"Şu anda incelediğim forumlarda 2013 'te siteleri filtreye giren siteler teker teker gelmeye başladı ve yeni açılan bazı sitelerde filtreye girmeye başladı. 1 yada 2 haftadır aldığım backlinkler tanıtım yazıları işe yaramadığınıda fark ettim büyük bir ihtimal bu güncellemeden dolayı biraz beklemeyecez sanırım buyrun arkadaşlar bilginize."

SMX West, davetlisi olarak konuşma yapan, Google Web Spam Ekibi lideri Matt Cutts’tan kimi SEO’ları sevindirici kimilerini ise endişelendirici açıklama geldi.

Barry Schwartz’ın haberine göre, “gelecek nesil” Panda güncellemesi “soften” bir nevi kızgın web yöneticilerinin gönlünü almaya yönelik olacak.
Matt Cutts, bu güncellemenin özellikle küçük işletmelere yardımcı olabilecek bir algoritma olacağını vurguladı. Güncellemenin tarihi ile ilgili her hangi bir açıklama yapmazken, belli sitelerde çok etkili olmasa da geri kalanlarında büyük etki yapacağından bahsetti.

Bu Güncelleme Gerekli Miydi?

Hatırlasanız bir arkadaşımızın konusunda bu konuya özellikle vurgu yaparak, Google’ın Panda ile başı dertte olduğunu düşünüyorum açıklamasını yapmıştım. Site otoriterliği olmadığı sürece Panda tarafından sıkça tellere takılan sitelerin, arama kalitesini düşürdüğü konusunu her platformda dile getirmiştim. Bu konudaki benim fikrim hala değişmedi ve hatta geç kalındığını düşünüyorum.

Küçük Web Sitelerinin Ziyaretçilerine Nasıl Yansır?

2013 Mayıs ayında yapılan Panda güncellemesinde kelimenin tek anlamıyla bir kıyım yaşanmıştı. Otoriter olarak kendini Google’a kabul ettirememiş sitelerin geri bildirimlerinin ardından Google, Temmuz 2013 ayında %18’lik dilimde kalan sitelerin yeniden arama sonuçlarına dönmesiyle sonuçlanan bir geri adım atmıştı. Ancak bu hala yeterli bir rakam değildi ve o günden beri her platformda bu durumun arama sonuçlarını kalitesiz hale getireceği konusunda açıklamalar yapmıştım.

Açıkçası bu sefer küçük siteler için beklentim oldukça büyük. İngilizce aramalara nasıl yansır bilmiyorum ancak Türkçe siteler için en az %8 -%10 civarı bir etkilenme ve değişim bekliyorum. Özellikle haber sitelerine otoriter ayrıcalıklardan doğan kalitesiz sonuçlar örneği Türkiye dışında pek diğer ülkelerde gözükmüyor.

Sitem İçin Ne Yapabilirim?

Özellikle Mayıs ayında ciddi ziyaretçi kaybına uğramış olduğunuz sitelerin daha kaliteli hale gelebilmesi için çalışmalarınıza hız vermenizi tavsiye ederim. Çünkü gelecek olan bu güncelleme bir yenilenen Panda datası değil, güçlü bir güncelleme olacak. Sitesinden ümidini kesmiş olanların önümüzdeki dönemdeki bu güncelleme ile sitelerinin yeniden kendine gelebileceği etkenini göz önünde bulundurmalarını tavsiye ederim.

Kaynak: http://www.abirisebil.com/seo/seo-haberleri/googledan-aciklama-yeni-panda-guncellemesi-gelecek-soft.html