lostyazilim
tr.link

10 özgün, 5 kopya içerik girersem ne olur?

45 Mesajlar 6.474 Okunma
lstbozum
tr.link

ThePartizan ThePartizan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 2, (%50)
10 içerik hocam

wmaraci
reklam

veyakup veyakup Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 30 / 28
  • Ticaret 0, (%0)

C-Uruc adlı üyeden alıntı

Kardeş sen hala sonuçta diyorsun. Ben bildiğim gerekli açıklamayı yaptım. Chip.com.tr dururken aynı konu için senin sitene girip okumam için bana bir neden gösterebilir misin? Sen orada takılmışın o zaman devam et ne diyeyim. Sen bunu yaparak sadece kendine düşmanlık yapmış olursun. Zamanını harcarsın. Ben bi konu ararken, özgün bir konu bulduğumda onu okumuşsam o site hafızama kazınır. Ancak aynı konuyu daha önce başka yerde görmüşsem o siteyi kolay kolay önemsemem. En basit örnek herhangi bir aramamda frmtr gibi reklam yığını ve tonla kopya içerik olan bir site ilk sırada çıksa bile kesinlikle ama kesinlikle girmem. Bak buraya dikkat et. Sözde Dünyanın en büyük türkçe forumu. Ama girip okumam arkadaş. Onun yerine chip miş, shift delete imiş, wmaraci, *** vs vs faydalı siteler. Ve bir şekilde özgünlüğün yogun olduğu siteler buraları tercih ederim. Tamamen özgünlük kaliteni artırır seni marka yapar. Zor değil gir biraz oku değiştir yaz ama direk kopya yapma. Yoksa sınavı yapan hoca anlar. Ahmette aynı cevabı vermiş mehmette der gözü hep üstünüzde olur ;)

Hocam işte herkes sizin gibi düşünmüyor maalesef en güzeli şu sitedeki konulara girin 1 cümleyi geçmiyor ama 1 günlük tekiline bakınca insan ne yapacağını bilemiyor...

http://www.yurtgundemi.com/

karrizima

kişi bu mesajı beğendi.

niyazitopcu niyazitopcu Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek teknisyen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** T**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 5 / 13
  • Ticaret 3, (%0)
Hocam bana soracak olursan teman içeriği girdiğin sitelerden farklıysa, ayni ip adresi üzerinde host edilmiyorsan, aynı whois bilgilerine sahip değilsen, içerik dakikası dakikasına bir bot tarafından kopyalanmıyasa ki kopyalanıyosada çok büyük bir risk teşkil etmez. spama girmesin.

Eğer aynı içerik yüzünden spama girecek olsan xml yapısı ile çalışan e-ticaret sistemleri günde ortalama 200-300 tane ürünü diğer sitelerden günceliyor ve ürün bilgileri resim bilgileri herşey aynı şekil geliyor ve geriye kalan 10.000-20.000 arası üründe tamamen kopya denilebilir. Bu durumda e-ticaret sistemlerinin hepsinin spama düşmesi gerek.

ayrıca ben google tarafından kaçı özgün kaçı kopya olarak değerlendirildiğine inanmıyorum ki bu deneyimlerimle sabitir. Kopya olan içerik sayfan sadece değersiz sayfadır ancak özgün olan sayfaların bundan etkilenmez.
veyakup

kişi bu mesajı beğendi.

erenhan erenhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Finansal Raporlama Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 88
  • Beğeniler 9 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
kopya içeriklerin herbirini google spam saymaz eğer öyle bişey olsa barındırdığı data yarıya iner,mutlaka dünyadaki her site birbirinden alıntı yapar.canonical etiketini kullanabilirsin.
veyakup

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

ahmetce33 ahmetce33 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek turizm
  • Konum -
  • Ad Soyad A** Ü**
  • Mesajlar 1165
  • Beğeniler 267 / 266
  • Ticaret 151, (%100)
haksız rekabet olması can sıkıcı oyunda dahil her arama sorgusunda heber siteleri ali veli dinle yazıyorsun haber sitesi ne kadar etik bir durum %100 spam
veyakup

kişi bu mesajı beğendi.

Bir yalana inanmak sizi aptal yapmaz Saf olmak Şerefsiz olmaktan iyidir...

UrcBilisim UrcBilisim Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Makale Yazarı
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 199 / 130
  • Ticaret 61, (%95)

veyakup adlı üyeden alıntı

Hocam işte herkes sizin gibi düşünmüyor maalesef en güzeli şu sitedeki konulara girin 1 cümleyi geçmiyor ama 1 günlük tekiline bakınca insan ne yapacağını bilemiyor...

