Merhaba Arkadaşlar
Büyük bir heyecan ile aldığımız domainler Google de görünmeyince büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz.Uğraştığımız onca emek onca Seo hepsi bir işe yaramıyor.Bırakın Google de ilk 10 sayfayı ilk 500 sayfada bile sitemiz olmuyor.Bu hezimetle nedenini sorduğumuzda aldığımız domainin Google de spam olarak eklendiğini görüyoruz.İşte bizde sizin bu hezimeti yaşamamanız için belirli kriterler sunmaya karar verdik.
Bildiğiniz üzere insanlar düşünür.Peki bunun ne alakası var derseniz sizin düşündüğünüz bir domaini birileri kayıt ederek daha önceden kullanmış olabilir.Bu da sizin için risk oluşturabilir. Domaini daha önce alan kişi spam etkinlikler ile uğraştıysanız işiniz gerçekten çok zor olabilir.İşte size vereceğimiz aşağıdaki kriterlerde buna nasıl önlem alacağınızı öğreneceksiniz.Bu kriterleri madde madde sıralarsak
Peki Nasıl Anlayacağız Google Spam’de olduğunu



    [*]Öncelikle aldığınız domaini archive.org adresinden sorgulatmanız gerekiyor.Bunun için ilk olarak Buraya tıklayarak archive.org sayfasına giriş yapın.Burada aşağıda resimde gördüğünüz üzere web bölümüne site adresinizi girip BROWSE HISTORY butonuna tıklayınız.



    Eğer karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyorsa aldığınız domain daha önce alınmış ve kullanılmış.


    [*]Yukarıdaki ekran görüntüsüyle aynı ekran ile karşılaştıysanız yapmanız gereken 2 şey var.İlk olarak Google’e girerek domain:site.com olarak aratın.Burada herhangi bir sonuç gelmiyorsa ya domain spam olarak ceza almıştır yada domain eski olduğu için Google indexlerinden silinmiştir.
    [*]Eğer sonuç gelmiyorsa ve archive.org verilerinde domain kısa zaman önce kullanılmışsa domaini Google de normal olarak aratın.Yani misal alacağınız analizcik.com olsun Google de analizcik.com olarak aratın.Burada domain sahibinin Spama katıldığına dair yazı arayınız.Eğer öyle bir yazı bulursanız korkarım ki alacağınız veya aldığınız domain çoktan spama karışmıştır.


Yukarıda yazdığım maddeleri inceleyerek domanizin Google tarafından spam olarak algınıp algılanmadığını anlayabilirsiniz.Eğer anlamadığınız sorular olursa yorum olarak sorabilirsiniz.Hepinize hayırlı günler dilerim.

Kaynak ve Diğer Seo Makaleleri : Alan adı ve Google Spam