Yıllar önce bir site açmıştım. Siteme 8-10 adet içerik girmiştim. Güzel index alıyordu, ziyaretçi sayısı makale sayısına göre çok güzeldi. Ancak maddi nedenlerden dolayı domaini yenileyememiştim ve veritabanını yedekleyip siteyi kapatmak zorunda kalmıştım.

1 yıl kadar sonra aynı siteyi farklı bir domain ile tekrar açmak istedim. Eski makaleleri yedeklediğim veritabanından siteye tekrar yükledim. Ancak makaleler indexlenmesine rağmen çok alt sıralarda kaldı. Eski sitemde ilk sayfada indexlenen makalelerim şu an 100 küsürüncü sıralarda indeksleniyor.

Dediğim gibi eski sitem kapandığı için bağlantıları yeni siteme yönlendiremedim. Büyük ihtimalle Google makalelerimi kopya içerik olarak algılıyor. Ancak makalelerim %100 özgün. Hiçbir siteden alıntı yok. Kullandığım resimleri dahi ya kendim çiziyorum ya da yabancı sitelerden alıp düzenliyorum.

Bu güne kadar sitelerime hiçbir şekilde ücretli backlink almadım, prensip gereği almayı da düşünmüyorum. Ama bu sorunu çözemezsem mecburen backlink almak zorunda kalacağım.

Sizce eski domaini tekrar alıp yeni siteme yönlendirmem sorunu çözer mi?
Bu sorunu farklı yollardan nasıl çözebilirim? Bu konuda bir öneriniz var mı?