-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Tekniker
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Sitemde bulunan bir makaleyi, ufak değişiklikler ile, kaynak göstermeden medium.com sitesinde yayınlamışlar.
Benim makalem birçok farklı anahtar kelimede ilk sırada listelenirken, şimdi medium.com sitesine kopyaladıkları 2 makale ilk sırada listeleniyor ve benim makalem 3. sıraya düşmüş.
Hatta kopyalayanlardan biri benim github üzerinde paylaştığım örnek programı da kopyalayıp kendi github hesabında sadece arayüzde birkaç değişiklik yaparak yayınlamış.
Sözkonusu makaleyi hazırlamak 1 günümü almıştı. Makaleyi neredeyse kopyalayıp yapıştırmışlar ve kaynak bile göstermemişler. Emeklerimin çalınması zoruma gidiyor.
Bu durumu Google'a nasıl rapor edebilirim, bir yolu var mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Medium a rapor edin veya varsa dmca ya, google genelde bir şey yapmıyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
DeepX
PM ile ulaşın
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bana göre hiçbir şey yapamazsınız. Benimde 3 günde çevirdiğim makaleyi ertesi gün kopyalayan site şuan birinci sırada.
Eğer yazının telif hakları sizdeyse yasal olarak bu şekilde kaldırtabilirsiniz diye biliyorum. Daha önce bir içeriği kopyalanan ve bunu kaldırtabilen biri varsa bende takipteyim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Tekniker
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Medium'a rapor edeceğim. Hiç ümidim yok ancak inşallah kaldırırlar makaleyi. İçeriklerim birçok kez kopyalandı ancak şimdiye kadar kopyalanan içeriklerimde kaynak gösterildiği için rapor etmedim. Ancak benim makalemi kaynak göstermeden, kendi makaleleri gibi servis etmişler. Bu durum çok canımı sıktı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Tekniker
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Resmi olarak telif hakkım yok ancak ben makaleyi 3 yıl önce yayınlamışım. Bunu dikkate alırlar mı emin değilim. Yine paylaşsınlar sıkıntı yok, google'da birinci sırada olmalarında da sıkıntı yok, ancak altına kaynak olarak benim sitemi gösterseler yeterliydi.
Benim sitemin yıllık geliri domain ve hosting masraflarını ancak karşılıyor. Biz millete kaynak olsun diye oturup saatlerce makale hazırlıyoruz. Onlar birkaç tıklamayla alıp kendilerininmiş gibi servis ediyorlar.
Böyle giderse siteyi yayından kaldıracağım. Kafam rahat olur hiç değilse.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
En nefret ettiğim şey. Aynısını biz yapsak en ufak alıntıdan dava bile açabilirler. Bence arkasını bırakmayın bu işin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam Spin kullanarak değiştirmiş olabilirler ve bu yasal bir uygulamadır. Sadece kelimeleri eş anlamlı kelimeler ile değiştirip bağlaçları düzenliyor ve yepyeni bir makale olarak size geri veriyor ama github meselesi bunun başlıca bir yüzsüzlük olduğunu göstermekte
antikkentleri.com
tatilyardimcim.com
Wordpress Uzmanı & Seo & Editör
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sevgili başkan bizim bir blog/haber sitemizdeki videoyu sabah gazetesi tabiri caizse "eşşek kadar" adresin yazdığı yeri buzlayıp yayınladı yazımızla birlikte. gerçi adres belliydi yinede :)
sağolsun takvim gazetesi buzlamadan kullanmıştı. şimdi kalkıp bunlara ne desen boş.
İmkansız olduğunu düşünürsen hiç birşey başaramazsın.