toro
Yaşamak Güzeldir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
cam balkon sistemleri
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Alan adı süresi bitmek üzere olan domainlerin, google sıralaması sürenin azalması veya bitmek üzere olması nedeni ile etkilenirmi ?
Veya tam tersi durumda domain süresi 3-5 yıl veya daha uzun olan domainler bu durumdan dolayı sıralama ile ilgili olumlu etki alırmı ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
MCPD
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
zira Sitelerin yaşı seo açısından önemli bir kriterdir. Sitelerin yaşı, Google açısından deneyim olarak algılanmakta ve önemli bir kriterin seoda olumlu bir şekilde yer almasını sağlamaktadır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Domain süresinin uzun bir süre için kayıtlı olması durumunda, google'un söz konusu sitenin uzun soluklu bir oluşum olduğunu düşünmesine sebep oluyor. Ve algortimasını kesin bilmesekte domain süresinin bir çarpan olarak etkisinin olduğunu biliyoruz.
Somut örnek:
Yurt dışına çıkarken vize işlemleri sırasında konsolosluklar biletinizin incelerler. Eğer biletiniz gidiş dönüş ise işlemlerinize biraz daha ılıman yaklaşırlar. Sanki kesin geri dönecekmişsiniz gibi algılarlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Var. Alan adlarının 5 yıl reglenmesi, google'un preojenizin ciddi ve kalıcı niyetle yapılan bir oluşum olduğunu düşünmesine neden oluyor.
Yani uzun süreli domain reglemek olumlu algılanan bir seo taktiğidir.
toro
Yaşamak Güzeldir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
cam balkon sistemleri
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
tşk. ederim. Bende öyle olmalı diye düşünmüştüm. Önemli olan domainimin süresini uzattım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
MyBB
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Domain (alan adı) yaşının büyük olmasının ya da uzun vadeli reglemenin ne seo , nede sıralamada etkisi vardır.. Buna yüzlerce örnek verebilirim ki başta kendi sitemi..
Üst sıraya çıkmanın en büyük ve en etkili yollarından birkaç örnek vermem gerekirse;
jenerik domain sahibi olmak, görselleri olabildiğince titizlikle içeriğinize uygun ve title ile alt tagları şeklinde eklemek, metalarınızda çok önemlidir, dmoz kaydının rolüde büyüktür, kimileri önemi yok desede bana göre çok yanılıyorlar. Tasarımın w3c uyumlu olmasıda önemlidir, dışarı link vermeyin bazıları nofollow eklentileri kullanıyor link vermemek için fakat bu özellikle kimi zamanda kendi linklerine de yansıyabiliyor. Çapraz link değişimi yapın! bunu pek yapan yok, genelde link takası yapıyorlar halbuki içeriktaş sitelerle çapraz link değişimi çok önemlidir. A sitesi B'ye B sitesi de C'ye link verecek şekilde grup oluşturun..
Sosyal medya olarakta açılın... Her zaman özgün olun, asla alıntı yapmamaya çalışın. En önemlisi rakiplerinize karşı her daim güçlü olun ve pes etmeyin.
Kısa vadede zirveye ulaşabilirsiniz..
Max.6 ayda 6-7 yıllık siteleri devirebilirsiniz..!
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Domain (alan adı) yaşının büyük olmasının ne seo , nede sıralamada etkisi vardır.. Buna yüzlerce örnek verebilirim ki başta kendi sitemi..
100 örneğe gerek yok. 2 örnek rica ediyorum ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
MyBB
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
mybb.com.tr lütfen inceleyin.. Seo vs. hepsi bana aittir.. Tek örnek yeter size kanımca..
Edit: Ayrıca 1 yıldır kapalı tuttuğum boş siteyi hedef kelimede yukarda tutuyorum! => mybbmod.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Sevgili hocam. Bir domain adı yazmak: uzun süreli domain kayıtlarının soe'ya etkisi olmadığına örnek gösterilemiyeceği gibi, ispatta sayılmaz.
Her düşünceye saygımız var. Ancak yeterli bilgi sahibi olmadan cevap yazmak, bu konuda medet uman insanları yanıltmak anlamına gelir.
Yukarıda yazdığınız seo kriterlerine itiraz etmiyorum. Ancak altı çizili bölüm konusunda biraz araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum.