kaf
wmaraci reklam

[DEV KONU] Gerçekten Hayret Edeceğiniz Google Algoritma Açıkları

2 Mesajlar 1.008 Okunma
Toplam 2 mesaj ve 1.008 görüntüleme
acebozum
wmaraci reklam

KDOGAN KDOGAN Burada 13 Yıl Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1903
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

Uzun bir süredir düzelmesini beklediğimiz algoritma hiçbir şekilde düzelmediği için açıyorum bu konuyu. Çünkü ortada ciddi sorunlar ve algoritma hataları var. Az sonra okuyacaklarınızı uyguladığınızda gerçekten de durumun bu olduğunu anlayacaksınız. SEO adı altında bu sektöre yıllarını vermiş biri olarak yazıyorum ve az sonra okuyacaklarınızın kesinlikle işe yarayacağına emin olabilirsiniz. Lütfen denemeden gereksiz yorumlarda bulunmayın ve inanın ki bu konu buradan silinse dahi dünya çapındaki başka birçok forumda da açılacak. Yani buradan silinmesi, Türkiye'deki diğer forumlardan silineceği anlamına da gelmiyor, dünya çapında yayılmayacağı anlamına da gelmiyor. Çünkü artık irrite ettik ve durumu komple açıklayıp sistemin güncellenmesi için sabırla beklemeyi tercih etmeye karar verdik.

1- Namecheap Market: Namecheap markete girip herhangi bir eski domaini anında alırsanız ve o domainin ana sayfasını giydirip yine aynı firmadan hosting alıp güzelce bir içerik girip -upuzun- litespeed kurarsanız trafik verdiğinizde web sitesi düşmüyor ve anlık online sayısını kaldırıyor. 6-12 saat sonra 5-10 dolara aldığınız alanadının bir anda zirvede olduğunu ve yaklaşık 72 saat boyunca orada kaldığını görüyorsunuz. Trafiği popcash, popads, popcent ya da herhangi bir yerden verebilirsiniz. Hiçbir önemi yok. Bakın sizlere aldığınız domainin eski olduğundan falan bahsetmiyorum. Şimdi konuyu okuyan arkadaşlar düşmüş domainlerin, eski tarihli domainlerin bu şekilde sıralama aldığını sanabilir ve yanılabilir. O şekilde değil arkadaşlar... 2. adımda size onu da anlayacağım.

2- (Aslında 1-A ama 2 olsun) Market domainleri hiç düşmemiş ve tarih olmamış domainlerdir. Arama motorlarına site:domainadi.com yazdığınızda indeks olduğunu görürsünüz. Çünkü bunları firmalar kapatır ve indeks atıp beklerler. Böylece domain ana sayfası değişir fakat indeks hep sıralamada kalır. Bu da büyük bir açıktır. İndeks çok eski olduğundan onu değiştirip trafik verdiğinizde sıralama alır. Yani demek istediğim şu; Siz eski bir domain aldığınızda bu domainin indeksinin sıralamada olduğunu görüyorsanız ve bunu alıp nameserver değiştirip trafik veriyorsanız bu domain sıralama alacaktır. Böylece her gün onlarca domaini sıralamaya getirebilirsiniz.

3- Sub domain sistemi. Google sub domainlerin whois verisini bilemediğinden domainin eski ya da yeni olduğunu anlayamıyor. Bu nedenle sub domain kurup trafik kullandığınızda bu sub domainin pat diye zirvelerde yer aldığını görebiliyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey sub domainin ana domainin eski tarihli olması. Örneğin 20 yıllık bir domaine sürekli sub domain açıp trafik vererek arama motorunu yerle bir edebilirsiniz. Çünkü patır kütür sıralamaya girecek ve her seferinde domain değiştirip devam edebileceksiniz.

Not: Yukarıdaki işlemler maksimum 72 saat boyunca sizi sıralamada tutabilecek işlemlerdir arkadaşlar. Yani bunu göze alarak yapabileceğiniz meselelerdir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak bu methodları uygulayabileceğiniz sektörleri iyi seçin. Çünkü sürekli domain alıp emek verip efor sarfedeceksiniz.

4- Yeni domainler ve alanadlarının manipülesi. Şimdi şöyle düşünün, herhangi biri sizin sektörünüzde bir domain alıyor ve web sitesi kuruyor ve çalışma yürütüyor. Backlink, organik çalışmalar (reklam vb) her şeyi buna dahil edebilirsiniz. Hatta web sitesi birkaç aydır çalışma yürütüyor olsun, önemi yok. Trafiği veriyorsunuz ve vermeye devam ediyorsunuz, bir süre sonra o web sitesi Google'de yok oluyor. Evet. Ciddi anlamda yok oluyor. Açtığımız birçok sitede yaşadığımız şey bu. Yani o kadar büyük bir açık var ki bir sayfa Google'de yer aldığında trafik verdiğinizde bir süre sonra yok oluyor. Örneğin: igtr.net üzerinden trafik verdiğimiz kendi web sitelerimiz yok oldu. 72 saat sürmemiştir arkadaşlar. 72 saat bile orada duramadık diyebilirim. Buraya sadece ana domainler değil de altsayfaların da nasıl yok olduğunu 6 aylık - 1 yıllık web sitelerin altsayfalarının ve ana sayfalarının da nasıl yok olduğunu yazardım ama ortalık komple karışır diye o kadarını yazmıyorum. Ama şunu bilin ki onlar da yok olabiliyor. Sonsuza dek hem de 

5- Tek kelime için içerik giren web siteleri. Eğer bir web sitesi tek kelime için çalışma yürütüp altsayfalarında ve o altsayfalarının başlıklarında o kelimeyi geçiriyorsa o altsayfalara trafik veriyorsunuz ve ana sayfaları yerle bir oluyor. Yani sıralamadan uçuyor. Duplicate content denen bir algoritma var ve saçmalığın da ötesinde bir tarih yazıyor. Siz Hamburger diye bir ana sayfa yaptıysanız ve ona çalıştıysanız, Hamburger Çeşitleri sayfanız trafik aldığında Hamburger ana sayfanız yok olacak. Yani şunu demek istiyorum; bu altsayfa Hamburger Fiyatları da olsa sırf Hamburger kelimesi geçiyor ve o altsayfa trafik alıyor diye ana sayfanız yok olacak. Herhangi bir alakalı içerik giren web sitesinin altsayfalarına trafik verirseniz ana sayfası yerle bir olur. Çünkü Google bey birini seçmeye karar veren bir algoritma yarattı.

Not 2: Lütfen bilmediğiniz ve denemediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayınız. Denemediğim hiçbir şeyi yukarıda yazmadım. Dediğim gibi. Bu konu birileri tarafından seri report edilip de silinse dahi Türkiye'deki tüm forumlara açılacak keza dünya çapındaki tüm webmaster forumlarında da. Çünkü biz bu saçmalıklarla uğraşmaktan bıktık. Bu saçma sapan bugların kapatılmasını istiyoruz.

Güzel yorumlarınızla konuyu neşelendirmeniz dileğiyle.

wmaraci reklam
reklam

cozummerkezi cozummerkezi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek İşletmeci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** K**
  • Mesajlar 863
  • Beğeniler 52 / 181
  • Ticaret 179, (%100)

Uğraşıp kafa yorup emek verip makale oluşturmuşsunuz emeğinize sağlık. bende tek kelime ile başım dertte 2. sayfaya gittim yol arıyorum ama şuan sonuç yok . sadece link ve tanıtım yazısı işe yaramadığını gördüm .

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al