Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Selamun aleykum, genel olarak SEO hizmetlerine bakınca anahtar kelime talep ettiklerini görüyorum. Ama hangi anahtar kelimeyi hedefledigimizi nasıl belirleyeceğiz ki? Yani ticari para kazanma odaklı bir iş yapılınca elbette daha ise baslamadan anahtar kelime belirlenir. Fakat ben rıza-i ilahi için fayda gayesi taşıyan İslami bir sitye sahibim. Burada tek gayem insanlara ulaşıp onlara faydalı içerikler aktarabilmek ama hangi kelimeye odaklanacagimi bilmiyorum. İnsanlar bu konularda pek araştırmacı degiller, Allah'tan menfaat elde edilebilecek bir alan değil de sağlık, gelişim vb alanlarda olduğu gibi sırf para odaklı bu alanda bilgisi olmayan kişiler girmiyor. Kelimeleri nasıl tesbit edebilirim?
DeepX
PM ile ulaşın
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
1- Yükseltmek için bir konu belirleyin, (Bu en çok hit alan içeriğiniz veya başka bir içeriğiniz olabilir)
2- Seçtiğiniz konu ( örneğin "Dinimiz ve bilim" ) için bir yazı hazırlayın, (100 kelimelik olabilir)
3- Makalenizi çeşitli dini platformlarda "Yükselmek istediğiniz 1-2 kelimeye" bu "Dinimiz ve Bilim" adlı konuya link verin,
4- bu şekilde link verilen kelimelere tıklama yapıldıkça sizinde bu seçtiğiniz kelimede yükselme şansınız artar.
Demek istediğim yalnızca blog için seçmeseniz de olabilir, yazdığınız makalelerin yükselmesi içinde yapabilirsiniz.
Açıklayıcı olmuştur umarım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Tamirci
-
-
Ad Soyad
Ü** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Aranma hacmi yüksek kelimeleri biraz derledim, bu kelimelere göre içerik üretebilirsiniz. Yada aranma hacmi en yüksek ve sitenize uygun olan kelimelerden bazılarını seçip anahtar kelime olarakta kullanabilirsiniz. Ancak sitenizi seçtiğiniz anahtar kelimeye göre düzenleyin.
Sayılar aylık aranma hacimlerini gösteriyor.
namaz vakitleri = 1,220,000
ikindi namazı = 201,000
namaz saatleri = 201,000
fatiha süresi = 165,000
kuran okuma = 165,000
kuranı kerim okumak = 165,000
kuran oku = 135,000
kuran dinleme = 90,500
islamda evlilik = 74,000
islamda rüya tabirleri = 49,500
islami sohbet = 49,500
islamın şartları = 49,500
dinimiz islam = 33,100
islam ansiklopedisi = 22,200
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Tamirci
-
-
Ad Soyad
Ü** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
O zaman şöyle yapmanızı tavsiye ederim. Projenizi yine aynı şekil yapın, fakat aranma hacmi yüksek olan kelimelerden içerik üretip, o kelimelere seo çalışması yaptırın. Bu şekilde çok daha fazla insana ulaşabilirsiniz, ayrıca maddi gelirde elde edersiniz. Öbür türlü kimsenin aramadığı kelimelerde siteyi kimseye duyuramazsınız.
Demek istediğim şu, insanların bilip aradığı kelimelerden hit çekin ve asıl projenizin linkini hit çektiğiniz sayfalara verin. Böyle yapmak en mantıklısı diye düşünüyorum.
Fakat, projenizi tam olarak verimli hale getirmeden seo çalışması yapmayın. Eğer yaparsanız geçici bir kalabalık alırsınız. Tam olarak kafanızda kurduğunuz projeyi yapıp bitirin, daha sonra seo çalışması yapın. Böylece insanlar sitenizi faydalı bulup geri dönüşler sağlayacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
19 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
Ben anahtar kelime odaklı çalışmanızı tavsiye etmiyorum. Sosyal medya odaklı çalışın.