Merhaba seocu kardeşlerim. Bu makalemde sizlere seo tekniği olarak kullanılan ancak pek önemsenmeyen seo tekniklerinden bahsedeceğim. Bu seo teknikleri üzerine düşülmesini kesinlikle tavsiye ederim. Ben elimden geldiğince kendim için uyguluyorum. Belki de bu teknikleri bir yerlerden duymuşsunuzdur ama pek önem vermemişsinizdir. Hadi o zaman, ihmal edilen seo tekniklerine hep birlikte göz atalım. Başlamadan önce bir şeyi belirtmek isterim, seo tekniklerini kullandıktan bir gün sonra sitenizin en üstte olmasını düşünmek gereksiz olur, her seo tekniğinde olduğu gibi bu seo tekniği de sitenize yavaş yavaş etkili olacaktır.

Ayrıca belirtmek isterim Google bu tekniklere dikkat etmektedir.

1- Anahtar kelime gösterme

Makale için belirlediğiniz anahtar kelimeleri yazı içinde belirgin şekilde göstermeniz gerekiyor. Bu şekilde ziyaretçi makalenizdeki anahtar kelimeleri fark edecek ve yazı hakkında genel bilgi edinmiş olacaktır ve bu şekilde makaleyi okumasını sağlamış olacağız bundan dolayı da sitede daha fala vakit geçirmesini kazanmış oluyoruz.

Google arama sonuçlarında anahtar kelimelerinizi de kullandığı için o anahtar kelimenin geçtiği tüm yazıları o kelime altında sıralayacaktır. Bu yüzden de anahtar kelimeniz sadece bir makaleyi değil bir kaç makaleyi temsil etmiş olur. Ancak bu tüm makaleleri anahtar kelimeye boğmak anlamına gelmiyor. Google kendisini kandırmaya çalışanları hiç sevmez. O yüzden dikkatli olmalı ve sadece bir veya iki yazı için kullanmalısınız.

2- Anahtar kelimenin geçtiği bir url kullanmak

Bu da çok önemli bir seo tekniğidir nacak çok ihmal edilir. Anahtar kelimeniz basketbol diyelim ki ve makaleniz de bir basketbolcudan bahsediyor. Sizin url de basketbol kelimesini geçirmeniz gerekmektedir. Yani url /unlu-basketbolcu-hidayet-tukoglu şeklinde olmalıdır. Bu size ciddi kazanç sağlayacaktır.

Google bu url şekline dikkat eder ve anahtar kelimenin url de geçmesinden memnun olur. Bu şekilde hem anahtar kelimeden hem de url den kazanç sağlamış olursunuz.

3- Site haritasına resimleri de dahil etmek

Hepimizin bildiği gibi arama sonuçlarında görsel başlığı da bulunmaktadır. Ve bu görsel aramalar için ayrı bir site haritası hazırlamak yerine veya Google’ın bu resimleri de ayırt ederek anahtar kelimeye uygun şekilde görsellere eklemesini beklemek yerine site haritasına görselleri de ekleyerek ve her bir görsel için de başlık kullanarak Googe’ın bu görselleri sizin yönlendirmenizle kullanmasını sağlamak gerekmektedir. Bu şekilde görsel aramalarından da kazanç sağlıyoruz.

4- Sosyal medya paylaşım butonları

Web sitenize doğrudan veya Google’dan ziyaretçi gelmesini beklemek yanlış bir site yönetimidir. Her sayfada belirgin şekilde görünecek sosyal medya paylaşım butonları olmalıdır. Bu şekilde makalenizden memnun kalan ziyaretçi onu paylaşmak isteyecektir. Tavsiyem bu butonları makalenin üst kısmına veya sol,sağl kısımlarına ekleyerek ziyaretçinin fark etmesini sağlamak olacaktır.

Sonuç olarak,

bu teknikleri kullanıyor olabilirsiniz ama bu seo tekniklerinin üzerine daha fazla düşmelisiniz ve daha dikkatli olmalısınız. Bu şekilde daha kazançlı olursunuz ve Google da sizi sever.

Teşekkür ederim.

Kaynak : http://okuzseo.com/goz-onunde-olan-ancak-pek-onemsenmeyen-seo-teknikleri/