Siteniz yeterince hızlı mı? Ziyaretçiler, web sitelerinin hızlı bir şekilde yüklenmesini ister. Google’a göre, bir web sitesine gelen ziyaretçi; site 3 saniyede açılmıyorsa bir daha o siteyi ziyaret etmek istemez. Sayfa yükleme hızı, Google tarafından 2010 yılında sıralama faktörünün bir parçası haline getirilmişti. Güzel grafikler, harika içerikler ve çevrimiçi pazarlama kampanyası olan bir web siteniz varsa, ancak web sitenizin açılması için ortalamanın üstünde bir süre geçerse savaşın yarısını baştan kaybedersiniz. Bu nedenle WordPress sitelerinizi hızlandırmak için bir takım çalışmalar ve düzenlemeler yapmanız gerekir. Aşağıda, web sitelerinin sayfa yükleme süresini artırmak için birkaç hızlı ipucu ve web site hızı arttırma teknikleri yer almaktadır. WordPress site hızlandırma teknikleri sizlerle:

SİTENİZİ TEST EDİN

Web sitelerinin yük hızını analiz etmenize ve onları daha hızlı nasıl yapabileceğinizi öğrenmenize yardımcı olmak için Sitesi Hız Testi taramalarında sitenizi kontrol edin.

İYİ BİR HOSTİNG SEÇİN

Siteniz için güvenli, iyi optimize edilmiş bir Hosting planı ya sağlayıcı edinin.

HIZLI BİR TEMA SEÇİN

Maalesef, tüm WordPress temaları eşit şekilde oluşturulmamıştır. Bazıları profesyonelce kodlanmışken; bazıları daha az deneyimi olan yeni kullanıcılar tarafından geliştirilmiştir. Yavaş temalar, genellikle kullanıcı dostu olma düşüncesiyle tasarlanmış çok sayıda eklentiyle birlikte çalışır.

İÇERİK DAĞITIM AĞI (CDN)

Bir içerik dağıtım ağı, internet üzerinden birden fazla veri merkezinde dağıtılan dağıtılmış bir sunucu sistemidir. Bir CDN’nin amacı, yüksek erişilebilirlik ve yüksek performans ile kullanıcılara içerik sunmaktır.

DAHA AZ JAVASCRİPT YÜKLE

Birçok reklam sağlayıcı, analiz hizmetleri ve modern aktif web sitelerinin diğer özellikleri, Javascript‘lerdir. İlgili sayfadan çıkardığınız her komut dosyası, yaklaşık 100 ila 300 ms veya daha fazla bir süre için yükleme hızını artıracaktır; bu nedenle, kullanılmayan üç analitik komut dosyasını tıraş ederseniz, tam saniyelik bir tasarruf sağlayabilir.

RESİMLERİNİZİ OPTİMİZE EDİN

İnternet dünyası artık yalnızca metinsel bir araç değildir. Birçok site ilgi çekici görsel içerik barındırmaktadır. Maalesef, resimler metinden çok daha yavaş indirilir. Görselleri; kayıpsız sıkıştırma yöntemlerini kullanarak, ziyaret esnasında yüklenmesi için gereken süreyi azaltabilirsiniz. Böylece, sıkıştırılmış görüntüler daha hızlı indirilecek ve daha az bant genişliği kullanacaktır.

Boyutlandırma – Resim Optimizasyonu : Web sitenizdeki görüntüleri otomatik boyutlandırma yerine her boyutta; sayfalarınızda kullanılacak tam boyutlarda oluşturun. Büyük bir dosya oluşturup web sitenizde yeniden boyutlandırdığınızda, ziyaretçilerinizin kullandığı tarayıcıya yapacak bir şey daha veriyorsunuz: resmi tam boyutta indirip ölçeklendirmek. Bunun gibi basit hatalarla ziyaretçilerinizin yükleme süreleri büyük ölçüde engellenebilir. Örneğin, 1000 piksel x 700 piksellik bir resim varsa ve “ölçeklendirilmiş” bir sürüm kullanmak istiyorsanız orijinal resmin yeni boyutlandırılmış bir sürümünü oluşturun ve bunun yerine kullanın.

CACHE EKLENTİLERİ – ÖNBELLEKLEME

W3 Total Cache , WP Super Cache ve WP Fastest Cache , kullanıcı deneyimini ve sayfa hızını artırmak için tasarlanmış birkaç ücretsiz WordPress Cache eklentisidir. Bunlar, sayfa önbelleğe alma, veritabanı önbellekleme ve diğerleri arasında nesne önbelleğe alma gibi farklı önbellekleme türleri sağlarlar. Zor bir konudur, dikkatli yapılmazsa ve yanlış ayarlanırsa, bunlar daha kötü sonuçlara neden olabilir .

EKLENTİ PERFORMANSI

Eklentiler, WordPress sitelerin yavaş yüklenmesine sebep olur. P3 eklentisini kullanarak, sitenizde yavaşlamaya neden olan eklentiyi bulup, kaldırabilirsiniz. P3, kullandığınız eklentilerin sitenizin yükleme süresindeki etkilerini ölçerek WordPress sitenizin eklentilerinin performans profilini oluşturur.

WORDPRESS SİTE HIZLANDIRMA

WordPress Site Hızlandırma Teknikleri ile ilgili verdiğimiz ipuçlarını uygulamak, birkaç dakikanızı alır ve en düşük düzeyde teknik bilgiye sahip olmak yeterlidir. Bu maddeleri uygulayarak eskisinden daha hızlı yüklenen bir web sitesi sahibi olabilirsiniz.

Kaynak: http://seobeyin.com/wordpress-site-hizlandirma/