-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Sistem ve Ağ Direktörü
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar SEO için site hızının önemini çok iyi anladım Fakat google page speed'de CSS ve JS dosyalarının siteyi çok kastığını gördüm. Sunucumda barıdırdığım css ve js dosyalarını W3 Total ile minify yaptım ama sunucumda bulunmayan js dosyalarını minif yapamadım. W3 total ile hem otomatik hemde manuel olarak elle aklediğimde dış JS dosyalarında hiç bir değişiklik olmadı. Kullandığım JWPlayerin JS dosyasını bir türlü minify edemedim. Dosyayı kendi sunucuma koyduğumda player çalışmadı. Ayrıca Yandex Metrica kodu içinde aynı şey geçerli. Google Page Speed JWpalyer ile Yandex Metrica'nın JS dosyalarının Siteyi kastığını gösteriyor. Site hızı Yüze 60 ile 65 den yukarı çıkmadı. Yandex Metrica kodu ile JWplayeri Sayfadan kaldırınca site hızı hemen yüzde 85 - 95 kadar çıkıyor. Bir türlü çözemedim bu sorunu.
Şimdiden Yardımlarınız İçin Teşekkürler...
wpdenizi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Googel page speed konusuna fazla takılma bence. Benim sitem için ölçüm yaptım. İlkinde 82 - 96 çıktı. Bir dakika sonra tekrar yaptım. 98 - 99 çıktı. Kafasına göre takılıyor. Zaten yaptığı da hız ölçmek değil.
Ben hız için sadece WP Rocket kullanıyorum. Belki cache eklentisi için gereken ayarları yapamadın. Çünkü amaliyat yapar gibi ayar istiyor eklentiler. WP Rocket dışında Cache eklentilerinin karmaşık yapılarının faydadan çok zarar verdiğini düşünüyorum. Belki eklenti sıkıntılıdır. Devre dışı bırakıp tekrar ölçün mesela.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
P** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
dışarıdan çekilen kodlara müdahale edilemez. ya bunları kullanmayacaksın yada böyle kalıcak. ayrıca yandex metrica aşırı sorgu koyuyor.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Fotoğrafçı - Videographer
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Htacces koduna bir kod ekliyorduk bu kodu kendi sunucumuzdaki css js kodları yerine google kendi sunucusu ve ön belleğinden çekiyordu pagespeed oranını 16 puan etkiliyor bu kod bilen var mı arkadaşlar ?
1 kişi bu mesajı beğendi.
Bipixel
Vicdanın senin kıblendir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
Gzip sıkıştırma yaptınız mı ? Site adresinizi belirtirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Sistem ve Ağ Direktörü
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Gzip sıkıştırma yapmıştım zaten. Fakat sorun sunucu perfonması ile ilgili idi sanırım sunucumun ram ve işlemcisini yükseltince hallen dış js ler yüksek ama site performansı baya yükseldi. Hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
sunucunuzda çalışıyorsa eğer litespeed deneyin.
www.tarcinmedya.com - Profesyonel Web Tasarım, Grafik Tasarım ve Sosyal Medya Pazarlama