lostyazilim

İyi Bir Film Sitesi İçin Taktikler ; Film Sitesi Açıyoruz !

3 Mesajlar 1.286 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

WebColden WebColden WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek SEO Expert
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 64 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba ; aklımda uzun süredir bir film sitesi açmak vardı . Ama ben olumsuzluklar sebebiyle malesef ki bir film sitesine vakit ayıramıyorum . Şurada şu burada bu derken gün bitiyor zaten :( .

Direk konuya giriyorum . Şimdi film sitesi açan çok arkadaşım var. Çoğu hüsrana uğradı ki bunun onlarca nedeni var. Bunların başında sadece ama sadece çalışmalarını keyword üzerinen yürütmeleri geliyor. Onun ardını da eksik listemizi %30 dilimi ile dolduran sosyal medya çalışmaları izliyor.

Zaten şu saydığım iki şeyi hiç yapmamanız veya yanlış yapmanız açtığınız film sitenizden hiç ama hiçbir verim alamayacağınızın kanıtıdır. Böylece hevesiniz kırılabilir ve web dünyasına küsebilirsiniz. Daha da kötüsü onca uğraşınız boşa gider.

Şimdi sizlere iyi bir film sitesi açmak ve sitenizi iyi bir şekilde geliştirmeniz için birkaç öneride bulunacağım. Dediklerimi uygulayabilirseniz kısa zamanda sonuç almanız çok yakın .

Başlıyoruz ;

Film sitesi açıyoruz değil mi ? Eee bize ne lazım ? Domainimiz var mı , sunucumuz var mı , temamız var mı , sosyal medya hesaplarımız var mı ? Bunları say say bitmez. Bunun için direk konuya dalıyorum .

Keyword Seçimi ; Keyword seçimimiz için bir araştırma yapmamız gerekecek. Hem rekabetin az olduğu hem de aranma sayısının fazla olduğu alanda çalışmamız lazım . Misal film izle kelimesinde çalışmak çok zor olacaktır. Ona göre 1080 p full hd film izle kelimesi daha kolaydır.

Domain seçimi ; Şimdi domain alacağız. *** da olsun Wmaraci’nda olsun sosyal medya gruplarında olsun çok uygun fiyatlarla yabancı sitelerde domain kayıt eden kişiler var. Ortalama 3 liraya bir domain sağlamanız mümkün. Eğer kayıt yaptıracak kişi bulamıyorsanız bana ulaşabilirsiniz.

Peki domaini ( alan adı demek bu arada ) nasıl seçeceğiz ? Şimdi şunu söylememiz gerekli ki marka olma gibi bir hedefimiz yok . Zaten büyük ihtimalle sitemizi büyütüp satacağız. Bu yüzden keyword geçen bir alan adı bulabiliriz. Atıyorum xxxxxfilmleriizle.com veyahut 1050pfilmizle.com tarzı bir domain kullanmanız çok daha uygun olacaktır. Böylece yapacağımız Backlink çalışmalarında daha fazla verim alabiliriz.

Domain almak için hazırız !

Sunucu seçimi ; için pek kriterimiz yok . Ancak size öneririm ki kesinlikle ama kesinlikle yurtdışı konumlu bir sunucu seçin. Birazdan vereceğimiz taktikler için sunucumuzu Türkiye’de barındıramayız. Sonuçta yaptığımız iş pek de yasal değil .

İlk etapta bizlere anlık max. 1000 kişiyi yormadan tutabilecek bir sunucu yeterli olacaktır. Ki anlık 1000 kişiye ulaşmamız biraz zaman alabileceğinden bu sunucu ile bir süre çalışacağız.

Ek olarak CPU kullanımı konusunda hassas bir firmayla çalışmanız sizin için çok daha iyi olacaktır. Çünkü sunucuyu yoracak kişiler sitemize girebilir.

Size önerebileceğim yabancı firmaların arasında Digital Ocean ve Hostgator var . Ancak Türk firmalardan da yabancı lokasyon sunucu sağlamanız mümkün. Bunun için çalışmak istediğiniz firma ile iletişime geçebilirsiniz. Fazla bir fiyat farkı yoktur. Hatta bazı firmalarda yabancı lokasyon sunucular çok daha ucuzdur.

Siteyi Açalım mı ?

Şimdi domainimizi aldık , sunucumuz açık . Sitemizi açma vaktimiz geldi. Öncelikle şu soruya cevap vermeliyiz ; Hangi sistemi kullanacağız ? Kesinlikle ama kesinlikle WordPress’i öneriyoruz . Buradan daha detaylı inceleyebilirsiniz (bkz:neden wordpress seçmeliyim? )

WordPress kullanacağınızı varsayıyorum ve devam ediyorum . Öncelikle güzel bir film teması alıyoruz. Ardından da kaliteli bir bot bulalım . Bu ikisinin toplam maliyeti en fazla ama en fazla 100 lira civarında tutacaktır. Ki en fazla dedim :) Bir tema 50 lira civarı ve yanında bot hediye edilen temalar da mevcut. *** başta olmak üzere webmaster forumlarından bu ikisini edinebilirsiniz. Benim size şu an için önerebileceğim bir tema yok . Ama yorumlara bakarak seçiminizi yapabilirsiniz.

Aldığını var sayıyorum ve devam ediyorum .

Şimdi WordPress kurduk , temamızı ve botumuzu yükledik . Şimdi düzenlemelere başlıyoruz. Logo , favicon vs. düzenlemeleri gerçekleştiriyoruz ve özgünlüğümüze bir nebze katkıda bulunuyoruz. Zaten uygulayacağımız çalışmaların tamamı özgünlük üzerine olacak .

Sitenizdeki düzenlemeye açık tüm kısımları düzenlediniz. Bitti sanıyorsunuz hatta film eklemek için bot sayfanızı açtınız bile. Ama biraz durun . Çünkü daha kurmamız gereken eklentiler var.

İlk olarak All in SEO eklentimizi kuruyoruz. Ardından aksimet , herhangi bir cache eklentisi , contact form 7 ( iletişim sayfası oluşturmamıza olanak sağlar . Eğer iletişim sayfası oluşturacaksanız kurun . ) eklentilerini kuruyoruz. Normal şartlarda CSS ve JavaScript sıkıştırma için de eklentiler kurabilirdik . Ama bunları manuel olarak yapmanız daha etkili olacaktır. Google’da CSS Compass ve Javascript Compass aramalarını yaparsanız manuel sıkıştırma araçları çıkacaktır. Bunlardan tek tek dosyalarınızı sıkıştırabilirsiniz.

En önemli şeyi unuttuk sanırım :O . Bir sitemap oluşturmadık . All in SEO eklentisini kurmuştuk değil mi ? . All in SEO’yu kurduysanız yukarıda SEO butonu var. O butonun üzerine geldiğinizde özellik yöneticisi butonu kayarak gelecek . Oradan Sitemap oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde bundan sonra SEO butonunun üzerine geldiğimizde Sitemap butonu da çıkacak . Oradan ayarlamaları yapabiliriz. Ardından da Google Webmaster Tools’a sitemap dosyamızı yollayabiliriz ( değişiklik yapmadıysanız dosyamız siteadı.com/sitemap.xml olacaktır.)

Bunun ardından WordPress Admin Paneli > Ayarlar > Yazma Ayarları kısmından ping servislerine şunları ekleyelim . Daha hızlı index almamızı sağlayacaktır.

http://rpc.pingomatic.com/ http://blogsearch.google.com/ping/RPC2 http://ping.feedburner.com http://rpc.weblogs.com/RPC2 http://ping.blo.gs/ http://www.blogpeople.net/servlet/weblogUpdates http://xping.pubsub.com/ping http://blogsearch.google.com/ping/RPC2 http://api.my.yahoo.co.jp/RPC2 http://rpc.pingomatic.com/ http://rpc.pingomatic.com http://rpc.twingly.com http://blo.gs/ping.php http://audiorpc.weblogs.com/RPC2 http://blogs.yandex.ru http://blogsearch.google.ae/ping/RPC2 http://blogsearch.google.at/ping/RPC2 http://blogsearch.google.be/ping/RPC2 http://blogsearch.google.bg/ping/RPC2 http://blogsearch.google.ca/ping/RPC2 http://blogsearch.google.ch/ping/RPC2 http://blogsearch.google.cl/ping/RPC2 http://blogsearch.google.co.cr/ping/RPC2 http://blogsearch.google.co.hu/ping/RPC2 http://blogsearch.google.co.id/ping/RPC2 http://blogsearch.google.co.il/ping/RPC2 http://blogsearch.google.co.in/ping/RPC2 http://blogsearch.google.co.jp/ping/RPc2 http://blogsearch.google.co.ma/ping/RPC2 http://blogsearch.google.co.nz/ping/RPC2 http://blogsearch.google.co.th/ping/RPC2 http://blogsearch.google.co.uk/ping/RPC2 http://blogsearch.google.co.ve/ping/RPC2 http://blogsearch.google.co.za/ping/RPC2 http://blogsearch.google.com.ar/ping/RPC2 http://blogsearch.google.com.au/ping/RPC2 http://api.moreover.com/RPC2 http://bblog.com/ping.php http://blogsearch.google.com/ping/RPC2 http://ping.weblogalot.com/rpc.php http://ping.feedburner.com http://ping.syndic8.com/xmlrpc.php http://ping.bloggers.jp/rpc/ http://rpc.pingomatic.com/ http://rpc.weblogs.com/RPC2 http://rpc.technorati.com/rpc/ping http://topicexchange.com/RPC2 http://www.blogpeople.net/servlet/weblogUpdates http://xping.pubsub.com/ping http://blogsearch.google.com.br/ping/RPC2 http://ping.blo.gs http://ping.blogs.yandex.ru/RPC2 http://ping.fc2.com http://ping.rss.drecom.jp http://rpc.aitellu.com http://rpc.bloggerei.de
Şimdi sosyal medya hesaplarımızı oluşturmaya başlayabiliriz. Yayınladığımız her filmi sosyal medya hesaplarımızda paylaşarak hem ziyaretçi hem de backlink kazanabilirsiniz. Unutmayın Google sosyal medyaya fazlasıyla önem veriyor.

Facebook , Twitter, Google Plus gibi sitelerde hesaplarımızı oluşturduk . Hadi hesap oluşturmaya başlamışken Paravan Blog oluşturmaya da başlayabiliriz.

(Bilmeyenler için bkz: Paravan bloglar kişinin kendi sitesini güçlendirmek için açtığı sitelerdir. Bu sitelere ana sitenin konusu ile ilgili makaleler girerek hem backlink kazanmış olur hem de kötü de olsa reklamını sağlamış olur.)

Paravan blog oluşturabileceğiniz sitelere örnek verecek olursak ( ki en popüler siteler ) : WordPress , Blogger , Tumblr

Buralardan her birinden bir hesap almanız en başta size yetecektir. Zaten gittikçe arttırma ihtiyacını siz de duyacaksınız.

Sanırım alt yapıyı hazırladık . Sabırsızlanmanıza gerek yok . Botumuzu açıyoruz. Başlık , Etiket , Açıklama ve Resim i kendimize göre düzenliyoruz. ( Resimi de özgünleştirmemizin yararı olacaktır. Bir fırça darbesi bile özgünlüğe yardımcı olur.) En çok açıklamaya dikkat etmelisiniz . Uzun sayılabilecek güzel ve anlaşılabilir bir açıklama ziyaretçinin siteye tekrardan gelmesine ve Google gözünde sitenizin değerinin artmasına yardımcı olur.

Anlattığım şekilde botla çekilen içeriği özgünleştirerek önceden açtığınız kategorilere ( sanırım kategori açma kısmını atladım ) tek tek ekleyelim . İlk ekleme için 5 adet film yeterli . Sonrasında da düzenli her gün yazı eklemeniz gerekecek . İsterseniz tek seferde 100 film hazırlayıp zamanlamanız da mümkün .

İlk filmlerimizi ekledik . Açıyoruz sosyal medya hesaplarımızı hepsine güzel güzel açıklamalarla filmlerimizi yolluyoruz. Şimdi o filmlerin index almasını bekleyeceğiz. O filmler index alırken biz de birkaç tane özgün konumuzla ilgili makale hazırlayalım . Onları paravan bloglarımıza yollayacağız.

Ortalama 200 kelimelik bir makale de 2 adet link çıkışı yapmamız ideal . Anahtar kelimemize her blog da özgün birer makale ile çıkış yapıyoruz. Bu makalelerden çıkış yapmaya düzenli periyotlarda devam etmeniz sitenize çok fazla yarar sağlayacaktır.

Sanırım sitemizin ilk içeriklerini girdik , ilk paravan blog çalışmamızı yaptık ve gerecek alt yapıyı hazırladık . Şimdi size düşen devamlı olarak film ekleyerek sitenizi güncellemek ve olabildiğince sosyal medyayı kullanmak .

Ara ara kullanacağınız keyword için tanıtım yazıları alabilir , sitenizi güçlendirebilirsiniz.

Sanırım ben burada tıkanacağım . Anlatabildiğim şeyleri ve bana yetecek kadar bilgiyi sizlere sundum . Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim :) . Daha nice yazılara .

Kaynak: http://hormonsuz.org/iyi-bir-film-sitesi-icin-taktikler/
 

 

wmaraci
reklam

araXis araXis WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad T** U**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 2 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Mesajım bulunsun daha film sitesi işine girmedim girmem de nedeni ise bu konuda işinin ehli insanlar var benim haddime değil düşünüyorum rakip olmak. Lakin verdiğiniz taktikleri diğer sitelerim için uygulayabilirim diye düşünüyorum elinize sağlık hocam afiyet olsun :))
WebColden

kişi bu mesajı beğendi.

WebColden WebColden WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek SEO Expert
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 64 / 14
  • Ticaret 1, (%100)

araXis adlı üyeden alıntı

Mesajım bulunsun daha film sitesi işine girmedim girmem de nedeni ise bu konuda işinin ehli insanlar var benim haddime değil düşünüyorum rakip olmak. Lakin verdiğiniz taktikleri diğer sitelerim için uygulayabilirim diye düşünüyorum elinize sağlık hocam afiyet olsun :))


Teşekkür ederim hocam :)
Genel anlamda her yerde kullanılabilecek yöntemler var yazıda.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al