lostyazilim
tr.link

Google'da Çıkan Video'lar

12 Mesajlar 1.793 Okunma
acebozum
tr.link

NettesinHost NettesinHost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek mühendis
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 1 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
ben hecbirşwy kurmadım çıplak wpye eklediğim videoların tümü çıkıyor..

googleasistan
webimgo

Mintik Mintik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Desinatör
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 256
  • Beğeniler 72 / 71
  • Ticaret 0, (%0)

aliteker adlı üyeden alıntı

malesef ne olduğunu bilmiyorum hocam

Rich snippet, diğer bir adıyla zengin snippet arama motorlarına içeriği daha doğru gösterebilmek için kullanılan işaretleme türüdür. Bildiğim 3 (4 tane de olabilir) tane farklı işaretlemeler bulunuyor Google tarafından desteklenen. Genel olarak arama sonuçlarında yıldız çıkması, arama sonuçlarında profil resmi çıkması gibi özellikler için kullanılır blogcular tarafından. Tabi bu kadar da kısıtlı değildir. Etkinlik tarihi ve yeri, videolar, organizasyon logosu vs. onlarca kategori için işaretleme seçenekleri bulunur. Hatta ilaç kategorileri için bile kullanılan işaretleme seçenekleri bulunuyor.

Google'nin breadcrumb dediğimiz arama sonuçlarında Site adresi › Kategori ismi › Konu başlığı şeklinde linklerin gözükmesi için microdata ve rdf işaretlemelerini destekler. Microdata ile onaylatamadım ama RDF işaretlemesini bir kaç gün önce bitirebildim. Şimdi linklerimin Google'ye tekrar kaydedilmesini bekliyorum. Bu da sanırım bir kaç ay sürecek.

Bunlar dışında kalan diğer bütün işaretlemeler için Google Schem.org sitesinin işaretlemelerini destekler. Bütün site içeriği (body kısmı, sidebar, footer, header, makale gövdesi, makale yayın tarihi, makale düzenlenme tarihi, yorum bölümü, yorum sayısı, yorumları yapan kişiler vs.) için kullanabileceğiniz tüm işaretleme dökümanlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Henüz forumlar dahil bu konuda tam detaylı ve nasıl işaretleme yapılacağını anlatan Türkçe kaynaklı site yok denecek kadar az. Olanlar da arama sonuçlarında yazar resmi ve yıldız çıkması gibi bilindik konuların dışında bir anlatım yapmıyorlar. Bu yüzden sitemde Zengin snippet adında bir kategori oluşturup baştan sona işaretlemelerin nasıl yapılacağını aşama aşama anlatmaya çalıştım. İşimden dolayı 6-7 konu açtıktan sonra bir daha siteme pek giriş yapamadım ve son iki aydır da doğru düzgün konu yükleyemedim. En kısa zamanda bütün anlatımları yüklemeye çalışacağım.

Bütün işaretlemeleri burada anlatmak isterdim ama o kadar kısa bir şey değil maalesef. Bir de bu işaretlemeleri yaptığınızda Google arama sonuçlarında sitenizi daha yakışıklı gösterecek diye bir durum da söz konusu değildir. Yine sitenizin arama sonuçlarında nasıl görüneceğine Google karar verir.

Bütün işaretlemeleri bitirdikten sonra Google'nin yapısal veri test aracından neleri doğru yaptığınızı test edebilirsiniz. Örnek olarak şuradaki linkte sitemin işaretlemelerini görebilirsiniz.

Bu işaretlemeleri yapınca sıralamalarda da ufak değişiklikler olabiliyor. Google sitenizi daha iyi tanıyarak ona göre değerlendirme veriyor. Ayrıca yabancı bloglardan okuduğum kadarıyla Google'nin pagerank belirlemede kullandığı 200+ sinyalden de biridir. Sadece backlink elde etmek ile pagerank artmıyor. Eğer söylenenler doğruysa bir sonraki güncellemede pagerankımın 3-4 olacağını düşünüyorum. Bu da sadece bir tahmin. Pagerank artmayabilirde ama sitenizdeki işaretlemeleri yapmanızda oldukça fayda var.

Örnek bir film video işaretlemesi:

Videolar için microdata işaretlemesi

Maymunlar Cehennemi: Başlangıç

Yönetmen : Rupert Wyatt

Yapımcı : Chernin Entertainment, Twentieth Century Fox Film Corporation.

Film süresi 105 dakika.

• James Franco > Will Rodman

• Freida Pinto > Caroline Aranha

• John Lithgow > Charles Rodman

• Chelah Horsdal > Irena

Tür : Bilim kurgu

MPA puanı : 4.4

Etiketler : Evrim sonu, Devrim başlıyor.

Bu kategoriye yorum yapmayacaktım sözde. Neyse bu kadar yazdık boşa gitmesin :)
aliteker

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)