cembaki adlı üyeden alıntı
Benim blogum da her konuda yazıların olduğu ama hepsini bizzat benim yazdığım yazılar.
Ama seo falan bilmediğim için sadece yazıyorum ve bloga atıyorum. Daha ne yapmalıyım?
Aslında seo bilginin olmaması büyük bir kayıp. Ama endişe etmene gerek yok bende sıfıt seo bilgimle oradan burada araştırdıklarımla bir şeyler yaptım. :)
Bkz:
ilgili konu
Aslında bana kalırsa seo bilginiz bence barajı geçme aşaması. ondan sonra gelen anahtar kelime kullanımı, rekabet analizleri, domain yaşı, nofollow linkleri, backlink, ve makalelerin özgün olması, kelimele analizlerinin yapılması (işte en çok hangi kullanıcılar ne arattırmış) ve sayamadığım bir çok etken var. Bu saydığım etkenlerin içinde seo/Makaleleri nasıl yazacağın işin barajı olmuş oluyor.
Düzetlme: Sosyal medyadan gelen kullanıcı yönlendirmelerini unutmuşum. Bu da çok önemli bir konu işte sosyal medya hesabı açacaksınız ve takipçilerinizi sitenize çekeceksiniz.
Bununla da bitmiyor, diyelim ki takipçileri sitenize çektiniz, takipçilerin sitede kalma süresinden tutun, yazdığınız makale de sayfa içerisinde vermiş olduğu linke tıklamasına kadar gidiyor iş.
Diyelim ki lamba hakkında bilgi veriyorsunuz diyelim. Sosyal medyadan gelen bir ziyaretçi, lamba makalesini okurken, bir an da cümle içerisinde geçen led kelimesi dikkatini çekiyor ve O led'e vermiş olduğunuz linki tıklayıp başka sayfaya geçiyor. Orada da led ile ilgili bilgiyi okuyor derken sayfalar arası geçiş, sayfa da kalma süresi artıyor vs.
Şimdi başa alacak olursak, burada kullanıcının ne yaptığını göreceğiz.
1. aşamada kullanıcısı sosyal medyada aracılığı ile sitenize girdi.
2. aşamada makale linkine tıkladı
3.aşamada makaleye girdi okuyor göz gezdiriyor imleci kaydırıyor (Burada temanızın özgün ve sade olması gerekiyor) kullanıcıların gözleri kamaşmamalı.
4.Aşama da sayfalar arası hızlı geçiş, özgünlük, donmama sayesinde kullanıcının ilgisini çekmiş olmalısınız ki kullanıcı hala sayfanız da
5.aşamada kullanıcı lamba makalesini okurken tam ortada link veririlmiş led kelimesini görüyor ve onu tıklıyor. Ve en baştan lamba makalesin de olduğu gibi led makalesini de okuyor.
6.aşama da led makalesin de de ürüne fiyat biçiyorsunuz ve dikkat çekiyorsunuz diyelim: Adam o fiyatı piyasının altında gördüğü için hemen fiyat linkine tıklıyor. Tak oradan da sayfalar arası geçiş sağlamış oldu
Ne oldu? Sayfa da kalma süresi uzadı da uzadı. Bu seo açısından çok yararlı bir şey :)
7.Yabancı sitelerden üye çekebilirsiniz bu yüzden sitenizde google translate kullanmanızı öneririm. O yüzden makalelerinizin ingilizce okounacak şekilde kelimeleri düzgün seçerek yazın devrik cümlelerden kaçının
Son olarak şu an da size vermiş olduğum yazı da bir makaledir :)
Ben bu sitede bir çok şey öğrendim. Bildiklerimi de paylaşmaktan kaçınmam şimdiden başarılar.
:angel: