulundurmak daha mantıklıdır..

Yani yukarıdaki yazına google gözüyle bakarsak "özgündür" ama yazıya ilk girdiğimde görünen "bir yazıda bu kadar bold göze iyi gözükmüyor" diyip yazının bir kısmından sonrasını okumadım..

Google amcayı düşünürken biraz da göz sağlığımızı düşünelim :)
dlkrnugur Asklepion

kişi bu mesajı beğendi.

tolgahanuzun tolgahanuzun .com Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 283
  • Beğeniler 32 / 38
  • Ticaret 10, (%100)
:D yalan yok ben sadece birkaç cümle okudum. :D

wmaraci
wmaraci

GeNCo GeNCo Freelancer... Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 41 / 28
  • Ticaret 17, (%94)

Beyaz adlı üyeden alıntı

Kötü olarak algılama ama bir önemli bilgi daha veriyim..

Bir yazı google tarafından özgün olduğu için iyi okunabilir.Buna birşey demek istemem ama google dan önce bu yazıyı insanların okuyacağını göz önünde bulundurmak daha mantıklıdır..

Yani yukarıdaki yazına google gözüyle bakarsak "özgündür" ama yazıya ilk girdiğimde görünen "bir yazıda bu kadar bold göze iyi gözükmüyor" diyip yazının bir kısmından sonrasını okumadım..

Google amcayı düşünürken biraz da göz sağlığımızı düşünelim :)

Eleştirinde haklısın dostum... Paylaştıkdan sonra bende yeni farkettim. Harbiden b*kunu çıkarmışım. :) Düzelttim.

Bea Bea Mesaj Kaygısı Yok Kullanıcı
  • Üyelik 30.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 14 / 15
  • Ticaret 2, (%50)
bende öyle sanırdım. benden çaldığı yazılarla benim üstümde yer alan siteler görene kadar...
DeLi1SeY

kişi bu mesajı beğendi.

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Bugüne kadar pek Google'ı takmadım açıkcası. :)

WSBGDH WSBGDH Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 0 / 10
  • Ticaret 12, (%100)
Özgünlük , websitelerine "Google Panda" ile giriş yaptı. Kendi SEO bloğum üzerindeki yazımı okumak isterseniz;

Google Panda Hakkında : http://seo-amo.com/google-panda.html

Ardından "Sosyal Medya" denilen olay ve Plus (+1) mevzusu gündeme geldi. Kendi SEO bloğum üzerindeki yazımı okumak isterseniz;

Google Plus ve Arama Etkisi : http://seo-amo.com/google-plus.html

"Sosyal Medya ve Özgün İçerik" olarak pekiştirilmiş olan, Meyuza üzerinde kategorileştirilmiş ;

"Neden Özgün İçerik ve Sosyal Medya Desteği?" : http://www.meyuza.com/neden-ozgun-icerik-ve-sosyal-medya-destegi.php

Makaleniz için teşekkürler, umarım ben de yardımcı olabilmişimdir. :rolleyes:

Sevgilerimle, sağlıcakla kalın.

bilginu bilginu Seo, php, html, marketing professional Kullanıcı
  • Üyelik 13.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Seo, php, html, marketing professional
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 230
  • Beğeniler 17 / 39
  • Ticaret 11, (%100)
Tam tersini söyleyeyim, türkçe içeriklerim özgün ama ingilizce içeriklerim copy paste ama googleda içeriği aldıgım yerden aynı konu başlığını arattığımda yuksekte cıkıyorum.

• Üyelik 01.11.2024
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Ticaret , (%)
özgün olması ve olmasının google sıralamalarında hiç bir değeri yok bunu defalarca kanıtlandı ben şahsen özgünlüğün çok önemli olduğunu düşünmüyorum
Bea

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al