-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
V** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba, birkaç sorum var, bilen cevaplarsa sevinirim.
1- Bir makale en az kaç kelimeden oluşmalıdır.
2- Bir makale en fazla kaç kelimeden oluşmalıdır, bir sınırı var mıdır?
3- İdeal bir makale yaklaşık olarak kaç kelimeden oluşmalıdır, böyle bir sayı var mıdır?
4- İdeal bir makalede olması gerken ideal resim sayısı kaçtır?
Sorularım tamamen arama motorları içindir?
Teşekkür ederim..
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Psikopat olmaya gerek yok. Bu SEO yüzünden ciddi ciddi efsaneler oluşmaya başladı. İdeal diye bir şey yoktur. Google'ın algoritmasında da bu site 3 kelime yazdı, yok efendim bu site 5 kelime yazdı diye bir ayrım olacağını asla düşünmüyorum. Fark tamamen içeriktedir. İçerik doyurucuysa, okuyucu gerçekten faydalanıyorsa yazıdan, varsın 20 kelime olsun. Şöyle örneklendirmek gerekirse;
+ Windows 7 ve Windows 8 Oyun Performans Farkları
+ Windows 8 Sistem Gereksinimleri
Bu iki aramayı ele alalım. Hangisinde içerik daha yüklü olmalı? Tabi ki, ilkinde. Gayet açıklayıcı olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak; kafanızı sayılara, rakamlara, onun bunun söylediklerine takmayın. Makale yazmak için makale yazmayın. Gerisi zaten gelecektir...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Üniversite Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
78, (%100)
Bence makalenin kelime sayısı rakiplerin makaleleri incelenerek tespit edilebilir. Örneğin bir konuda arama yaptığınız zaman ilk sayfada çıkan sitelerde genellikle 200-300 kelimelik makaleler bulunmaktaysa bence bizim yazdığımız makalede en az bu aralıkta olmalıdır. Makalede kelime sayısı konuyu net şekilde aktarabileceğimiz ve konunun ayrıntılarına değinebileceğimiz bir düzeyde olmalıdır. Ayrıca eskiden yaptığım bazı gözlemlerde fark ettim ki sırf kelime sayısı fazla olsun diye konuyla alakası olmayan cümleler kuruluyor ve makale uzatıldıkça uzatılıyor böyle makaleler hem ziyaretçiyi sıktığı gibi hemde arama motorlarında uzun makale olmalarına rağmen sıralamada istenen sonucu elde edemiyorlar. Kısaca makale olabildiğince ayrıntılı ve tamamen bilgi verici şekilde yazılmalıdır. ( Bu benim kişisel düşüncemdir bu konuda herhangi bir denemem bulunmamaktadır. Bu arada makalelerime çok sayda alt etiketli resim ekleyince sıralamada yükselmeleri daha kolay oluyor.)
2 kişi bu mesajı beğendi.