lostyazilim
tr.link

Domain Yönlendirme vs Paravan Site ( SORU )

5 Mesajlar 965 Okunma
acebozum
tr.link

ekin0011 ekin0011 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 93
  • Beğeniler 45 / 17
  • Ticaret 8, (%88)
Seo açısından backlink olayı çok önemli . Ne kadar iyi sitelerden veya ne kadar fazla sayıda backlinkiniz varsa o kadar önde olunuyor

Aklıma takılan bir seo sorusunu sormak istiyorum buradan . Cevaplayacak varsa çok makbule geçer

Mesela yeni bir sektöre giriş yaptığımızı düşünelim . Sektör yemek olsun ana domainimiz ise yemekyemek.com olsun
Yemek ile ilgili populer aramaları bulup içinde yemek geçmesine bakmaksızın ( kategori isimleride olabilir ) mesela pasta-tarifleri.com , bamya.com gibi domainleri satın alıp içerik girmeden direkt ana domaine yönlendirme yapsak bunun seo konusunda bir yararı olmuş olur mu ?

Yoksa yükselmekte zorladığımız kelimelerde keyword domainler bulup bunları paravan şekilde kullansak mesela pasta-tarifleri.com domainine 5 tane pasta tarifi ekleyip sonra da ana sitemizdeki pasta tarifleri kategorisine tanıtım yazısı yazarak link çıkmak mı daha yararlı olur ?
Elbette ikinci seçenek daha doğal gözüküyor ama 4 5 özgün makale yazılıp direkt anasiteye tanıtım yazısı almak risk içermez mi ?
Ayrıca 2.seçeneği yükselemediğimiz her kelimede uygulamak çok zor olur . Her küçük konu için 4 5 makale yazılabilse zaten ana site ilk sıralara gelir ( bamya.com :D )

Ayrıca paravan siteler için bir sorum daha var . Link,tanıtım alınan sitenin link verilen site ile herhangi bir bağlantısı olmaması gerekli değil mi ? yani hem domain bilgilerinde aynı isimin vs gözükmemesi lazım ( whois saklama yapılabilir ) hemde hosting konusunda da dikkatli olmak lazım ( reseller ise ek ücretle farklı ip atamak gibi )
Paravan site konusunda ek ücretlerden kaçınmak için sadece domain alınıp site blogspot , wordpress tabanlı olursa ve yeni açılmış bir gmail hesabına bağlanırsa bunun ne gibi bir eksisi olabilir ? .blogspot .wordpress olmayacak ücretli alanadı alınmış olacak

elektronikssl
webimgo

CaylakWM CaylakWM WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 33 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
alan adın blospot olsa ne fark edicek ki. bence alan adı için bile para verme farklı blogspot hesaplarından farklı paravanlar yarat. diğer konular hakkında bişey diyemem takipteyim ben de

https://ilgincenteresan.blogspot.com.tr/

ekin0011 ekin0011 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 93
  • Beğeniler 45 / 17
  • Ticaret 8, (%88)
upupupupup

scobur scobur WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 25.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Elektrik Elektronik
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** M**
  • Mesajlar 379
  • Beğeniler 218 / 78
  • Ticaret 4, (%75)
Blogger paravanlar güçlü olmasa bile kısa surede etkisi yadirganamaz. Ancak bu yüzden manuel spam cezası alan olmuş sanırım o yuzden biraz korkuyorum blogger paravandan.

wmaraci
wmaraci

gokcag gokcag WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Sosyal Medya Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 167
  • Beğeniler 2 / 53
  • Ticaret 46, (%100)
Paravan dediğin kiytiriktan 30 40 kelimelik yazı ve direkt olarak sitene linkse ceza alman muhtemeldir. Ama iyi bir site özeni gösterir de birkaç ay sonra link çıkışı yaparsan muazzam faydasını gorursun.

Hatta ve ayrıca blogspot ve wordpress uzantılı subdomainler çok güzel sıralama alıyorlar aramalarda.

Semantic ve SEO Uyumlu Kurumsal PARAVAN BLOG Hizmetleri. Detaylar için SKYPE: r10gokcag
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al