3 yıldır seo ile uğraşıyorum. genellikle elime bir firma sitesi alırım ve sıralamasını yükseltmek için uğraşırım. google de ilk sıraya getirdim 3-5 site bulunmakta. 3 yıl içerisinde dikkatimi çeken şu oldu saçma sapan seo yöntemleri ile ilk sıraya çıkıyorum ... nasıl mı ?
öncelikle sitenin içini mevcut anahtar kelimeler ile satın aldığım seo uyumlu makaleler ile full dolduruyorum
sonra olmassa olmaz backlink paketi alıyorum sadece kaliteli ve bir adet
sonra mevcut siteye hafta da bir özgün makale giriyorum.
siteye bir kaç sosyal medya destekli seo paketi alıyorum
6 ila 1 yıl içerisinde çalıştığım siteler ilk sıraya yada ilk sayfada yer alıyor. ve öyle gelip geçici de değil en az 4 ay ilk sırada kalıyorlar
burada demek istediğim şu: özgün olmak ve sıra yükseltmek için saçma ve anlamsız makaleler girmek zorundayım ... artık yazacak birşey inanın bulunmuyor.bir anahtar kelimede kaç çeşit makale yazılabilir ki ? makaleciler bile artık ilham alamıyor ve kelime üretemiyorlar
asıl önemli olan şey su örneğin bölgesel seo yapıyorsunuz ve bir temizlik firması sitesi var.
ankara halı yıkama fiyatları kelimesinde ilk sıraya çıkardınız.
fakat halı yıkama fiyatları ankara . kelimesinde ilk sıra da olmak için iki ayrı kelime için özgün makaleler ve seo çalışması yapıyoruz.
işin özünde her iki kelimde yüzde yüz aynı kelimelerdir. hiç bir anlam değişikliği yoktur. fakat google o kadar robot çalışıyor ki bu iki kelimeyi dahi ayırt edemeyecek kadar zayıf. her iki kelimede aynı soruyu sormak ise neden 1.anahtar kelimede ilk sıraya yerleştirirken ikinci anahtar kelimede taa 5.yada 10. sıraya atıyor ?
sizcede bu bir saçmalık değil midir ? sizin fikirlerinizide merak ediyorum ...