Domain (Alan adı) yaşının seo ile olan ilişiği son derece büyüktür. Google başta olmak üzere birçok arama motoru sitelerin domain yaşını dizinlerde sıralama yaparken dikkate almaktadır.

Domain (Alan adı) yaşının arama motorları tarafından dikkate alınmasının altında yatan mantık, site güvenilirliliğidir. Arama motorları insan beyninden çok daha iyi çalışmaktadır. Bu nedenle siteleri birçok açıdan değerlendirmektedir.

Örnek vermek gerekirse, nasıl ki bir ürün satın alacağımız zaman köklü firmaları tercih ediyor, onlara güven duyuyorsak, google ve diğer arama motorları da köklü ve uzun süre faaliyet göstermiş olan siteleri dizinlerinde üst sıralara atıyor. Bunun nedeni ise o sitelerin kalıcı siteler olduğu yani diğer bir deyişle spam içerikli, gelip geçici siteler olmadığını düşünmesinden kaynaklanmaktadır.

Tüm bunların yanında sitelerimize backlink alırken de dikkat etmemiz gereken durumlar arasında domain yaşı büyük olan siteleri tercih etmemiz gerektiği sonucu ortaya çıkmaktadır. Google’ın güven duyduğu ve arama motorlarında yaşı dolayısıyla üst sıralara yerleştirdiği sitelerden backlink alımı yapmak, bizim sitemizin de güvenilir bir site olduğu imajını beraberinde getirecek ve sitemize aldığımız backlink amacına uygun olmuş olacaktır.

Domain yaşının büyük olması kadar, domain bitiş süreleri de en az 3 yıl olmalıdır. Bitiş süresi yakın olan domainler de güven açısından arama motorlarını endişeye sokacaktır. Domain bitiş süresinin bu nedenle en az 3 yıl olması sitemizin seo çalışmasında fayda gösterecektir.

KAYNAK: www.omer.tk