Blackhat Seo, Türkçe karşılığı Siyah Şapka olan bir SEO çalışma şeklidir. Adından da anlaşıldığı gibi illegal yollar ile yapılan çalışmalardır. Google tarafından hiçbir şekilde tavsiye edilmeyen ve sevilmeyen bir çalışma şeklidir. Bu çalışma şekli ile çok kısa bir süre içerisinde birinci sayfada yerinizi alabilirsiniz. Ancak Google, uzun yıllardır yaptığı çalışmalar ile edindiği tecrübe sayesinde sizleri fark etmesi fazla uzun sürmeyecektir. Yaptığınız çalışma ile en fazla birkaç ay yerinizi koruyacaksınız ve kısa sürece Google tarafından cezalandırılacaksınız.

Blackhat Seo hem site içi hem de site dışı yapılmaktadır. Site içi Blackhat Seo çalışmalarında bir çok bağlantı kullanarak yanıltmalar yapılmaktadır. Örnek olarak girilen bir içerik için aşırı bir şekilde etiket girilmesi yanıltıcıdır. Sitenin kodlamalarında da bu durum geçerlidir. Yararlı olmayan veya neye yaradığı belli olmayan kod yığınları ile bu hatta dahil olabilirsiniz.

Site dışı çalışmalardan en bilindiği ise aşırı link alımıdır. Anahtar kelime odaklı olarak bir çok siteden aşırı link alacak bir anda sıralamalarda yükselme şansını bulabilir. Ancak çok geçmeden filtre cezası alması da kaçınılmazdır.

Fark etmeden de Blackhat Seo çalışması yapabilirsiniz. Örneği aşırı etiket kullanıyorsanız ve ana sayfanızda etiket bulutu bulunduruyorsanız bunlardan vazgeçmelisiniz. Sitenize link alımlarını sık değil, az ve doğal şekiller ile yapmaya çalışmalısınız. Özgün içerik ile her zaman kullanıcıya faydalı olmalısınız.

Kaynak: http://www.seodahi.com/blackhat-seo