Seo açısından backlink olayı çok önemli . Ne kadar iyi sitelerden veya ne kadar fazla sayıda backlinkiniz varsa o kadar önde olunuyor
Aklıma takılan bir seo sorusunu sormak istiyorum buradan . Cevaplayacak varsa çok makbule geçer
Mesela yeni bir sektöre giriş yaptığımızı düşünelim . Sektör yemek olsun ana domainimiz ise yemekyemek.com olsun
Yemek ile ilgili populer aramaları bulup içinde yemek geçmesine bakmaksızın ( kategori isimleride olabilir ) mesela pasta-tarifleri.com , bamya.com gibi domainleri satın alıp içerik girmeden direkt ana domaine yönlendirme yapsak bunun seo konusunda bir yararı olmuş olur mu ?
Yoksa yükselmekte zorladığımız kelimelerde keyword domainler bulup bunları paravan şekilde kullansak mesela pasta-tarifleri.com domainine 5 tane pasta tarifi ekleyip sonra da ana sitemizdeki pasta tarifleri kategorisine tanıtım yazısı yazarak link çıkmak mı daha yararlı olur ?
Elbette ikinci seçenek daha doğal gözüküyor ama 4 5 özgün makale yazılıp direkt anasiteye tanıtım yazısı almak risk içermez mi ?
Ayrıca 2.seçeneği yükselemediğimiz her kelimede uygulamak çok zor olur . Her küçük konu için 4 5 makale yazılabilse zaten ana site ilk sıralara gelir ( bamya.com :D )
Ayrıca paravan siteler için bir sorum daha var . Link,tanıtım alınan sitenin link verilen site ile herhangi bir bağlantısı olmaması gerekli değil mi ? yani hem domain bilgilerinde aynı isimin vs gözükmemesi lazım ( whois saklama yapılabilir ) hemde hosting konusunda da dikkatli olmak lazım ( reseller ise ek ücretle farklı ip atamak gibi )
Paravan site konusunda ek ücretlerden kaçınmak için sadece domain alınıp site blogspot , wordpress tabanlı olursa ve yeni açılmış bir gmail hesabına bağlanırsa bunun ne gibi bir eksisi olabilir ? .blogspot .wordpress olmayacak ücretli alanadı alınmış olacak