wmaraci reklam
lidertakipci

Arama motorları için yapılabilecekler (makale)

2 Mesajlar 742 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

    erhangenc erhangenc WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 02.03.2014
    • Yaş/Cinsiyet 36 / E
    • Meslek Muhasebe
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad E** G**
    • Mesajlar 118
    • Beğeniler 14 / 26
    • Ticaret 0, (%0)
    Google,yandex ve diğer arama motorları webmasterlar için oldukça fazla önem arz etmektedir. Hızla artan web siteleri rekabeti oldukça fazla artırdı. Yarışta tutunabilmek ve marka olmak için sürekli yeniliklere açık olmak gerekiyor. Sosyal ağların kullanımı göz önüne alınırsa insanların internet ile olan ilişkisinin oranını tahmin edebilirsiniz. Peki kaliteli bir web sitesi oluşturmak için neler yapabiliriz? Uzun vadede başarıyı yakalamak isteyenler aşağıdaki nacizane bilgilerimizi kullanabilirler.


    Madde 1: İlk önce içeriğinizi belirleyin. Genel bir portal oluşturmak Türkiye’de her webmasterın yaptığı bir iştir. Ancak çok sağlıklı olmasa da kısa vadede birşeyler kazandırabilir. Tek içeriğe sahip olmak her zaman daha farklı olmayı sağlar. Örneğin, Balıkçılık forumu kurdunuz. Google sizin belirlediğiniz balıkçılık ile ilgili forumunuzu baş tacı yapabilir. Ancak genel içerik google için pek sevecen değildir. Çünkü rakibiniz 1000131213151321312 tanedir.


    Madde 2: İçerik belirlendi ve sıra geldi en önemli konuya. Kullanacağınız script çok önem arz ediyor. Türkiye’de işe ilk adımını atan kişi wordpress ile başlıyor. Kullanım kolaylığı ve seo başarısı nedeniyle wordpress bir adım öndedir. Ancak içeriğinizi düşünerek forum ve diğer scriptlerde işinizi görür. Ancak script seçtikten sonra tasarımınızın özgün olmasına dikkat edin. Diğer sitelerle aynı tasarıma sahip olmak sadece gölge olmanıza neden olur. Özgünlüğün ilk şartı farklı olmaktır.


    Madde 3: Dikkat ! Dikkat ! Çok önemli bir konuya parmak basıyoruz. Farklı olmak istiyorsanız içeriğiniz özgün olmalıdır. Diğer sitelerden alıntı yapılan içerik sizi siz yapmaz. Sadece kopyacı durumuna düşürür. Sitenizde kullandığınız kelimelerden;resimlere,videolara kadar herşey size ait olmalı. Bir kullanıcı sitenizde dolaşırken farklı şeyler arar. O nedenle ç(alıntı) yapmayın. Kendiniz olun , adam olun.


    Madde 4:İçeriğinizi çaldırmamaya özen gösterin. Çünkü içeriğinizi çalan site google’da sizden önce index alırsa vay halinize,verdiğiniz emeklere. O nedenle küçük bir önlem alabilirsiniz. Sitenizdeki içeriği kopyala yapıştır mantığıyla çalan birisini şu şekilde engelleyebilirsiniz. WordPress’te zaman ayarlı yazı gönderimini kullanın. Ben bunun için makalelerimi gece yayınlamayı tercih ediyorum. Gece 02:19 gibi bir saatte içerik paylaşmanızın size çok faydası olabilir. Ayrıca google gece yayınını daha çok sever. Bununla ilgili detayı size yakında anlatacağım. Gece içerisinde (yılını doldurmamış sitelerin) en az 4 makale paylaşması faydalıdır. Bu başarınıza yüksek ranklar kazandırabilir.


    Madde 5: Sitenizin Title,Description,Keywords ve Heading Tags ve benzeri etiketlemelerini çok iyi oluşturun. Uzun kelimeler ve yalan yanlış spam kelimelerle doldurmayın. Arama motorları kısa ve öz anlatımı sever.


    Madde 6:Sitenizde yönetim oluşturun. Evet birçok webmaster tüm yönetimin elinde olmasını ister. Ancak editör , yazar ve birçok rütbede kişilerle çalışın. Özellikle seçeceğiniz kişiler üniversite mezunu olsun. Çünkü üniversite okuyan veya mezun olan kişiler henüz genç olmakla beraber güncel hayatı sitenize taşıyarak daha çok kişiyi sitenize çeker.


    Madde 7:Link alımlarınıza dikkat edin. Blackseo ve spam linkler size hiçbirşey katmayacağı gibi sandbox ,filtre ve benzeri cezalarla yok olmanıza neden olabilir. Link alımları için profesyonel kişilerle çalışın. Sitenizdeki içerikleri sosyal ağlarda paylaşın. Ve faydasını oldukça göreceksiniz. Hatta bunu wordpress için social networks auto poster eklentisi ile yapın. Bu eklenti sayesinde paylaştığınız içerik anında facebook,twitter,blogger gibi yerlerde paylaşılır. Sitenize alacağınız linkler için çok önem arz etmektedir.


    Madde 8:Arama motorları kolay gezilebilen ; özgün tasarımlı,site içi linklemesi iyi yapılmış ve başarıya odaklanmış siteleri sever. O nedenle karmaşık bir yapıya değil kullanıcıya hitap eden basit bir web sitesi oluşturun.


    Madde 9:Belirli zamanlarda sitenizi uzman tekniker ve seo danışmanlarına denettirin. Çünkü onların sizlere önerebileceği ve düzelttirebileceği oldukça şey mevcut olabilir. Örneğin, yıl boyunca siteniz ile ilgili istatistikler tutturun. Ve karşılaştırmasını yaptırın.


    Daha iyi önerileri en kısa sürede paylaşacağız. Bu teknikleri uygulayarak 1 yıl içerisinde belirli bir düzeye erişebilirsiniz.
     

     

    wmaraci
    reklam

    sly sly WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 19.07.2013
    • Yaş/Cinsiyet 42 / E
    • Meslek Ticaret
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad ** **
    • Mesajlar 37
    • Beğeniler 0 / 0
    • Ticaret 0, (%0)
    yanlış anlama ama dostum sarı olarak yazdığın kısımları düzeltebilirsen daha iyi olur
     

     

    http://www.sporvesaglik.net | Spor ve Sağlık
    wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al