-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Alexa normal şartlarda subdomainlere değer vermiyor, ayrı bir site olarak algılıyor. Bazi istisnaları vardı tabiki. Örneğin tr.gg, blogspot.com, blog.com ve wordpress.com alan adlarının subdomainlerini(3. level domainlerini) ayrı bir site olarak algılıyor. Fakat Alexa çoğu "ccTLD (country-code top-level domains)" için bu tür istisnalar uygulamıyor. Örnek, falanfilan.blogspot.ru ccTLD olduğu için Alexa'da sadece blogspot.ru olarak değerlendiriliyor ve subdomaini aynı site olarak kabul ediyor. Yani şimdi .com.tr olan domainlerin hiçbiri Alexa'da falanfilan.blogspot.com.tr olarak yer almayacak. Alexa değerlerinizi güncel tutmak istiyorsanız .com kullanmaya devam edin.
Arama sonuçları ne ölçüde etkilenir bilmiyorum ama com.tr kullanacaksanız Alexa'dan mahrum kalmayı kabul ediyorsunuzdur.
Bu konuda tam olarak net bir bilgim yok, yanlışım varsa düzeltin. Ben böyle biliyorum.
http://www.gafolik.com - Wordpress, Grafik Tasarım, PHP ve HTML
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
YenerK adlı üyeden alıntı
alexanın bir katkısı yok zaten hocam değerleri göstermekten başka evet ülke uzantılarda göstermeyebiliyor alexa.
Zaten Google ve Alexa bağımsız sistemler. Alexa, Google'nin umrunda değil. Sadece çoğu blog sahibi reklam alıp satarkan Alexa'ya önem gösteriyor. Onun dışında siteniz yine olduğu yerde. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
R** Ç**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Açıkcası ben "tr" ekini kaldırmamasından yanayım google amcamızın bir yanlışı olduğunu düşünmüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
günlük 10 15 hit vardı o da yalan oldu. bekleyelim bakalım :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
R** Ç**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Sitemde hit düşüşü yaşanmadı aksine arttı :D sizlerde nasıl yaşanıyor hayret doğrusu
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
------
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Değerlerin aktarılacağı düşüncesindeyim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar artık .com.tr uzantılı blogger siteleri de Alexa'da indexlenmeye başladı. Bundan sonra com veya com.tr kullanmanızın bir farkı yok. com.tr kullanacaksınız sitenizin Google'da yeniden indexlenmesini ve Alexa'da yeniden değerlenmesini bekleyeceksiniz. Bu süreç içinde hitleriniz bir aşağı bir yukarı çıkabilir, bu gayet normal.
Nurettin Kaya adlı üyeden alıntı
Yani şimdi .com.tr olan domainlerin hiçbiri Alexa'da falanfilan.blogspot.com.tr olarak yer almayacak.
Bu konuda tam olarak net bir bilgim yok, yanlışım varsa düzeltin. Ben böyle biliyorum.
İnsan yanılabiliyor işte :)