Hepimiz Seo düşünüyoruz değil mi ?

Bu makale Seo ile ilgili farklı bir makale ama herkesin bildiği şeyler.Bunu Baştan Söyleyeyim ...

Bugünkü yeni yazımızda sizlerle sitenizi ne kadar çok sevdiğinizi ve sitenizi ne kadar çok düşündüğünüzü konuşacağız. Belki de şuanda ” Ne diyor Allah aşkına bu ” diyeceksiniz. Haklısınız aslında , ben olsam ben de öyle düşünürdüm. Bizim bi Necmi abi var , bazen sitesini düşünmekten uyuyamıyor.
O derece kafayı yemiş durumda yani. Yok şu kelimede kaçıncı sıradayım , yok şu kelime de sıralamaya girmiş miyim vs vs gibi bir çok sorular sorup duruyor kendine. Aslında bu durum hepimizde söz konusu diyebiliriz. Hepimizin amacı sitemizin ilerleyişini görmek ve sıralamalarda iyi yerlere gelmek. “Bunun için neler yapabiliriz ?” İşte bu yazımızın konusu bu olacak.

İlk olarak sitemizin güncelliğinden bahsetmek gerekir. Sitemize 1 gün yazı girip, 10 gün boş bırakırsak bu iş böyle yürümez. Neden acaba ? Abi Google botları sitemizi bugün ziyaret etti , hadi ertesi günde geldi diyelim , sonraki günde geldi ve bir baktı sitede bi değişiklik yok aynı tas aynı hamam. O zaman ne diyecek Google Amca ? Benim başka işim gücüm yok ,ben seninle mi uğraşıcam diyecek. Ve Google Botları sitemizi ziyaret etmeyecek. Aradan 10 gün geçti 1 yazı yayınladık diyelim. Sonra bekle allah site indexlensin diye … Eee suç bizde değil sende . Sen misin siteni boş bırakan ? Yani kısaca , sitemizi güncel tutmamız gereklidir. Eğer bir blog sitesiysek , günde en az 1 yazı girmeliyiz ve bu yazılarımız tamamen özgün olmalıdır.

İkinci yapmamız gerekenlerden biri , Sosyal Medya‘yı aktif kullanmaktır. Hepimiz zaten her gün Facebook,Twitter,Instagram gibi sosyal ağlarda takılıyoruz. Belki de günümüzün çoğu saati bu sitelerde geçiyor.Doğrumuyum ? Doğruyum … Elimizde Seo için bu kadar güzel imkanlar varken neden kullanmayalım ? Peki nasıl kullanacağız sosyal ağları ? Şöyle özetleyeyim.. Girdiğimiz içeriklerin linklerini Sosyal Ağlar da paylaşarak. Ama haa unutmayın , paylaşırken aşırıya kaçmamak gerekir. Kullanıcılar sonra sitenizden bıkabilir. Özellikleri içerik linklerini kısaltarak paylaşırsak daha da iyi olabilir. Bu linkler sayesinde kullanıcılar sitenizi ziyaret edecek ve yazılarınızı okuyacaklar. Seo’ya faydasını ise Sosyal Medya ve Seo makalemizi okuyarak öğrenebilirsiniz.

Gelelim üçüncü ve can alıcı, (sitemize farklı sitelerden alacağımız linkler )aşamasına … Sitemize alacağımız linklerin kaliteli olmasına özen göstermeliyiz. Özellikle sitemizle alakalı sitelerden link alabiliyorsak ne mutlu bizeee Peki aldığımız linklerin kalitesini nasıl anlayacağız ? Öncelikle link aldığımız site güncel olmalıdır.Yani index aldığı zaman kısa bir süre zarfı olmalıdır. Pagerank değeri yüksek ve Alexa sayısı olabildiğince düşük olmalıdır. Bunları hepimiz biliyoruz zaten diyebilirsiniz.. Bu en doğal hakkınız. Ama en çok kaybettiğimiz nokta ise , link aldığımız sitelerin link çıkışını kontrol etmemizdir. Tamam site güncel olabilir , Pagerank değeri de yüksek olabilir. Ancak dışarıya sürekli link verdiyse ve site link çöplüğüne döndüyse bizim aldığımız linkin hiçbir yararı olmaz bunu unutmayalım.

Paylaştığım bu yazıdaki bilgileri belki bir çoğunuz biliyorsunuz ancak bilmeyenler için güzel bir yazı olduğunu düşünüyorum.Tabiki takdir sizindir…Yazıda yapmış olduğum anlatım bozukluklarından kusuruma bakmayın. Herkese bol Seo’lu Günler

Kaynak : http://www.seoalem.com/seoyu-dusunmek