NASIL %100 SEO UYUMLU MAKALE YAZILIR?
Sosyal medyanın gelişmesiyle, seo’nun papucu yavaş yavaş dama atılırken Google’ın son yaptığı hamle ile seo ve sosyal medya hala çekişmesini sürdürüyor, en azından durum Google için hala böyle. Büyük kurumların stratejileri ziyaretçiyi paralı reklamlar veya arama motorlarından bulmak daha sonra sosyal medya yardımıyla müşteriyi takipçi haline getirmektir. Dolayısıyla Seo, çok önem vermemiz gereken bir konu, önümüzde ki yıllarda da bu böyle olacak. Google’ın son güncellemesinden önce en kaliteli backlinkleri alan , Google’da en tepeye oturuyordu. Google Panda güncellemesinden sonra içerikte en az backlink kadar önemli oldu. Bu yazı da seo uyumlu makalenin nasıl yazıldığını öğreneceğiz.
Not: Bir websitesine ve makaleye başlamadan önce mutlaka bir kelime analizi yapılmalı, doğru anahtar kelime tespit edilmeli ve bu anahtar kelime üzerine çalışma yapılmalıdır.
Yanlız şunu da söylemeden edemeyeceğim: İnternet üzerinde ki projenizin başarısı Google’a bağlıysa şunu aklınızdan çıkartmayın: Google’a bir yazılım gözüyle bakmayı ne zaman bırakırsanız , ozaman başarılı olursunuz. Google, Dünya üzerinde ki hiç bir yazılıma benzemez. Mühendisleri sürekli Google’ı geliştirir. Google’ın amacı insanlık yararını sağlamaktır. Arama Motoru olarak bunu , kullanıcıyı doğru bilgiye götürmekle yapar. Bu yüzden aşağı da ki kurallara uymadan önce, makalenizin gerçekten insanlara yarar sağlayacağından emin olun. Çünkü Google sadece aşağıda ki verilerle ilgilenmiyor. Bundan daha önce ki verileri alıyor, değerlendiriyor ve bu verilerle karşılaştırıyor.
Mesela aşağı daki maddelerden biri şöyle :” İçerik En Az 300 Kelime Olmalıdır.” Google çok kapsamlı araştırmalar yaptıktan sonra yararlı bir makalenin en az 300 kelime olabileceğini hesaplamıştır yada bir ziyaretçi, sitede 3 dakikadan az kalıyorsa Google’ın düşüncesi “ Ziyaretçi bu siteden yararlanamamıştır “ oluyor. Oyüzden ilk dikkat etmeniz gereken şey makalenin gerçekten yararlı olmasıdır. Önce ziyaretçiyi memnun edeceksiniz daha sonra Google’ı.
Başlık Kısmı
Başlık Anahtar Kelimeyi İçermeli
Başlık Anahtar Kelime ile Başlamalı
Başlık En Az 3 Kelimeden Oluşmalı
Başlık En Fazla 66 Karakterden Oluşmalı
Bağlantılar ( Url Kısmı )
Url Anahtar Kelimeyi İçermeli
Meta Kısmı
Açıklama Kısmı Anahtar Kelimeyi İçermeli
Açıklama Kısmı En Fazla 160 Karakter Olmalıdır
Açıklama Kısmı Anahtar Kelime ile Başlamalıdır
Etiketler Anahtar Kelimeyi İçermelidir
Makale içi Başlık Kısmı
Anahtar Kelime H1 Etiketi ile Kullanılmalıdır
H1 Etiketi Anahtar Kelime ile Başlamalıdır
Anahtar Kelime H2 Etiketi ile Kullanılmalıdır
Anahtar Kelime H3 Etiketi ile Kullanılmalıdır
İçerik Kısmı
İçerik En Az 300 Kelime Olmalıdır.
İçerikte ki Anahtar Kelime Oranı %6 %8 Olmalıdır (300 kelimelik bir makelede 18-24 adet anahtar kelime kullanımı)
Anahtar Kelime İçeriğin İlk 50-100 Kelimesi Arasında Mutlaka Bulunmalıdır.
İçeriğin Görsellerinden En Az 1’inin Alt Etiketi Anahtar Kelime Olmalıdır
Anahtar Kelime Kalın, İtalik ve Altı çizili olarak İçerikte Yer Almalıdır.
İçerikte Anahtar Kelime ile Linklenen Bir Giriş birde Çıkış Linki Olmalıdır.
Anahtar Kelime İçeriğin Son 50-100 Kelimesi Arasında Mutlaka Bulunmalıdır.
Umarım tavsiyeme uyup önce ziyaretçinin yararlanabileceği bir makale yazıp daha sonra bu maddelere uymaya gayret gösterirsiniz. Bu maddeler hem içeriğin zengin olmasını sağlıyor hemde kullanıcının makaleyi okurken sıkılmamasını sağlıyor.
Son olarak WordPress kullananlar için bir eklenti tavsiye etmek istiyorum. Makalenizi hazırladıktan sonra anahtar kelimenizi eklentiye kayıt ediyorsunuz ve eklenti yukarıda ki seo kurallarının hepsini kontrol ediyor daha sonra size hangilerinin eksik olduğunu ve makalenizin seo puanının kaç olduğunu gösteriyor. Hatta bazı maddeleri gözden kaçırmışsanız ( kalın, italik ve altı çizili ), eklenti sizin yerinize bu kuralları makalenize uyguluyor. Bu eklentinin adı Easy Wp Seo ( affiliate değil ).
Dediğim gibi Google her geçen gün mühendisleri tarafından geliştiriliyor ve şuan için 200 civarı seo kriterinin olduğu varsayılıyor. Gittiğim bir seminerde bir Google çalışanı şunu söylemişti : Siz bir mühendisin yanına gittiğinizde kurallar gereği mühendis önce bilgisayarının ekranını kapatmak zorundadır. Aksi taktirde sizile konuşamaz , hiçbir şekilde ekranını kimseye gösteremez sadece mühendisler aralarında bu kurala uymayabilir.