lostyazilim

Emd güncellemesi nedir?

3 Mesajlar 1.254 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar ortalıkta bir emd gidiyor. Bu konu hakkında detaylı bir araştırma yapan okuyan arkadaşlarımız var mı? Özellikle yabancı sitelerde bu konuları takip edip ne olduğunu ve bu güncelleme sonrasında nelerin değiştini yazabilecek birileri var mı?

wmaraci
reklam

nadlog nadlog Kabul Edilmedi Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek SEO Stratejisti
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 70 / 42
  • Ticaret 3, (%100)
EMD yani (Exact Match Domains) ile ilgili son zamanlarda baya birşeyler yazılıp çizilmeye başladı. Ben size kendi anladığım kadarıyla olayı özetleyim;

Diyelim ki anahtar kelimemiz "Haberler". Dolayısıyla ilk almayı isteyeceğimiz domain haberler.com olacaktır. Fakat "haberler" gibi çok etkili bir domain zaten alınmış olacağından, biz de diğer yüksek trafik getirebilecek domainler üzerine araştırmaya girişiyoruz. Mesela bulduk bir tane ve anahtar kelimemiz "İstanbul İle İlgili Haberler" şimdi kontrol ediyoruz ve görüyoruz ki istanbulileilgilihaberler.com henüz alınmamış. Biz de hemen alıp sitemizi kuruyorduk ve bu kelimede çok da çaba sarfetmeden 1. sıraya oturuyorduk. Ancak yeni bir algoritma güncellemesiyle bunun önüne geçecek google. Artık bu tür domainler, içeriği gerçekten kaliteliyse ilk sıralarda yer bulacak kendisine. Bilmiyorum anlatabildim mi?
Batuhan Gokhan01 NedensizPostalar

kişi bu mesajı beğendi.

NedensizPostalar NedensizPostalar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Project Manager
  • Mesajlar 488
  • Beğeniler 163 / 41
  • Ticaret 12, (%100)
anlıyabileceğimiz bir şekilde anlatmışsın teşekkür ederim daha iyi bir şekilde anlamış oldum.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al