Merhaba.
2011 yılında keyword sitem http://goo.gl/uQEZLD o zamanlar epey bir backlink alıyordum ve içeriklerim de komple kopyala yapıştırdan ibaretti. Burudumdan sonra sitem google tarafından haklı olarak cezalandırıldı ve manuel spam işlemine takıldı. Ardından dönem dönem siteyi açtım backlinkleri vs komple reddettim, özgün içerik ekledim ardından değerlendirme istekleri gönderdim fakat hepsi olumsuz sonuçlandı.
Yaklaşık 20 gün önce siteyi tekrardan aktif ettim, bir güzel tek sayfa html attım. Ardından sub domain açarak özgün içeriklerle oradan beslemeye başladım ve bir süre sonra değerlendirme isteği gönderdim. Ardından değerlendirme isteğimin olumlu sonuçlandığı ve manuel spam cezasının kaldırıldığı ile ilgili mail geldi.
Bende siteye daha çok özen göstermeye başladım. Özel olarak içerikler vs yazdırıyorum fakat sitem şuanda kendi aramasında sıralamada dahi yok (chatsiteleri), (chatsiteleri net) aramasında 2. sayfada, (chat siteleri) yine sıralamada yok.
Sitemin backlinklerini sorguladığımda 20 civarı bir link gözüküyor ve çoğu da yabancı blog sitelerinden oluşuyor. Şimdi bu kalan linkleri de reddedip, tekrardan baklink çalışmasına başlamalımıyım, yoksa beklemeye devam mı etmeliyim?
Tam olarak ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok, spam cezam düzeldimi onu bile bilmiyorum. Şuanda ki durum halen manuel spamlıymış gibi gözüküyor.
Bundan sonraki süreç için yapmam gerekenler konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.