lostyazilim
tr.link

Her Telden Sitelerin Seo Şekli

5 Mesajlar 868 Okunma
lstbozum
tr.link

bhdstandart bhdstandart WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek icra Takip Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** D**
  • Mesajlar 487
  • Beğeniler 64 / 56
  • Ticaret 0, (%0)
Herkese merhaba,

Yeni bir oluşuma girmek istiyorum ancak aklıma takılan bir soru var. Olumlu olumsuz yorum yapabileceğinizi temenni ederekten;

Piyasada başta haber siteleri olmak üzere bir çok internet sitesi her telden paylaşımlar yapıyor. Konu haber ise haber anahtar kelimesinde, hatta başka bir haber sitesinden backlink alarak besleme yolu ile öne çıktığı biliniyor. Peki her telden, haber dışında bir çok konuda bilgi veren sitelerin seo çalışması nasıl oluyor?

1- Mesela sitemin içeriği
En pahalı 5 araba
En çok kullanılan 5 pis yer
En sağlıksız 5 besin
gibi her türlü konuda bilgi veren internet siteleri nasıl ilerler,
2- nerelerden backlink alabilir.
3- Backlink alması şar mıdır?
4- İlerlerse belli olmayan anahtar kelimesi ile ilerlemesi mümkün mü?

Varsayım ve yorum olarak da cevap beklerim. Zira her bilgi birikince güzeldir...

Tşkler

İcra Takip Uzmanı
wmaraci
reklam

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
Seo lar içeriklerde barındırılan o konuyu en iyi özetleyecek kavramlardır. Siz bir makalede ne anlatırsanız anlatın özgün biçimde ve ilgi çekmesi durumunda arama sonuçlarında istediğiniz sıralamaya erişirsiniz.

Forum çok canlı olmasına rağmen bile, belirli konulara odaklanan kişiler sadece o konularda ilgi çekici konulara bakıyor. Mesela ben Seo, wordpress, temalar, yeni başlayanlar, webmaster vs gibi konuların dışında pek konulara bakmam.

Söylemek istediğim belirli hedef kitleye erişim için mantıklı içerikler oluşturmaktır. Yoksa bir çok sitede genel olarak aynı yada benzer içerikler bulunabilmektedir. Bknz: Haber siteleri. Her haber sitesinde aynı haber hakkında yazı bulabilirsiniz, ama hangisinde yayınlanmış haberi okursunuz? önemli olan nokta bu.

madde 1 de belirttiğiniz ters anlam ve kavramlı makaleler yazılabilir. Herkes her olaya düz bakmak zorunda değil, olumsuz yanlarını da düşünmek gerekir. Bu da önemli bir etkendir. Bir araba alınacaksa eğer, olumsuzlukları daha çok dikkat çekebilir. Bunu da yaşanmış olumsuzluklardan toparlayıp derlemek lazım.
Bipixel bhdstandart

kişi bu mesajı beğendi.

bhdstandart bhdstandart WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek icra Takip Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** D**
  • Mesajlar 487
  • Beğeniler 64 / 56
  • Ticaret 0, (%0)
enerjiveguc hocam değerli yorumun için teşekkür ederim. Ancak bazı anlattıklarınız kafam da tam olarak oturmadı sanırım. Google'a Benim tam olarak hangi alanda hizmet verdiğimi göstermem için bir anahtar kelimeye yoğunlaşmam gerekiyor genel olarak kural bu zaten.

Ancak karma site yaptığım zaman her konuda hizmet vereceği için dışardan nasıl backlink alabilirim. Ya da backlink almasan bile Google beni nasıl ne şekilde fark edebilir. Aslında reklam olmasın ama listelist.com diye bir site var. Bu şekilde bir site yapmak istiyorum. Tam olarak ne şekilde öne çıkacağımı bilemedim. Aslında Sadece hukuki alanda kendi işimi yansıtayım diyorum. Ancak bu da fazla uygun olmaz o yüzden her alanda bilgi paylaşmak daha mantıklı.

İcra Takip Uzmanı

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

bhdstandart adlı üyeden alıntı

enerjiveguc hocam değerli yorumun için teşekkür ederim. Ancak bazı anlattıklarınız kafam da tam olarak oturmadı sanırım. Google'a Benim tam olarak hangi alanda hizmet verdiğimi göstermem için bir anahtar kelimeye yoğunlaşmam gerekiyor genel olarak kural bu zaten.

Ancak karma site yaptığım zaman her konuda hizmet vereceği için dışardan nasıl backlink alabilirim. Ya da backlink almasan bile Google beni nasıl ne şekilde fark edebilir. Aslında reklam olmasın ama listelist.com diye bir site var. Bu şekilde bir site yapmak istiyorum. Tam olarak ne şekilde öne çıkacağımı bilemedim. Aslında Sadece hukuki alanda kendi işimi yansıtayım diyorum. Ancak bu da fazla uygun olmaz o yüzden her alanda bilgi paylaşmak daha mantıklı.

Ancak karma site yaptığım zaman her konuda hizmet vereceği için dışardan nasıl backlink alabilirim. Ya da backlink almasan bile Google beni nasıl ne şekilde fark edebilir.
Ama Google ın sitenizi farketmesi ise makale içinde seo açısından dış linkler vermek zorundasınız. Bu linkleri doğru noktalarda ve doğru sitelere verirseniz zaten backlink almanıza pek gerek kalmaz. İlgili konu aramalarında o popüler site ile birlikte sizin sitenizde aramalarda görünecektir. Eğer wordpress tabanlı bir çalışma yapacaksanız Baclink yerine RSS çalışmalarına yönelin derim. Siz bir takım sitelere feed linki eklettirir ve sitenizin o kategorileri ile ilgili linkleri göstermelerini sağlarsanız Backlink ile pek işiniz olacağını sanmıyorum.

Aslında Sadece hukuki alanda kendi işimi yansıtayım diyorum. Ancak bu da fazla uygun olmaz o yüzden her alanda bilgi paylaşmak daha mantıklı.
Bana soracak olursanız bu gibi siteler yada projeler ya hobi amaçlı yapılır yada o işi iyi bildiğiniz için yapılır. Siz işi biliyorsanız bildiğiniz yoldan ilerleyin derim. Elbette yalnız olmayacak, destek yazarlara ihtiyacınız olacaktır. Hukuki konularda yelpaze oldukça geniş zaten, başka bir şeylere yönelmeye fırsatınız olmayacak zaten.

wmaraci
wmaraci

semihaydin semihaydin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2020
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Adana
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 275
  • Beğeniler 52 / 65
  • Ticaret 1, (%100)
Benim görüşüme göre ilerler. Sonuçta onlar işin alt yapısı olacak ama anahtar kelimeleri vurgulamalısınız ki Google Anlayabilsin.

antikkentleri.com
tatilyardimcim.com
Wordpress Uzmanı & Seo & Editör
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al