-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar hiti yüksek sitelere baktım birçoğunun site içi seoları berbat ama çok ziyaretçi çekiyor. Daha sonra dikkat ettim bunların hemen hepsi a class ip kullanıyor. Yani ip numarasının ilk nokta öncesi 0 - 126 arası ise a class oluyormuş. 128 - 192 arası b class onun üstü ise c class mış. Şimdi sorum şu benim ip bu durumda c class oluyor. Ama geçenlerde bir yerden ucuz bir host aldım baktım ip ilk bölüm 5 ile başlıyor. bu durumda bu host a class ip mi oluyor anlamadım. Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
A class IP ona denmiyor sanırım.
192.168.132.1 web sitenizin IP adresi ise 192 kısmı A class (a sınıfı), 168 kısmı B class, 132 kısmı ise C class'dır.
Google'da yükselme sitenizin IP adresi kaç olmasıyla ilgili değil. Alınan backlinkler C class IP'de ise bir sunucu açıp içine onlarca site doldurup her birinden backlink almanın kolaylığını farkeden Google ceza verebiliyor. Aldığınız backlinklerin farklı C class IP'de olmasını daha önemli buluyor.
Belki bu şekilde demek istemiştir araştırdığınız yer.
Zen
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
dedicated ip kullanıyorlar demek istiyorsun sanırım. Yani sitenin kendisine özel ip'si olması tabi seo yönünden yararı oluyor. Ben de bazı sitelerde kullanıyorum. Yıllık belli bir ücreti var tabi.