lostyazilim
tr.link

30 Bin Eski Postu Silmek - Kırık Link - Google Url Kaldırma Yardım

6 Mesajlar 1.096 Okunma
acebozum
tr.link

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)
Hem alt yapı değişikliğinden dolayı hemde eski içeriklerin hizmet alanı gereği kalitesiz/gereksiz olmalarından dolayı bütün içeriğimi sildim . Webmaster tools da çok fazla 404 uyarısı aldım. Zaten eski içeriklere gelen hitlerde aradıklarını bulamıyorlardı bi faydası yoktu.

Şimdi bu 404 hatası veren yolları url kaldırdan tek tek kaldırmanın kısa bir yolu var mı ? Yoksa kendi haline mi bırakayım ?

10 kadar url kaldır başvurusu yaptım da bu bitecek gibi değil daha şimdiden 150 civarı uyarı var :D 30 bin url kaldırmakla bitmez akışına bırakayım diyorum .

Başına gelen tavsiyesi olan var mı ?

elektronikssl
webimgo

Blacksheep Blacksheep .NET Developer Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 2074
  • Beğeniler 60 / 532
  • Ticaret 10, (%100)
Webmaster Tools'da bulunan 404 Not Found Linklerini ordan dışarıya csv şeklinde export edin. daha sonra 301 yönlendirmesi ile anasayfaya yönlendirin liste içerisinde otoriter linkleriniz var ise gerekli yazıya da yönlendirebilirsiniz.Daha önceleri Chrome Web Store üzerinde eklentisi vardı ancak silinmiş.Onun ile günlük 500 adet silebiliyordunuz wm toolsdan onu bulamadım tek yol 301 gibi gözüküyor. iyi çalışmalar dilerim :)
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

Fizello - Inspired by Colors

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

Blacksheep adlı üyeden alıntı

Webmaster Tools'da bulunan 404 Not Found Linklerini ordan dışarıya csv şeklinde export edin. daha sonra 301 yönlendirmesi ile anasayfaya yönlendirin liste içerisinde otoriter linkleriniz var ise gerekli yazıya da yönlendirebilirsiniz.Daha önceleri Chrome Web Store üzerinde eklentisi vardı ancak silinmiş.Onun ile günlük 500 adet silebiliyordunuz wm toolsdan onu bulamadım tek yol 301 gibi gözüküyor. iyi çalışmalar dilerim :)

Kıymetli bir kaç linki olduğu gibi taşıdım bozmadan korudum :) bu da uzun bir yöntem gibi çünkü kırık linkler parça parça gelecek toplu bir seferde alma şansım yok gibi. Bir de yeni alt yapı bloggerda .

Kullanıcıya yönelik 404 sayfasına ihtiyaçlarını karşılayacak asıl aradıklarını bulduracak şeyi yaptım da google için ne yapar da gönlünü hoş ederize kaldı iş.

1 ay falan bocalama da olsa bu eski indexler kendi kendilerine silinirlerse sorun yok ama daha uzun sürerse sıkıntı olur . Bahsettiğin eklenti gibi bir şey arayayım.

Kaanep Kaanep WordPress Optimization! Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek WordPress
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** E**
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 12 / 62
  • Ticaret 0, (%0)

LikeSend adlı üyeden alıntı

Kıymetli bir kaç linki olduğu gibi taşıdım bozmadan korudum :) bu da uzun bir yöntem gibi çünkü kırık linkler parça parça gelecek toplu bir seferde alma şansım yok gibi. Bir de yeni alt yapı bloggerda .

Kullanıcıya yönelik 404 sayfasına ihtiyaçlarını karşılayacak asıl aradıklarını bulduracak şeyi yaptım da google için ne yapar da gönlünü hoş ederize kaldı iş.

1 ay falan bocalama da olsa bu eski indexler kendi kendilerine silinirlerse sorun yok ama daha uzun sürerse sıkıntı olur . Bahsettiğin eklenti gibi bir şey arayayım.

Hocam emin degilim ama 45k indexim silindi site 2 ay kapali kalica..
akisina birakin.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

CMS Hizmetleri - CmsHizmetleri.com (CMS Hosting, CMS Optimizasyon Çözümleri)
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

Kaanep adlı üyeden alıntı

Hocam emin degilim ama 45k indexim silindi site 2 ay kapali kalica..
akisina birakin.

En temizi o gibi görünüyor. Tatildeyiz zaten şu anda. Boşa uğraşmaya lüzum yok .

Kaanep Kaanep WordPress Optimization! Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek WordPress
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** E**
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 12 / 62
  • Ticaret 0, (%0)

LikeSend adlı üyeden alıntı

En temizi o gibi görünüyor. Tatildeyiz zaten şu anda. Boşa uğraşmaya lüzum yok .

Aynen oyle hocam
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

CMS Hizmetleri - CmsHizmetleri.com (CMS Hosting, CMS Optimizasyon Çözümleri)
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al