lostyazilim
tr.link

Bir websitesi için SEO adımları?

3 Mesajlar 710 Okunma
acebozum
tr.link

HelloWorld01 HelloWorld01 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 532
  • Beğeniler 159 / 159
  • Ticaret 1, (%100)
Herkese merhaba, üzerinde hiç seo çalışması yapılmamış bir web sitesine seo çalışması yapacağımız zaman hangi adımları (sıralı veya sırasız) uygulamalıyız? Seocuların fikirlerini merak ediyorum.

Mesela;

1)Sosyal medya
2)Tanıtım yazıları
3)Backlink çalışmaları
.
.
..
vs..

Güzel ve ayrıntılı cevaplarınızı bekliyorum. Hem bir çok kişiye böylece SEO da ön ayak olabilirsiniz.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.
arslanreis55

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

hyppia hyppia Web - SEO - Reklam Kullanıcı
  • Üyelik 17.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 316
  • Beğeniler 89 / 88
  • Ticaret 21, (%100)
sözlük yazarlarının web siteleri için uyguladıkları seo adımlarıdır. benimki şöyle;
(paylaşımsız ip sahibi bir web sitesi ve mümkünse ssd bulunan bir sunucudan hosting alınır)

– ilk adım olarak düzenli, seo uyumlu ve kaliteli içerik girişi – hızlı index kazanana kadar. (içeriklerin min. 24 saatte indexlenir olması beklenir)

– sonrasında bu içeriklerin devamı ve yeni içeriklerin sosyal medya’da paylaşılması. (index hızının 1-6 saat arasına düşmesi beklenir)

– index hızı yüksek bir web sitesi oluşturduktan sonra içerik girişi devam etmekle birlikte, siteniz ile alakalı bir web sitesinden backlink alınması (min alexa tr 10k altı ve son 1 haftadaki index sayısı 10 olan bir site)

– sosyal medya paylaşımlarında devamlılık ve alınan backlinkin etkisinin gözlemlenmesi.

– backlink sitenizi sıralamada üste taşıdıysa içerik giriş sayısının artırılması, sosyal medya paylaşımlarında devamlılık ile birlikte alakalı sitelerden en az 5 tanıtım yazısı alınması. (index sayısı yüksek, index hızı düşük, alexa tr 5k civarı otoriter siteler tercih edilmeli)

– etkiyi iyice hissetmiş ve hit sayısındaki marjinal artışları gözlemlemiş isek marjinal reklam stratejileri izlenmeli. ( bilinirlik çalışmaları, sosyal medya reklamları, viral reklamlar, alexa tr 500 içerisindeki sitelerden tanıtım yazıları vs.)

kaynak: http://www.mastersozluk.com/yazarlarin-adim-adim-uyguladigi-seo-onerileri
arslanreis55

kişi bu mesajı beğendi.

HelloWorld01 HelloWorld01 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 532
  • Beğeniler 159 / 159
  • Ticaret 1, (%100)
hyppia Emeğinize sağlık hocam. Cevap için teşekkür ederim. Başka düşünceleri olanlar varsa bekliyorum. Paylaştığınız sizindir, biriktirdiğiniz değil.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al