Merhaba arkadaşlar, bugün müşterimin rakip sitelerinden birini incelerken Letgo'da bir ilan gördüm. Normalde çok basit bir şey gibi olsa organik hit alma taktiği bana çok ilginç geldi ve sizinle de paylaşmak istedim. Bu arada sitenin çalışmalarını yapan arkadaş aramızdaysa ona da buradan selam olsun :D
Bu kadar ilginç olan şey ne diyorsanız kısaca şöyle anlatayım. SEO'cu arkadaş öncelikle normal bir şekilde Letgo'ya üye olmuş ve akülü araba ilanı vermiş. Buraya kadar olan her şey çok normal gelebilir. Ancak işler buradan sonra başlıyor :D
Arkadaş akülü araba ilanı verirken açıklama kısmına aynen şöyle yazmış:
KARGODA UNUTULAN ÜRÜNLERDİR HERKES ALSIN DİYE SADECE BUGÜNLÜK
SİTEYE GİRİP ADRES BİLGİLERİMİZİ GÖREBİLİR ADRESİMİZE GELİP ALABİLİRSİNİZ
LETGODA SİTE VE ADRES PAYLAŞMAK YASAK OLDUĞU İÇİN
Googleye parantez içindekini yaz ilk siteye tıkla
(şehirlerarası evden eve taşımacılık XXX nakliyat)
MESAJLARA CEVAP VERMİYORUZ GİRİN SİTEYE SEÇİN ÜRÜNÜ ARAYIN YADA GELİN ALIN
XXXnakliye com olarakta girebilirsiniz ama böyle zor bulursunuz parantez içindekini deneyin
İsmini bilmediğim için arkadaş diye hitap ediyorum ancak o arkadaş aramızdaysa gerçekten tebrik ediyorum. Bu taktiği kendi düşündüyse gerçekten güzel düşünmüş. Siz de merak edip girerseniz diye söylüyorum, şehirlerarası evden eve taşımacılık yazınca Google keyword tamamlama kısmında kendi isimleri bile çıkıyor. Yani o kadar fazla aranma oluyormuş demek ki.
Bu taktik siteye belki ziyaretçi çekebilir ancak bunlar potansiyel müşteri değil diye düşünüyorum. Öte yandan siteye tıklayan kişiler aradıklarını sitede bulamayacak ve kullanıcı deneyimi açısından da kötü olacaktır. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 40 yıl da düşünseniz aklınıza gelir miydi? :D