Merhabalar.

Aşağıdaki örneklendirmelerden hangisi doğrudur? Sanırım benim gibi bir çok kişi bu konuda farklı fikirlere sahip. O bakımdan konunun uzmanlarından cevap bekliyorum.

ÖRNEKLENDİRME;

Konu başlığımız;

Seo nedir, ne işe yarar, nasıl yapılır?

Konu içeriğimiz (Yazılar vikipedia'dan alıntıdır);

Arama motoru optimizasyonu, web sitelerini arama motorlarının daha rahat bir şekilde anlayabilmesine "taramasına" olanak sağlayacak şekilde arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilerek "web sitesinin optimize edilmesi" hedeflenen anahtar kelimelere ait arama moturu aramalarında yükseltilmesidir. Arama motoru optimizasyonu, web sitelerini arama motorlarının daha rahat bir şekilde anlayabilmesine "taramasına" olanak sağlayacak şekilde arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilerek "web sitesinin optimize edilmesi" hedeflenen anahtar kelimelere ait arama moturu aramalarında yükseltilmesidir.

Arama motoru optimizasyonu, web sitelerini arama motorlarının daha rahat bir şekilde anlayabilmesine "taramasına" olanak sağlayacak şekilde arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilerek "web sitesinin optimize edilmesi" hedeflenen anahtar kelimelere ait arama moturu aramalarında yükseltilmesidir.

Konu anahtar kelimemiz burada hangisi olmalı?

1- Seo nedir, ne işe yarar, nasıl yapılır? (Konu başlığının tamamı)
2- Seo nedir (Konu başlığının bir bölümü veya önemli yeri)
3- Seo (Konunun ana kelimesi)

Ayrıca başlıkta yer alan noktalama işaretleri olduğu gibi mi kullanılmalı yoksa noktalama işaretleri olmadan mı başlık yazılmalıdır? Bu konuda da doğru olan hangisidir?

A- Başlıkta noktalama işaretleri kullanılmalı
B- Başlıkta noktalama işareti kullanılmamalı