Yapılmış olan veya yaptırılan forum tanıtım çalışmalarının siteler için oldukça önemli olduğu bilinen bir gerçek. Özellikle indexlenme potansiyelinden ötürü bile forum siteleri oldukça fazla ilgi çeken bir kaynak. Ancak bu imlemeyi yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Aynı yazıyı heryerde kullanmayın

Forum tanıtımında düşülen en büyük hatalardan birisi budur. Hazırlanan 1 paragraf yazı belki de 50 tane site üzerinde kullanılıyor. Bu tamamıyla işi yapay hale getirip faydadan çok zarar getirmektedir. Bir sitedeki içeriği diğer siteye kopyaladığınızda bile sorun yaşatırken burada yaşatmaması kaçınılmazdır. Dolayısıyla yazıda birkaç yerde bile olsa değişim yaparak ayrı ayrı yazılar sunulması daha iyi olacaktır.

Günlere,saatlere yayın

Hazırlanan paketleri genelde kısa sürede tamamlamak isteyenler seri şekilde tanıtım yapmaktadır. Bunun yerine bir gün sabah 09:00 da tanıtıyorsanız diğer tanıtım için bekleyerek aynı günde uzun zaman sonra veya ertesi gün değiştirilmiş bir makale ile geri tanıtım yapmanız idealdir. Bu bir tanıtımı 09:00'da diğerini 09:01'de yapmaktan çok daha faydalıdır.

Çöplük sitelerden tanıtıma meyletmeyin

Heryerden backlink almak adına her site tanıtım bölümü olan forumdan backlink almaya çalışmayın. Tek amacı forum tanıtımı olmayan,ziyaretçisi yüksek,indexi yüksek yerlerden alacağınız 10 adet backlink tamamen çöp sitelerden ve birkaç kaliteli siteden alınmış backlinkten daha değerlidir. Dolayısıyla sayılara değil kaliteye önem verin.