http://www.yurtgundemi.com/

Kardeş bakın şunu anlayamıyoruz burada ki mesele şu, sosyal medyadan vs den gelen hit doğal hit kadar asla etkili olamaz. Tamam o yöntemleri elbette kullanalım ancak özgünlük kattığınız herşey number one olur. Sen trilyonluk bütçeyle 2. bir facebook kur kimin umrunda olur. Tutacak olsa zaten milyar dolarlık zengin insanlar durmaz anında kurardı. Twitter tamamen özgün bir proje ve birazda para sayesinde kuşu uçurdu. Yani ne yaparsanız yapın önce %100 özgün olmaya çalışın. Konu tek içeriğe gelmişse %100 yine özgün olun. Belki sitenin tamamında %100 olmayabilir o zaman genel olarak %70 özgün olun ama içerikte bari %100 özgün olun. Bu zor değil ve kalıcı başarı için şart.
EK OLARAK : Bu tarz sitelerde sadece içeriğin kopya olup olmamasına bakmakta yanlıştır. Bu sitenin günlük tekili fazla olabilir ama bunu sağlamak için yüzlerce yöntem mutlaka vardır. Konu içerik olarak %100 doğal olmaktır olmalıdır. Diğer yöntemleri zaten bilen yapıyor. Bu arkadaşımızda zaten bilse bu konuyu açmazdı. Allaha emanetsiniz ;)
veyakup

kişi bu mesajı beğendi.

ahmetce33 ahmetce33 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek turizm
  • Konum -
  • Ad Soyad A** Ü**
  • Mesajlar 1165
  • Beğeniler 267 / 266
  • Ticaret 151, (%100)
arada özgün atmak lazım tabi şüpesiz ama özgün bir yazı bir konuya ait en az 2 saatini alır insanın ve garip tarafı işin aynı içeriği yarın bir haber sitesi yayınlar ve sizden üste çıkar
veyakup

kişi bu mesajı beğendi.

Bir yalana inanmak sizi aptal yapmaz Saf olmak Şerefsiz olmaktan iyidir...

• Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek teknisyen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** T**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 5 / 13
  • Ticaret 3, (%0)
Bakın şu konuyuda atlamamak gerek. İçeriğimiz yüzde yüz özgün olsa dahi google bunun ne olduğunu biliyor bu gün kullanılan scriptlerin hemen hepsi aynı sayılır. Facebook gibi bir proje her yönden özgün içerik yönünden özgün ancak bu işin birde kod yapısı tasarım aşaması var bunlarda tamamen özgün. Siz projenizi nasıl hayal ediyorsanız ona göre yol çizmek gerekiyor ben bir facebook olacam diyorsanız işe kodlamayı özgünleştirmekten başlamalısınız ancak bu gün hatrı sayılır bir çok site içerik bakımından bile özgün değildir. Doğru olan tabiki özgün içerik ancak hedefiniz ney bu çok önemli.
veyakup

kişi bu mesajı beğendi.

UrcBilisim UrcBilisim Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Makale Yazarı
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 199 / 130
  • Ticaret 61, (%95)

ahmetce33 adlı üyeden alıntı

botla cekıyorum ıcerıklerımı baslıkları degısıyorum max 1 ayda 1k cıvarı hıt oluyor yanı özgün olayına takılmamak lazım birde zaten hayal gücünüzü kullanmadan içerik girmeyi deneyin yani herşey zaten eklenmiş daha önce nete siz ne ekliyceksiniz :(

Burada yanlış düşünüyorsun kardeş. Nete herşey eklenmiş doğru. Biz burada arama motorunun çalışma prensibine göre kendimizi hazırlıyoruz. Arama motoru senin farklı cümlelerle aynı konuyu anlattığını bilmiyor. Diyorki kanserin nedenleri konusunda bu adam tamamen farklı şeyler yazmış. Bu yüzden bunun konusunu siteninde durumuna bakarak üstte çıkarayım diyor. Bu adam yeni birşeyler biliyor sanırım diyor. Kopya içerikte ise zaten bunu yazan binlerce site var diyor. Hangisi üstte olursa olsun zaten konu aynı diyor. indeksletirkende özgün olanı daha çabuk indeksletiyor çünkü yeni bilgi zannediyor. Oysa orada verilen bilgi aynı ancak anlatım farklı arama motoru botlarıda bunu anlayamaz. Yoksa kimse oturupta yeni yeni kanserin nedenleri üretmiyor :)
veyakup

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek teknisyen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** T**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 5 / 13
  • Ticaret 3, (%0)
@C-Urunc : arama motoru senin farklı cümlelerle aynı konuyu anlattığını bilmiyor.

Hocam benim kendi görüşüm bu işte bir spam tehlikesi yaratıyor. Zira burada kopya içerikten çok bir seo çalışması ve aldatma olduğu google yeni algoritması tarafından algılanıyor. Sözcükleri ve kelimelerin eş anlamları bot tarafından eşleştiriliyor ve durum anlaşılıyor bahsetiğimiz olay spinlemedir. Bu şekilde bir makaleden bırakın başlıkları yarım saatlik bir çalışma ile çok güzel yüzlerce makale üretilebilir bile vede bunun kontrolü yapıldığında makale %100 özgün görünür. Ancak değdiğim gibi botlar eğer bunu fark ederse ki fark edecek donanıma şuan sahipler sizi direk yanıltma ve spam durumuna düşürebilirler. Eğer fark etmezler ise tamamen özgün kabul ederler :) ancak riski kopya içerikten daha fazladır.
veyakup

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al