Yeniden merhaba arkadaşlar, bugün sizlere bilgi vereceğim konu domainin seoya olan etkileri ve etkili domain seçimleri olacak. Daha önceki seo domain ve seo hosting konumda da bahsetmiştim aslında fakat seriyi bozmamak adına tekrardan mantık aynı içerik farklı olarak tekrar ele alıyorum…

Bir domain ismi seçerken ilk olarak dikkat etmemiz gereken şey belirlediğimiz anahtar kelimeye uygun olmasıdır. Domain de anahtar kelimenin geçmesi her zaman arama motorlarında üst sıralarda çıkmanıza yardımcı olur. Daha önce sitemiz için bir amaç belirledik (orada temsili olarak bir domain yazdım aslında) sonra hedef kitlemizi ve sonrasında aramalardan bilgi topladık. Şimdi domain seçmemizin tam zamanı.

Örnek olarak ;

Web sitesini kurma amacım inşaat sektöründe faaliyet gösteren “karot” işi için bir site açmak, hedef kitlem karot işini yaptıran firma ve kuruluşlar ve aramalardan elde ettiğim bilgiler ” karotçu, ucuz karotçu, ümraniye karotçu, istanbul karotçu” buradan bir anahtar kelime belirlemem gerekirse anahtar kelimem “karotçu” olmalıdır.

Hemen aklımda bir domain belirdi, “karotcu-com” fakat bu domain dolu. Vaz geçmeye hiç gerek yok, diğer uzantılara bakıyoruz. Diğer iş yapan domainlerde dolu mu ? Benim farklı bir taktiğim oldu bu konuda, www.karotcuu.com ‘u alarak işe başladım.

Bu domainin bana etkisi ne oldu hemen onu inceleyelim, domaini aldıktan 1 hafta sonra hazırlık aşaması bitti ve hemen sonrasında google’a kayıt işlemimi gerçekleştirdim. 2 hafta sonra google’da 11. sırada yer aldım. Doğru çalışmalarla ilerlemeye devam ediyorum…

Açacağınız sitenin amacı, hedef kitlesi ve arama sonuçlarına göre belirlediğiniz domainin arama motorlarında size büyük bir katkı sağlayacağını unutmayın.

Saygılarımla, seo dersleri 5 isimli yazımda görüşmek üzere.

Kaynak ve daha fazlası için - TIKLAYINIZ